Försenad syrier åtalas, försökte stoppa flygplan på Arlanda

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Vid Attunda Tingsrätt, mål B 10292-22, åtalas Mansour Josef , född 1996 och medborgare i Syrien med tolkbehov på arabiska för obehörigt tillträde till skyddsobjekt och försök till luftfartssabotage.

Mansour Josef har genom att öppna och därefter ta sig ut genom en nödutgång, obehörigen tillträtt samt kvarstannat på rampen och startplattan vid terminal 5, som utgör skyddsobjekt. Det hände den 17 april 2022 på Arlanda Flygplats, Sigtuna kommun.

Försök till luftfartssabotage genom att misstänkt ska ha ställt sig framför flygplan med flight nr EW9213 som skulle till Düsseldorf i syfte att hindra flygplanets färd som hade starttid den 17/4-2022 klockan 19.55. Den misstänktes agerande har äventyrat flygplanets säkerhet.

När patrull 38-8410 ankommer till platsen får man kontakt med YB Arlanda samt kollegor från Gränsen som står med misstänkt och har kontroll i situationen. Skyddsvakterna som gripit mannen är på plats och berättar att den misstänkte ska ha blivit nekad att kliva ombord på flygplanet då planet redan taxat ut. Misstänkt har då enligt utsago blivit tokig och öppnat en nödutgångsdörr för att sedan springa ut på “plattan” där flygplanet håller på att taxa ut och försökt hindra planet samt hota att han skall ta livet av sig genom att kasta sig in i motorerna.

-Pettersson tycker det är onödigt att kosta på en rättegång. Ge herr Josef en enkelbiljett till Syrien, han kan arabiska men inte svenska så varför ska han bo i vårt land…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Försenad syrier åtalas, försökte stoppa flygplan på Arlanda

 1. VAD och VEM tror egentligen dessa unga gossar att de är ?
  Minst sagt dålig impulskontroll, absolut heller inte något konsekvenstänkande och likt en liten 3-åringen börjar skrika och sparka om de inte får exakt som de vill

 2. Hahaha
  Det finns det prejudikat på.
  “Flyktingar ska inte ansvara för att de inte kan svenska lagstiftning”.
  Våra domstolar är fortfarande för vänstervridna för att sluta gulla med berikare.

 3. Om vi ska skärpa lagarna för att kunna agera mer kraftfullt mot individer som rätteligen inte ska befinna sig i Sverige, så måste detta ske på ett rättssäkert sätt, annars är vi snart på samma sluttande plan som (S) m.fl. befinner sig på.

  Att utan rätt till rättslig prövning, utvisa en person från en plats som tillhör Sveriges jurisdiktion, vore ett grovt övergrepp mot rättsstatens principer. Jag delar ilskan över den här dysfunktionella personens agerande som har lett till stora merkostnader, men tar vi den typen av genvägar kan jag lova att vänsterns absolut högsta dröm slår in, inte bra.

  Däremot borde det gå att förenkla den rättsliga processen när överväldigande bevis styrker personens skuld till det aktuella agerandet, vilket i sin tur torde kunna utgöra sådan vandel att tokskallen kan skickas tillbaka till avsändaren.

 4. “kasta sig in i motorerna”.
  Finns hög höjd att testa ockå utan fallskärm, jag väntar för att se detta på SVT live

  Vore en välgärning av slag, gärna flera, 6 siffrigt med denna ide´.
  Kom igen nu?

  Barnkanalen för vuxna TV4 kan ha det istället för farmen och annat bjäfs för att lyfta upp siffrorna.

  14
  1
 5. Apskaft!
  Vem har han stulit pengarna från? Skattebetalarna? Kriminellt ”arbete”? Han har ju inte jobbat ihop dem, för vem fan vill anställa en syrier, med endast arabiska, som språk.
  Han är ett utmärkt exempel på varför landsförrädare som Ribbenvik, ska bort!

  61
  4

Kommentera