Polisen ger koranen särskilt undantag för bränningar

ISLAM. I ett internt dokument som DN tagit del av framgår att polisen inte längre ska ge tillstånd till koranbränningar.
Koranen är enligt uppgifterna den enda religiösa boken eller texten som omfattas av beslutet.

Sedan islamkritiska Rasmus Paludans koranbränning utanför turkiska ambassaden väckt stor internationell uppmärksamhet har polisen infört nya interna riktlinjer för hur man ska hantera ansökningar av samma typ. Exempelvis förbjöds en annan man från att utföra samma aktion den 9 februari.

Enligt DN beror det på att Polismyndigheten, kort innan den planerade koranbränningen, upprättat ett nytt internt dokument i samråd med Säkerhetspolisen.

Dokumentet fastslår att koranbränningar inte ska tillåtas i Sverige – och förbudet, enligt DN, gäller bara just koranen. Andra religiösa skrifter, böcker eller flaggor omfattas exempelvis inte av de nya riktlinjerna.

-Pettersson säger att om detta är sant är lagen inte lika för alla och våld lönar sig för muslimer.

Polisledningen måste avsättas, vi kan inte ha grupper i samhället som är fridlysta och jag tror inte polisens tolkning är lagligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

39 thoughts on “Polisen ger koranen särskilt undantag för bränningar

 1. Ja detta öppńarfören direkt om orgenisation av polisen !?
  Polisen kan inte skapa sina egna regler ? Dimman följer slaviskt!? Men det är något som polisen satt i system att göra obstiner mot givna direktiv!?
  Dessa då kallade kriminella gäng eller koran kravaller som man har direkta order att förhindra ?!
  Men det gör man inte den energi man har den lägger man ned på torsk fiske och gör en story om Paulo Roberto ?och när det är ointressant då går man ju på med laser pistol och mäter hastighet? Inte i fo så kallade utsatta områdena utanpå Västerbron ? Gärna i närheten av trängselavgifterna uttagande ? Den stora frågan är om vi faktiskt behöver den polis som vi har i dag det verkar vara på tiden att införa inrikes trupper eller någon form av beväpnade garden som specialiserar sig på viss verksamhet som man inte vill ha i samhället !!

 2. Detta kommer ALDRIG att kunna passera genom de juridiska kvarnarna men ändå visar det på att ISlamisterna påverkar och infiltrerar starkt.

  I början på 90-talet undrade en riksdagkvinna – Vivianne Franzen – representerande partiet Ny Demokrati hur länge det skulle dröja innan våra skolbarn skulle vara tvungna att vända sig mot Mekka i bön. Vi är där nu om koranen och ISlamister skall särbehandlas.

  Men, så går det. Tar vi MENA till Sverige så blir Sverige som MENA uttryckte Jimmie Åkesson i närtid. Eller som min gamle farfar på bred skånska sade: i mitten på 80-talet
  “.. vi har tagit in för många!..”

  8
  1
 3. Många tycker att man skall få elda koranen. Visst gå ut och gör det då, tvivlar på att det bestraffas.

  1
  1
  • Javisst är det så. Att inte ge tillstånd är inte samma sak som att förbjuda. Men det går att tillämpa andra lagar. Jag tänker närmast på William Håkansson som blev avförd långt utanför stan med sitt plakat när prinsessan Victoria skulle döpas. När William kom tillbaka var den ceremonin redan avslutad. Så var det med den yttrandefriheten.

   “Begjutelse är inte dop!”

 4. Det är mycket tydligt att Dan Eliasson tillsatte människor i polisens ledning som ska ha siktet inställt på att bryta ned Sverige, inte skydda Sverige.
  I vilken ideologis namn gjorde han det?
  Varför vill den ideologin det?
  Varför smyger den ideologin med sin agenda?

  15
  1
 5. Får man elda turkiska flaggan? Får man bränna PKK-flaggan? Får man hänga Özz Nûjen upp och ned i en lyktstolpe?

  13
  1
 6. Men får man inte elda, kan man väl riva sönder den eller pinka på den. Eller låta en hund skita på den. Finns många sätt att kringgå polisens krypande, om man så vill.

  18
  1
 7. Säpochefen är en Storhilda, utnämnd av sozzarna. Rikspolischefen troligen innehavare av röd partibok. Så inte förvånande. När stod rättsväsendet på svenska folkets sida?

  34
  1
  • Storhilda & Partibok brukar räcka som kompetens? För att dölja sin inkompetens? Båda 2 har väl visat just inkompetens. Gör om gör rätt. Byt ut dom?

