Varför är Mohammed Ali Arrach inte inspärrad för gott eller utvisad?

BROTTSLIGHET & INVANDRING. För tre år sedan körde återfallsförbrytaren Ali Arrach ihjäl en familjefar på Örbyleden i södra Stockholm. Efter att han blivit villkorligt frigiven från straffet har han på nytt häktats för att knivbeväpnad och maskerad ha rånat en kvinna på hennes bil. Han vädjade om att slippa bli inlåst eftersom han hävdar att han lider av cellrädsla men risken för fortsatt brottslighet gjorde att han återigen förpassades bakom lås och bom.

Mohammed Ali Arrach efter senaste gripandet. Foto: Polisen

Arrach tid i fängelse har präglats av misskötsamhet. Han har flera gånger anklagats för hot och våld och varnats gång på gång.

I höstas skulle han friges villkorligt på nytt med ett drygt år kvar av straffet. Eftersom han misskött sig i fängelset straffades Arrach med uppskjuten villkorlig frigivning i 35 dagar och han släpptes ut i november.

Nu har han häktat på nytt efter ett nytt bilrån.

I förra veckan satt en kvinna i sin Kia utanför Bauhaus i Bromma när en knivbeväpnad och maskerad man lutade sig in genom bilrutan. Bilägaren lämnade över bilen och nyckeln.

Polis larmades till platsen och Kian hittades strax därefter i ett bostadsområde två kilometer från Bauhaus.

Ali Arrach greps i närheten av bilen som då var låst.

Bilen kunde följas via GPS tack vare att kvinnan hade en airtag i nyckelknippan. Vid bilen fick en polishund upp ett spår som ledde fram till Arrach.

Polisen som grep honom hittade en Volvonyckel på honom och den visade sig tillhöra en stulen bil som stod parkerad i området.

***

TIDIGARE 2020-06-27 Mohammed Ali Arrach klagar över att han inte får en andra chans efter minst 200 brott…

BROTTSLIGHET. Vansinnesföraren Ali Arrach var missnöjd med straffet efter dödskörningen i Bandhagen men hans advokat skickade aldrig in någon överklagan. I ett handskrivet brev klagade han själv till till domstolen över att advokaten ”glömt” och att ingen ville hjälpa honom. Men den här gången fick Arrach inte en andra chans av rättsväsendet – i stället skickades han till Kumla, skriver Expressen.

Mohammed Ali Arrach är ute efter drygt två års fängelse. Det är ett stötande lågt straff för att ha mördat en människa, ändå klagar grabben och det är långt ifrån allt han gjort. Foto: Polisen
 • TIDIGARE 2020-03-24. Mohammed Ali Arrach döms till lindriga tre år och tre månader

BROTTSLIGHET. Mohammed Ali Arrach, 20 år, döms till fängelse i tre år och tre månader för att ha orsakat en dödsolycka i samband med en biljakt. Det innebär att han är ute efter, två år och en månad efter den obligatoriska rabatten, för att ha dödat en människa.

Det var i januari som polisen jagade mannen som körde en stulen bil. Biljakten slutade i en bilolycka på Örbyleden i södra Stockholm där en man i 50-årsåldern dödades och Mohammed och ytterligare en person skadades.

-Pettersson säger att Mohammed för länge sedan förbrukat sin rätt att gå lös och det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare
 • TIDIGARE 2020-02-25. Mohammed Ali Arrach dödade vid vansinnesfärd, vem bär ansvar för att han gick lös?

BROTTSLIGHET. Den kände vansinnesföraren som körde i 180 kilometer i timmen på Örbyleden i södra Stockholm åtalas. I krocken dog en man i 50-årsåldern och även föraren skadades. 

I förhör har han erkänt gärningen, skriver DN. Han har ett långt kriminellt förflutet, bland annat bilstölder av exklusiva bilar. I förhör har han berättat att han begick sitt första rån som 12-åring, och de senaste fyra åren har han misstänkts för över 200 brott.

– Han medger att han kört den här bilen och att han har orsakat den här olyckan. Han känner sig förstås ångerfull över det här, säger mannens advokat Göran Witt-Strömer.

-Pettersson säger att utan straffrabatt och med vettiga påföljder hade minst en person till levt idag och många miljoner hade sparats för enskilda och samhället.

