Ett år sedan invasionen

UKRAINA. För ett år sedan utökades den olagliga och onödiga invasionen av Ukraina som börjat 2014 med ockupationen av Krim och delar av Donbass.

Klockan var 03.49 på morgonen, torsdagen den 24 februari 2022, när Putin höll ett tv-tal och meddelade att en ”militär specialoperation” var inledd och ett enormt mänskligt lidande började.

Putin hade han fyra mål. Han har inte lyckats uppfylla ett enda. När Putin höll sitt tal till nationen tidigt på morgonen den 24 februari listade han upp fyra mål:

 1. Invånarna i Donbass skulle skyddas
 2. Ukraina skulle avmilitariseras
 3. Ukraina skulle avnazifieras
 4. De ”som begått blodiga brott” skulle ställas inför rätta.

Punkt 1: Invånarna i Donbass har inte skyddats, tvärtom. Städer har förvandlats till grushögar och männen i Donetsk och Luhansk har tvångsinkallats och stupat i tusentals.

Punkt 2: Ukraina skulle avmilitariseras men Ukraina har aldrig varit så militariserat som nu.

Punkt 3: Ukraina skulle avnazifieras, det målet var omöjligt från början eftersom det inte fanns något att avnazifiera.

Punkt 4: De som begått blodiga brott är mest ryssar och dom tänker knappast Putin ställa inför rätta.

USA var säkra på att invasionen skulle komma och varnade sina europeiska allierade och Ukraina om det. Många ledare i Europa var skeptiska. USA satte också upp fyra mål före kriget.

 1. Ingen direkt militär konflikt mellan USA:s militär och Nato, och Ryssland.
 2. Begränsa konflikten inom Ukrainas geografiska område.
 3. Förstärk och behåll Natos enighet.
 4. Förstärk Ukraina och ge dem resurserna att utkämpa kriget.

Punk 1: Har lyckats.

Punkt 2: Håller hittills.

Punkt 3: Ett viktig mål för Putin var att splittra Nato och EU. Han har inte lyckats, banden inom Nato och EU är starkare än på länge.

Punkt 4: Ukraina är starka, dels på grund av egen rustning och utbildning sedan Ryssland ockuperade Krim år 2014 men framförallt genom hjälp från USA och övriga västländer inklusive Sverige.

-Pettersson säger att det enda vi vet är att kriget inte är över än och krig går sällan som planerat, så vi får se, men hittills har Putin misslyckats totalt medan den skröplige och gaggige Biden har lyckats.

Tsar Putin lyssnar bara på sina rådgivare, Ivan den förskräcklige och Peter den Store…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ett år sedan invasionen

 1. Inte ens på denna tragiska ettårsdag kan Dahlberg avhålla sig från lögner. Denne man måste lida av elakartad putinism.

  6
  3
  • Men ärligt talat, OJ! Något annat var väl inte att vänta av en notorisk lögnare? Dom där fascisterna kunde fan inte ens hålla sig lugna över julhelgen. Dom är totalbedövade av Kremls propagandaindustri.

   6
   3
 2. Efter åtta års inbördeskrig i östra Ukraina så begärde de rysktalande hjälp av ryssland med bekämpningen av Kiev-armén. Ryssland kom då till deras hjälp 2022-02-24 och snart inleds fredsförhandlingarna.

  6
  12
 3. Ett år av krigsförbrytelser från terroristen i Kreml. Detta är både sorgligt och helt oförsvarligt.

  13
  6

Kommentera