Infiltrationen av Sverige

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Infiltration av den svenska staten är uppenbart pågående – men politiker tenderar avfärdar det hela som ett konspirationsteoretiskt randfenomen. Vad händer egentligen med vårt land – och varför?

Infiltration av Sveriges förvaltning rapporteras pågå. Somliga ser dessa varningar som konspirationsteorier, medan andra uppfattar det som ett reellt och växande hot mot den svenska demokratin. Vad INNEBÄR egentligen infiltration? Hur reagerar Sveriges makthavare på varningar för infiltration? Och vad händer med ett samhälle om släktbaserade nätverk tillåts växa samman med politiken?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om “INFILTRATIONEN AV SVERIGE”.

-Pettersson har skrivit om problemen i över tio år, bland annat i Sagan om Södertälje

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Infiltrationen av Sverige

 1. Den gode herr Jönsson har rätt när han i inledningen beskriver det som sker i Sverige, exemplifierat med ärendet ABF Botkyrka, “kan sägas” vara infiltration, men hamnar på villovägar (avsiktligt eller omedvetet) när han söker förklaringen i att det skulle gangna politiska partiers (här: S och M: 2013, Botkyrka) politiska (styra och ställa) inflytande (ofta angivet som maktbegär)…

  … vilket det gör, men är inte grundförklaringen, vilken han inte nämner av okänd anledning:

  – (nästan) Samtliga politiska partiers mål om det mångkulturella Sverige;
  – Stor invandring;
  – Integrationspolitiska åtgärder (mångfald/inkludering: t.ex. välja invandrare framför svenskar till politiska och opolitiska positioner);
  – Bekämpandet av det som anses vara svenskars rasistiska inställning till/främlingsfientliga bemötande av invandrare;
  – Rädslan/oron för rasistmisstankar/anklagelser hos svenskar som motsätter sig eller bara är tveksamma till mångfalds- och inkluderingsmålen.

  (Den sista punkten förstärks när muslimer är inblandade.)

  Trots att Jönsson har föresatsen [SO: ‘bestämd av­sikt att lyckas med något’] att beskriva grundproblemet (kap. 1 “Infiltrationen av Sverige”), och trots att han sammankopplar ‘infiltrationen’ med muslimer (20:27), nämner han inte (av okänd anledning) grundförklaringen ovan…

  … varför jag vill hävda att han har, sin gedigna analys till trots, misslyckats med sin föresats.

  I avslutningen beskriver Jönsson ‘infiltrationen’ som “långsiktigt innebär det dock en katastrof för den svenska demokratin” (24:27), men visar återigen en oförmåga/ovilja (?) att se helheten:

  — Det (‘infiltrationen’ och dess orsaker ovan) är inte enbart en katastrof för demokratin, det är även förödande för Sveriges svenska karaktär [*]: folkligt kynne, umgängesregler, sociala beteendekoder, Tillit, synen på rätt och fel (sociala normer), synen på människan familjen släkten samhället demokratin och staten,…

  … vilka tillsammans skapar en för Sverige unik nationell gemenskap (och karaktär [*]) som håller samman folket/medborgarna och landet, det vill säga själva förutsättningen för demokratin just i Sverige.

  [*]
  Utlänningar uppskattar den visuella svenska karaktären…

  – “To experience its [Sveriges] rich culture and traditions, Dalarna is certainly a place for this. It is with this view that students enrol at Dalarna University.”
  – “The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”
  (— ur brevet 2020-09-28 från Dalarnas Studentkår till skolledningen)

  (Wikipedia: Tjärna Ängar, Borlänge: “Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”)

  … men inte helt det svenska kynnet…

  “Sweden ranked worst place to make friends… again”
  (— 2017-09-07 “The Local”: tidskriftspriset 2018, Sveriges Tidskrifter: “Årets Digitala Tidskrift Populärpress”)

  … vilket har varit känt i många decennier, inte minst av invandrare…

  – “Han [den svenska bonden] har genomgått [sedan 500 f.Kr] den ensamboendes härdning fysiskt och psykiskt. […] På en punkt är alla utlänningar eniga i sin karakteristik av oss: vi [svenskar] har kontaktsvårigheter.”
  (— Vilhelm Moberg 1898–1973, ‘Min svenska historia, del 1’, 1970)

  – “Svenskar älskar att knyta kontakter utomlands men känner inte ens sin granne i samma trappuppgång.”
  (— Özz Nûjen, kurd [“Jag är kurd, svensk medborgare och jävligt glad över det jag blivit och är”, SR Sommar i P1, 2013], ståuppkomiker, krönikör, 2017 Aftonbladet)

  … varför det är förunderligt, för att uttrycka det diplomatiskt, att politiker med flera införde mångkultur med etnisk mångfald utan att ta hänsyn till detta folks kynne, eller uttryckliga vilja sedan decennier…

  – “Både opinionsundersökningarna och forskningen visade ganska tidigt att det fanns ett betydande folkligt missnöje. Sedan flera decennier tillbaka har omkring hälften av befolkningen ansett att invandringen varit för stor.”
  (— Mauricio Rojas (FP/L), Axess Magasin nr. 3, 2021, “Det gick inte”)