   5
   1
 8. Vad är näst på Sveriges lista för böjande inför islam? Skatte-finansiera anti-demokratiska organisationer? Förbjuda vissa teckningar? Ändra svenska helgdagar och traditioner för att inte kränka muslimer? Särskilda skolor för barnen så dom slipper lära sej hyfs och vetenskap? Förbjuda viss mat i alla skolor? Uppmuntra till plågsam slaktning av djur? Sträva mot mer ojämlikhet mellan män och kvinnor? Döma efter muslimsk lag?

  Ja visst ja, allt det är ju redan på plats.

  43
  2
 9. Kryp för Turkiet. Kryp för Nato.kryp för EU
  Tuffeuffe måste få ont i knäna.
  Dom Krypande makthavarna. Vilka jävla messar.
  Fy fan

  49
  1
 10. Polisen gör nog rätt bedömning i rådande situationen men det är lagvidrigt.
  De personer som inte har fattat vad islam står för nu måste vara totalt hjärndöda.
  Att denna totalt vrickade gudaläran inte hör hemma i Sverige och Europa är helt uppenbart.

  54
  4
  • Har du fattat vad som händer? Ett olagligt undantag utan undantagslag. Och du håller med polisen????

   Polisen lyder under SÄPO som lyder under justitieministern som lyder under statsministern som lyder under Turkiets president.

   Dags att kalla Erdogan till justitieutskottet.

   47
   1
  • Det är ju väntst av en lära grundad av en brutal ökenbandit. Jesus uppmanar inte sina anhängare till att begå våldtäckter, plundra och mörda. Muhammed gjorde det.

   23
   1
 11. Detta är ett grundlagsvidrigt beslut av någon på polismyndigheten. Det vore högst intressant att få reda vilken tjänsteman som satt sin namnteckning under beslutet samt vilka andra som varit delaktiga i det. Jag tror nämligen inte att en mellanchef på polismyndigheten tar detta beslut utan backning bakåt. Vem är mer delaktig? Thornberg? Kristersson? Strömmer? Jonsson? Wallenberg? Schwab? Soros? Biden?

  49
  3
 12. Jag tycker inte att man skall få elda nånting på allmän plats.
  Vill man elda kan man göra det på sin egen tomt.

  7
  33
   • Jöns
    Det finns grillplatser, tex filuftslederna i landet. Ta med en koran för att sätta eld på veden.

    7
    8
   • Öskute: “Vill man elda kan man göra det på sin egen tomt.”
    Jöns H: Du ska stå för det du skriver! När kan jag komma och elda på din tomt?

    17
    1
   • Kalle Anka skriver: “pellejöns din balkong är väl inte allmän plats?”
    Jöns H: Jag får inte grilla på balkongen! Får du? För övrigt heter jag inte Pelle!

    1
    1
 13. Klart Pettersson har rätt. Att elda en bibel och svenska flaggan går bra men inte koranen. Gissar att det nog inte bara handlar om utrikespolitik utan även om att polisen inte har resurser att hantera koranprotester.
  Så visst det lönar sig för muslimerna att protestera. 1-0 till dem.

  56
  2
 14. Kanske dags att bränna lagboken. Den verkar ju ha spelat ut sin roll. Koranen kan väl brännas utan att söka tillstånd.

  59
  2
 15. Men herregud! Är det så svårt att begripa vad som ligger bakom?
  Sverige ska in i NATO. I Sverige har eldats Koraner. Ledaren för NATO-landet Turkiet, Erdogan, är muslim och harbyggt hela sin stil på att vara en modern sultan och försvarare av tron. Alltså måste Erdogan protestera, enklast och billigast genom att stoppa svenskt NATO-medlemskap.
  Vem tror ni USA och NATO fullt korrekt bedömde det var lönt att sätta press på, Kristersson eller Erdogan? (Den senare hade inte levt länge om han gjort eftergifter för Koranbrännare.)
  Alltså har USA via Stoltenberg lutat sig lite på Kristersson, han har snackat med SÄPO-chefen och SÄPO med vanliga snuten.
  Nästa vecka kommer de som kritiserar detta att kallas högerextremister, rasister, Trump-anhängare och Putinister, både på bloggar och i stats/regim-media.
  De är ju de magiska orden som tystar all debatt.

  40
  2
 16. Skulle misstänka att detta gäller tills Sverige fått sin ansökan godkänd i Turkiet.
  När det är gjort borde de prova att söka tillstånd igen. Får de inte det är det bara att ta det till Förvaltningsrätten så får domaren ta polisen i örat och förklara grundlagen för dem.

  42
  3
 17. Det är väl bara att skriva Bibelbränning i ansökan, och sen ta fel jäkla bok med 🤣
  Polisen bryter medvetet emot grundlagen, det borde vara ett allvarligt brott…

  62
  2

Kommentera