Ryssland förbereder falsk flagg-operation

UKRAINA. Kreml tycks förbereda en så kallad falsk flagg-operation i Tjernihiv-regionen i norra Ukraina, som gränsar mot Ryssland och Belarus, skriver tankesmedjan ISW i en lägesuppdatering.

Den ukrainska militärledningen uppger att man i området sett ryska militärkonvojer med omarkerade fordon och soldater i uniformer som efterliknar de ukrainska.

Kiev bedömer att avsikten är att iscensätta en attack på Belarus och skylla den på Ukraina. Belarus diktator Lukasjenko har tidigare sagt att han bara ger sig in i kriget om landet attackeras.

”ISW bedömer fortsatt att en belarusisk eller rysk attack i nordukrainska regioner är mycket osannolik, men Ryssland försöker kuva Lukasjenko eller beskylla Kiev för att expandera kriget”, skriver tankesmedjan.

-Pettersson säger att Ryssland använde omarkerade fordon och uniformer 2014 i Donbass och på Krim så allt är möjligt för krigsförbrytaren Putin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryssland förbereder falsk flagg-operation

 1. När jag ser en rubrik, som ovanstående, kan jag inte låta bli att slänga mig över kommentar avdelningen. Nyfikenheten på vad ”Putins Megafoner”, spyr ut, är enorm. Stackars människor!
  Om verkligheten och ”ryska kartan”, inte stämmer överens, är det tydligen ”ryska kartan”, som är den nya verkligheten.

  6
  4
 2. Börjar kommunist Kina leverera vapen är det nog dags för en rejäl smäll mot Kreml.
  Ingen behöver be om ursäkt om man smäller på ryssjävlarna ordentligt.
  Men dom kommer nog stupa till sist.
  Och rejäla sanktioner mot Kina då behövs inga vapen, dom svälter ihjäl i detta sjuka land.

  15
  8
 3. Tja det var ju ursäkten när Putteland invaderade Finland så varför skulle det inte fungera en gång till. Så länge moskoviterna tror Putte är allt väl i hans värld.

  17
  11
 4. Ett falskspel med mycket höga insatser. För när bedrägeriet så småningom uppdagas, kommer Vitryssland sannolikt att i stället vända sig mot Puttes terrorister. Kanske att de blir så förbannade att de tom. allierar sig med sina ukrainska grannar.
  F.ö. en kopia av Hitlers fulspel mot Polen 1939. Historien upprepar sig, avlösta av den ständiga tillgången på avskyvärda dumskallar.

  26
  8
  • Jämför med hur USA/UK krigade i Syrien.
   De släppte ett rykte om att Syrien avsåg gasa Syrier i IS-ockuperade områden. De (UK) tillhandahöll gas till IS. Dessa släppte gasen bland sina egna, men företrädesvis bland kristna resp minoritétsbefolkning. I förberedelsen ingick att färdiga “manus” lades upp hos ledande väst-tidningar för att publiceras viss dag och viss tid. Filminspelningar om hur folk dog resp skadades skedde i bl a Norra Sinai, men efter några gånger slog Egyptisk militär ut skådespelarna.

   Ni känner säkert också till allt vad “White Helmets” åstadkom. Till hälften finansierat av Zozzarna via U-landsbidrag resp SIDA!

   Egentligen gick alla falsariet bra, ända tills några ledande väststidningar klantade sig och publicerade artikeln “en dag INNAN en av händelserna iscensattes”.

   Det är m a o olämpligt att lyssna till vad propaganda-avdelningar i USA, UK resp Ukraina publicerar.

   11
   6
   • Citat från rysk tillrättalagd historiebeskrivning?
    Hur många gånger du än försöker återge den så förblir den bara lögn och förbannad dikt.

  • Ja, Putin har lärt sig mycket av Hitler. Förebilden kunde emellertid kriga i flera år, innan krigslyckan vände. För den bleka kopian gick det åt skogen nästan omedelbart.

   8
   7

Kommentera