  … eller tog hänsyn till deras rädsla för rasistanklagelser; även detta har varit känt i många år…

  2011-11-25 Göteborgs-Posten Debatt
  “Allt för lätt stämplas som rasist i debatten”
  Bahareh Mohammadi Andersson (samhällsvetare och människorättsaktivist):
  – “Rädslan för att bli kallad rasist hindrar oss ofta från att reagera mot grupper eller personer som i skydd av kultur, tradition eller religion tar ifrån andra sina lagliga rättigheter.”
  – “Ordet rasist har i dag blivit en skrämselfaktor för att tysta folk eller för att få folk att gå i den riktning man själv vill.”
  – “De som kritiserar problemet blir omedelbart anklagade för att vara islamofober och rasister och de som verkligen skulle ta sitt ansvar, det vill säga de som satt Sverige i den situation landet befinner sig i, är knappast de som kommer att göra något. Orsaken är densamma: “rädslan för att bli kallad rasist”.”

  … som (denna rädsla) om något har varit/är en “katastrof för demokratin”, vilket är milt beskrivet då detta samhällssystem (“All offentlig makt i Sverige utgår från folket.” — 1974 Grundlag: Regeringsformen, RF, 1 kap. 1§) har i praktiken försatts ur spel…

  … om forskare vid Göteborgs universitet har dragit en vetenskapligt hållbar slutsats…

  –”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”
  (— 2016-01-27 Expressen Debatt “SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”)

  … vilken har åtminstone, enligt folkligt vittnesmål, verklighetsförankring…

  – “Däri ligger roten till det passiva tillstånd som Sverige befunnit sig i under alltför många år – rädslan att bli kallad rasist eller förknippas med främlingsfientlighet och nazism.”
  (— Jenny Pipers blogg 2019-03-10 “Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla!”)

  … och som är svaret på “Pettersson”s (möjligen retoriska) fråga: “Vad händer egentligen med vårt land – och varför?”

 2. Läs Riksrevisionens rapport om SIDA.
  Se på kriminaliteten .
  Lyss till de avsuttna ministrarna.
  Att det var dags för ett paradigmskifte för hela Sverige är glasklart , om vi inte vill ha kriminella rådgivare åt våra politiker .
  Sossarna är allt för belastade för att få styra landet .
  Nu börjar det hända saker , och ju högre Sossekören ylar desto närmare ytterligare en smitthärd kommer den nya politiken .
  Hav tålamod , lita på Jimmie .
  Riktningen är lagd .

  26
  1
 3. På samma tema men V och Rinkeby och en idrottsförening som fifflat:
  ” Föreningen har under tre år fått 1,9 miljoner kronor i stöd från Idrottsnämnden för att arrangera nattfotboll för ungdomar i Järvaområdet. Under 2022 har den också fått bidrag från Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd för fritidsaktiviteter för barn och unga, och insatser för att öka valdeltagandet i området.
  Eftersom utdragen från föreningens bankkonto indikerar att en stor del av pengarna i själva verket använts för privat konsumtion skickar Idrottsförvaltningen in en polisanmälan om misstänkt bedrägeri. Den kräver också att föreningen återbetalar 1,6 miljoner av det stöd den fått sedan 2019.”

  ” Man skulle kunna tänka sig att Vänsterpartiet ställde sig bakom sin egen förvaltning, när den misstänker att stadens pengar har förskingrats. Eller åtminstone låter bli att ta ställning i skuldfrågan, i väntan på polisens utredning.
  Men det gör man inte. I stället ifrågasätter man den.”

  ” En av medlemmarna i den lokala partistyrelsen mobiliserar också organisationen Black Lives Matter, BLM, vars svenska sektion hon grundat och där ytterligare en kommunalt förtroendevald vänsterpartist är talesperson. BLM startar en kampanj som uppmanar Järvaborna att mejla stadens politiker och kräva att Idrottsförvaltningen slutar med ”häxjakten” på AIF Kista.”

  ” Enligt en annan politiskt engagerad person, som själv tillhör den stora somaliska diasporan i Järva men vill vara anonym, är svaret enkelt. Det är så parallellsamhällena fungerar i praktiken. Etniska föreningar beviljas stora kommunala bidrag för integrationsprojekt och trygghetsskapande insatser.

  ”Situationen i Vänsterpartiet på Järva är mer problematisk än för Socialdemokraterna i Botkyrka”, säger min anonyma uppgiftslämnare.”

  Från SvD ledare, oklart varför det inte står på nyhetsplats:
  https://www.svd.se/a/jlmeB9/varfor-forsvarar-vansterpartiet-aif-kista

  10
 4. Sozzarna har ju varit mästare på att placera ut sina politruker överallt på ledande poster inom myndighetssverige. De har, kan man säga, ägnat sig åt infiltration av våra myndigheter, så de har kunnat styra Sverige även under borgerliga regeringar. Att de nu själva blir utsatta för infiltration, utan reagera, är väl symptom på samma sjuka.

  29
  1

Kommentera