Tolv SD-politiker petas

INRIKES. Tolv sverigedemokratiska politiker i Klippan sparkas ut från partiet, skriver DN.

Detta efter att de valt två tidigare nazister till politiska poster i kommunen. Det rör sig om Andreas Olofsson och Thomas Jelinek som båda var aktiva i nazistiska NSF, Nationalsocialistisk front, i Klippan under 1990-talet och början av 2000-talet. Den ena var lokal ledare, den andra propagandachef.

Det innebär att hela styrelsen i Klippan är borta, säger Mikael Eskilandersson (SD), ordförande för partidistriktet i Skåne, till DN.

Det innebär också att Klippans kommunfullmäktige på en gång fått tio politiska vildar.

-Pettersson säger att Dagens Nyheter anställde en dömd mördare som avtjänat sitt straff, men att vara f.d. nazist är tydligen värre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Tolv SD-politiker petas

 1. “Pettersson” skriver…

  “-Pettersson säger att Dagens Nyheter anställde en dömd mördare som avtjänat sitt straff, men att vara f.d. nazist är tydligen värre”

  Förklaringen är troligen att en mördare (vem?) inte har en rasistisk syn på invandrare, vars lagbrott endast drabbar en enskild fd. individ.

  Men en fd. nazist anses vara rasist, vars Värdegrunds-brott (‘allas lika värde’) drabbar en hel folkgrupp, och straffas därför inte i första hand via lagen men genom social uteslutning [*] och isolering (dvs. socialt fängelse).

  Jag tror att SD uteslöt dessa 12 personer av taktiska skäl, i syfte att tvätta bort den av det politiska och kulturella etablissemangets/Elitens dit-tatuerade rasiststämpel, i en fåfäng förhoppning om att bevara någon form av mänsklig anständighet, vilket synes vara något naivt…

  2021-12-08 Svenska Dagbladet
  “Varannan anser att SD är ett rasistiskt parti”
  – Frågan som ställdes var: “Anser du att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti?”
  – 50 procent svarade ja, 40 procent svarade nej och tio procent svarade “vet ej”.
  – 53 procent av männen anser att partiet inte är rasistiskt medan endast 27 procent av kvinnorna håller med om det.

  … då denna Elit har bekämpat svenskars (i synnerhet Sverigedemokrater och deras sympatisörer) så kallade rasism — dvs. de som är tveksamma till berikningen av eller ogillar den stora invandringen (men inte den individuelle invandraren) — i decennier, vilket har indoktrinerat/övertygat folket om att ha denna allmänna uppfattning om partiet.

  Till exempel:

  * 1988
  – “På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. Den POLITISKA OCH KULTURELLA ELITEN [Etablissemanget] tävlade om att TA AVSTÅND FRÅN händelserna [dvs. MÄNNISKORNA, kommuninvånarna, Min anm.] i Sjöbo.”
  (— Sveriges Radio P3 Dokumentär 2010-04-25 “Folkomröstningen i Sjöbo”)

  * 1997-05-21 Riksdagen
  invandringsminister Pierre Schori (S):
  –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

  * 2010-09-19 ­Expressen Ledare
  “Rösta nej till hatet”
  [löpsedeln: bild på en nedsmutsad och skrynklig Sverigedemokratisk valsedel i rännstenen]
  – “Nej! I dag röstar vi för Sverige och mot främlingsfientligheten.”
  – “Men i dag är ansvaret väljarnas. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens intåg i demokratins högborg. Rösta nej till hatet i dag!”

  * 2014-09-13 ­Expressen Ledare
  “I dag röstar vi nej till rasism”
  – “Här lyser Expressen upp riksdagshuset. Budskapet är tydligt: ‘Rösta nej till rasism’.”

  * 2020-02-10 Fokus.se, Johan Hakelius blogg
  “Alarmism? Nej, för det är Aftonbladet”
  – “På få andra ställen har det varit så nära till rasist- och fasciststämpeln.”

  *
  Observera följande i detta sammanhang…

  2022-08-18 Göteborgs-Posten
  “Hela verkligheten har blivit diskriminerande”
  Gästledare Lars Åberg:

  – “Det är en bekväm ståndpunkt. Om rasismen är allestädes närvarande kan ingen svära sig fri, och eftersom RASIST ÄR DET VÄRSTA EPITET NÅGON KAN FÅ I Sverige skaffar sig den som slungar det ur sig ett MORALISERANDE ÖVERTAG.”
  – “RÄDSLAN för att någon ska dra RASISTKORTET hänger förmodligen samman med att många i Sverige är ovana att föra en diskussion med ideologiskt motiverade personer. Vi har gjort toleransen till samhällelig överideologi och med den följer oviljan att hamna i konflikt.”

  … och därefter jämför en mördare med en ‘rasist’. Vem är värst? Det är inte helt självklart, som “Pettersson” konstaterar.

  [*]
  2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  “Flera fackförbund säger nej till SD”
  – “Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”
  – “Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i Sverigedemokraterna.”
  – “De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till värdegrunden i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för allas lika värde.”

 2. Nej, DN’s mördare hade inte avtjänat sitt straff.
  Blev plockad ur fängelse av “pappa Bonnier”.

  19
  1
  • Det kommer inte gå bra för SD.
   SD har blivit ett skämt som dom andra partierna.
   Gamla synder..
   TRAMS

   15
   2
   • Som du ser kickar SD ut sådana här figurer ur partiet. Andra partier är sämre på det och blir därmed infiltrerade.

    10
    1
  • Det är medlemmarna i ett parti som bestämmer. På pappret. Det enda SD åstadkommer är ett nytt politiskt parti i Klippan samt möjligen förlorade röster i riksdagsvalet. Det är hög tid för SD att sluta vara PK.

   21
 3. I SD kastas otillbörliga medlemmar ut ur partiet omgående. I S väljer de ny lokal partiordförande i Botkyrka.

  67
  2

Kommentera