 • TIDIGARE 2020-01-17. Mohammed Ali Arrach häktades för vansinnesfärd, kom till rätten i rullstol

BROTTSLIGHET. Mohammed Ali Arrach som genomförde en vansinnesfärd genom Stockholm i tisdags har nu häktats av Södertörns tingsrätt. Arrach krockade med två bilar i en korsning på Örbyleden i södra Stockholm och en person dog i kraschen.

Politikfakta. Linda Snecker (V).

Mohammed är en ökänd återfallsförbrytare med över 200 brottsmisstankar riktade mot sig. Han skadades också själv svårt i krocken och kördes enligt TT in i rättssalen i rullstol.

-Pettersson säger att utan Sveriges rabattsystem vid fängelsestraff så hade en oskyldig man levt nu och herr Arrach fortfarande varit inlåst.

 • TIDIGARE 2019-01-14. Mohammed Ali Arrach dödade en och skadade två vid vansinneskörning i Stockholm

BROTTSLIGHET. En man i 45-årsåldern har dött och ytterligare två personer har skadats mycket allvarligt efter en biljakt som slutade med en krock på Örbyleden i södra Stockholm i natt. Bilen kolliderade med två andra bilar.

Larmet inkom strax efter midnatt. Jakten inleddes efter att bilen vägrade stanna vid en poliskontroll. Bilen visade sig vara stulen.

Föraren, Mohammed Ali Arrach, som i dag är 20 år har under loppet av fyra år varit misstänkt för omkring 200 brott. Han omskrevs redan när han som 16-åring körde ifrån polisen i stulna bilar i hastigheter upp till 230 kilometer i timmen.

Mohammed Ali Arrach, som skadades allvarligt, har anhållits av åklagare misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

-Pettersson undrar varför denne man gick lös i samhället efter över 200 brott?

Vet du Morgan?

 • TIDIGARE 2017-10-24 Livsfarlig arabisk biltjuv och grov brottsling åter på fri fot

INVANDRARBROTT. Rubriken är återanvänd och exakt samma som för ett drygt år sedan. Den gäller dessutom samma person som nu blivit ett är äldre och är 17-åringen i media.  

Den 17-årige Mohammed Ali Arrach som gjort sig skyldig till mängder av stölder av flera lyxbilar och trafikbrott har rymt igen. Han har blivit känd för sina vansinnesfärder i snabba bilar och ibland mot trafiken och för att rymma från olika ungdomshem.

För en månad sedan dömdes han bland annat för flera fall av bilstölder och sattes på nytt i ungdomshem. Där han nu alltså inte längre befinner sig. Enligt uppgifter har han nu stulit en Audi Q5 och satt fart mot Stockholm.

– Han är otroligt brottsbenägen. Det vi befarar återigen är risk för trafikolyckor med allvarliga skador, polisen Anders Jacobsson, som följt pojkens brottsliga bana.

-Pettersson undrar om en grabb som är otroligt brottsbenägen inte borde hållas inlåst på ett säkrare ställe, exempelvis en ö långt borta. Socialen har haft hand om grabben som är uppvuxen i Bromma sedan han var nio år och började begå brott. Det har inte hjälp så något annat borde göras innan han kör ihjäl någon annan än sig själv…

Filmen från 2016

 • TIDIGARE 2016-07-17. Livsfarlig arabisk biltjuv och grov brottsling åter på fri fot

INVANDRARBROTT. Den 16-åriga biltjuven från västra Stockholm har rymt igen. Hans stölder av bilar och livsfarliga körningar har varit en följetong sedan snart ett år tillbaka. Han stjäl bilar, åker fast, hamnar på ungdomshem och sedan rymmer han för att göra nya brott. ”Han utsätter sig själv och allmänheten för livsfara när han kör bil” säger Anders Jacobsson vid polisen i Järfälla till SVT Nyheter Stockholm.

Det har hänt att pojken – som alltså saknar körkort – har kört i 229 kilometer i timmen och han har även kört mot färdriktningen. Flera av brotten har begåtts i Hässelby, Vällingby, Bromma och Järfälla.

