Nyans-avhoppare startar nytt parti i Landskrona

ISLAM. Partiet Nyans (PNy) är ett identitetspolitiskt parti i Sverige, grundat 2019. Partiet vill företräda minoritetsgrupper med utländsk bakgrund och förortsbor, med fokus på rättigheter för muslimer i Sverige och bekämpande av islamofobi. Partiledare sedan starten 2019 är Mikail Yüksel.

I valet 2022 vann Nyans tre kommunala mandat. Efter en intern maktstrid under senhösten 2022 som resulterade i att flera ledande medlemmar lämnade partiet, kan partiet enbart besätta ett mandat i Botkyrka, vilket besitts av partiledaren Yüksel, som i strid inte var skriven i Botkyrka på valdagen trots att lagen kräver det.

Nu är det dags igen, tre avhoppare från partiet Nyans i Landskronas fullmäktige startar ett nytt parti: Visionpartiet. Det rapporterar lokala medier. – Vi har ett ansvar för att förvalta våra väljares röster, säger Alma Zverotic, ersättare i fullmäktige, till Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

Det nystartade partiet behåller fokus på flera av Nyans huvudfrågor, exempelvis kamp mot diskriminering och rasism.

Om Partiet Nyans på bloggen…

-Pettersson säger att muslimer verkar ha oerhört svårt att enas och samarbeta inbördes och allt är västvärldens och Israels fel.

Sedan staten Israel bildades 1948 har c:a 35.000 araber dött i strider med Israel, en miljon har dött i strider med icke-muslimer och runt tio miljoner muslimer har dött i strider med andra muslimer, ändå är alla muslimer oskyldiga enligt muslimerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Nyans-avhoppare startar nytt parti i Landskrona

  1. Dessa nyanserade figurer sysslar med samhällsomstörtande verksamhet Använd grundlagen och förbjud vansinnet.

    28
  2. Jag är så förbannat trött på att höra om den s.k. “Islamofobin” som tydligen är utbredd i Sverige. Varför inte belysa den utbredda “Kristofobin” som härjar i vårt land. När våra “självmordsbenägna” och “Okiofobiska politiker stöder detta via skattemedel har det gått för långt? Vi blir jagade om vi har fel uppfattning, men ingen belyser problemet “Kristofobi”. Tydligen gäller “gummilagen” HMF endast för etniska svenskar?

    29

Kommentera