Migrationsverket haveri

Migrationsverkets haveri har fått oanade konsekvenser för det svenska samhället.

Om detta samtalar Per Brinkemo, Johan Hakelius, Henrik Sjögren och Anna Högberg på tidningen Fokus egen podd. Till grund har man Sjögrens granskning av Migrationsverket och en av källorna till granskningen är just Anna Högberg, jurist på Migrationsverket. Bör höras av alla, inte minst ni journalister som blundat och förvanskat i många år.

Lyssna på podden (Spotify erfordras) och ni förstår att det just nu vandrar tiotusentals människor på Sveriges gator med hjälp av felaktiga premisser.

1 thoughts on “Migrationsverket haveri

  1. Det är viktigt att medborgarna kan kräva att migrationsverkets beslut är rättssäkra. När beslut fattas på osäkra grunder, exempelvis att någon är omyndig, så måste man kunna vara 100% säker på att alla antaganden och uppgifter stämmer. Handläggningarna måste också bli snabbare, eftersom man vet att lång handläggningstid försvårar ärendena. Målet måste vara att vända huvuddelen av ärendena inom 3 veckor, och under den tiden bör sökanden uppehålla sig inom en kontrollerad perimeter. Migrationsverket ansvarar gentemot medborgarna, och ingen annan.

    26

Kommentera