Den 16-åriga pojken är just nu efterlyst i hela landet efter att han försvunnit från ett ungdomshem i Värmland. Han dömdes så sent som i april till ungdomsvård för grov vårdslöshet i trafik, grov stöld, grovt häleri samt flera fall av olovlig körning. Polisen säger att man misstänker att pojken redan gjort sig skyldig till fler brott på hemmaplan. I västra Stockholm stals en Audi Q5 natten till tisdag. Polisen varnar för pojkens framfart.

-Pettersson säger bara att pojken heter Mohammed Ali Arrach och hör hemma betydligt längre bort än västra Stockholm…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Varför är Mohammed Ali Arrach inte inspärrad för gott eller utvisad?

 1. Men för helvete!! Han har ju kört på en annan bil under en vansinnesfärd och haft ihjäl en annan människa och i stort sätt förstört livet för medpassagerarna som var anhöriga! Även om de är livet så är deras liv förstörda. Nej! Detta får inte hända! Jag som andragenerationsinvandrare som fick en hygglig chans i Sverige! Kämpade, anpassade mig och slitit i flera år på arbetsmarknaden… Och för vad? För att denna människa ska matas och begå massa brott… Nej! nej! nej!

 2. Bilden av den s.k begåvningsreserven, pensionsräddarna och Löfvens kompetensregn visar upp sig i all tydlighet !

 3. Upprätta ett transitcenter i Sydafrika. Då kan han avtjäna sitt straff där och sedan sparkas ut ur fängelset när straffet är avtjänat.

  11
 4. Han blir aldrig utvisad ! Han tillhör SOCIALDEMOKRATERNAS Guldgosse import,enligt Sossarna är han en ENORM tillgång för Sverige.
  Ps. Det finns tusentals av denna sort i vårt land.

  16
 5. Vem är det som skyddar honom??? Är det politikerna eller klanen? Eller är det allas vår AL?

  UTVISNING ÄR DET ENDA RÄTTA! VÅGAR REGERINGEN GÖRA DET DE LOVADE INNAN VALET??

  18
 6. “Varför är Mohammed Ali Arrach inte inspärrad för gott eller utvisad?”

  Passa frågan vidare till dom som i hela valrörelsen tjatat om att Sverige kan bättre, till dom som skulle vända på alla stenar, till dom som i åtta års tid skulle ta tag i den grova brottsligheten osv!

  27
 7. Bara en sådan detalj att han bara får 35 dagars påslag på straffet när han missköttt sig. Missköter man sig eller riskera återfalla i brott ska man såklart sitta tiden ut, och helst ännu mer eftersom straffen är så låga. Men tiden ut är ju ett minimum. Hur kan vi ha så bisarra lagar?

  22
 8. Flerbarnspappan Tommy kördes ihjäl av Ali Arrach, i Tommys bil fanns även hans sambo Irena och och parets son, som båda skadades svårt.
  https://www.expressen.se/nyheter/irena-berattar-sambon-kordes-ihjal-av-ali-arrach/

  …men trots att Ali fått ungdomsvård, praktikplats och lägenhet av socialtjänsten, fått chans på chans av samhället, så har hans brottslighet fortsatt, är misstänkt för att ha genomfört över 221 brott på fyra år.…och fick efter dödskörningen straffrabatt:
  https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/ali-arrach-20-korde-ihjal-familjefar-far-straffrabatt/

  20
 9. Denna “20”? åring skall ha rättspykriatisk vård och aldrig någonsin få vistas lös i sammhället över 200 brott och fanskapet släpps ut efter korta straff och heidenborg gett honom 40.000 i skadestånd läste jag Nu börjar Regeringen kolla upp detta med skadestånd så jag hoppas hon snart ryker. hon har totalt missuppfattat lagar och regler. inom försäkrings branchen finns det jämkning det bör även staten ha då kan ev ersättning beroendes på risktagning sättas ner eller utebli

  23
 10. Jag kan tänka mig att han tillhör Rövens och sossarnas kronjuveler
  och får inte röras,för han kan bli lönsam lite längre fram,eller?

  21
  1
 11. Varför befinner sig fanskapet i Sverige överhuvud taget? Ifall han nu har medborgaskap
  så borde detta dras in omedelbart , han har ju visat att han vare sig kan eller vill sköta
  sig, han är och förblir en astronomisk kostnad för blandet, yotalt onyttig.

  Sen kan väl inte Linda Snecker bli sjukare än hon redan är, det visar hennes förslag så
  fort hon yttrar sig?.

  35
  1

Kommentera