200.000 ryska soldater bedöms ha slagits ut i kriget

UKRAINA. Mellan 175 000 och 200 000 ryska soldater har slagits ut under striderna i Ukraina sedan den ryska invasionen för snart ett år sedan, bedömer det brittiska försvarsdepartementet i sin senaste lägesuppdatering. Av dem bedöms mellan 40 000 och 60 000 ha dödats.

Putin drömde om att ta Ukraina på några dagar. Undrar vad han drömmer om idag? Bild från SVT Play

Siffrorna har enligt uppgifterna ökat rejält sedan september då Ryssland genomförde en delvis mobilisering. ”Med moderna mått mätt innebär detta en hög andel dödade i förhållande till skadade. Detta beror nästan säkert på otillräckliga medicinska resurser”, heter det i analysen.

Samtidigt skriver den amerikanska tankesmedjan ISW i sin senaste uppdatering att det ryska försöket att ta kontroll över staden Bachmut före årsdagen av invasionen 24 februari troligen kommer att misslyckas.

Istället befarar ISW att Kreml kan komma att uppmärksamma årsdagen med ett omfattande robotangrepp mot civila mål.

-Pettersson har ingen möjlighet att bedöma om alla siffror som far runt är riktiga men jag litar ungefär hundra gånger mer på brittiska försvarsdepartementet och ISW än på Putins propagandapatruller..

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “200.000 ryska soldater bedöms ha slagits ut i kriget

 1. “-Pettersson har ingen möjlighet att bedöma om alla siffror som far runt är riktiga men jag litar ungefär hundra gånger mer på brittiska försvarsdepartementet och ISW än på Putins propagandapatruller..”
  Precis undertecknad tror naturligtvis inte heller på det som sägs om de förstörda gasledningarna…. skulle västliga allierade ens komma på tanken? att kriga internt sas… naturligtvis inte….. här ser vi igen “Putins propagandapatruller” som hittar på, väl?, att det är USA/väst som begått denna terrorhandling….
  MEN 100 ggr mer är kanske att ta i ändå för väst O/E USA har ju sett spöken då och då också…. brist på demokrati i Libyen, WMD (chemical weapons) Irak Syrien osv och dessa länder är ju så usla att de inte erkänner heller…. eller kan det vara så att även solen har fläckar?

  5
  7
  • Håkan D, är du så korkad på riktigt eller gör du dig bara till???

   När svarar du på min fråga vilka mer folkslag och länder som dina kompisar och imperialistiska fascister har rätt att förgöra och utplåna??

   9
   3
 2. Jaja, britterna kommer med nya påståenden hela tiden.
  För några veckor sedan var tydligen Wagnergruppen i princip utslagen dom menade att falskärmsjägare tog deras plats i Bakhmut.
  När jag ser kartor därifrån samt även på de filmsekvenser som hela tiden dyker upp så verkar det som att Wagner fortsatt står för landvinningarna runt staden.
  De brittiska uppdateringarna verkar mer vara av önsketänkande än från verkligheten.
  Douglas Mcgregor pratade för några veckor sedan om drygt 150000 döda ukrainare mot omkring 30000 ryssar.
  En turkisk tidning som hänvisade till Mosadsiffror hade 157000 ukrainare mot 18500 reguljära ryska soldater.
  Eftersom att ryssen använder sin överlägsna eldkraft och många gånger låter infanteriet avancera långsamt efter att artilleriet har mjukat upp motståndarens linjer så lär dom heller inte ta så stora egna förluster.
  Till det så använder man främst Wagner och till viss del folkrepublikernas styrkor i de hårda statstrider som ändå förekommer.
  Dessa enheter har då per automatik procentuellt sätt högre förluster än den reguljära armén.

  8
  23
   • Har aldrig sett att Mcgregor försvarar Putin däremot är han extremt negativ till styret i Kiev.
    Annars har han berömt Polen som har mobiliserat flera hundratusen man i motsats till resten av Europa som utmanar Ryssland utan att ha något att sätta emot.
    Jag bedömmer Mcgregor som en extremt ärlig amerikansk militär i likhet med exempelvis Thomas Mcinnerney, Michael T Flynn, Richard Black, Scott Ritter m.fl.

    2
    7
   • Mikael, du bedömer “Jag bedömmer Mcgregor som en extremt ärlig amerikansk militär i likhet med exempelvis Thomas Mcinnerney, Michael T Flynn, Richard Black, Scott Ritter m.fl”

    Det räcker med en enkel googling för att se att du har många emot dig.

    4
    1
 3. Ryssland för en månad sedan 18500, nu ca 21000 + Wagner m.m. ca 14000 = ca 35000
  Ukraina för en månad sedan 157000, nu ca 175000
  Ger förhållandet 5:1 i rysk favör.

  8
  23
 4. De siffrorna från brittiska underrättelsetjänsten är nog runt sex månader gamla vid det här laget.

  13
  9
 5. Jag tror Putte sitter i en rävsax , Brännvinsgeneralerna lurade Putte att kriget skulle bli kort men nu sitter han fast i ett “evighetskrig” som han inte kan backa sig ur eftersom så många soldater dödats . . Men Putte verkar inte kunna vinna heller ! (?)

  Tar Putte hem alla gubbar så har massor av soldater dödats fullständigt i onödan utan vinning , att fortsätta för att försöka vinna fungerar visst inte heller ! (?)

  Denna rävsax kan ha bara en enda utväg för Putte på personligt plan 🤔

  28
  11
  • Jaa ska vi ge det ett halvår…… för nu verkar Ukraina tappa lite fart…. hm…. kanske korrekta fakta skulle rensa lite bland alla rykten… dock endast 60k dödade? har ju trummats fram 100k sedan länge….. det är en sak vem som har rätten på sin sida en annan sak är verkligheten, fakta…… Det är mycket svårare att få rätt än att ha rätt……

   4
   9
 6. Var är lakejerna? Vi vill se de siffror som ni fått från Kreml. Eller åtminstone från TASS morgonupplaga. Kom igen nu, vi vill ha lite bortförklaringar att flina åt.

  25
  11
  • Oj.
   Med den ryska högteknologin, tar överbringandet av ”ryska fakta uppgifter”, god tid på sig.
   VAZ- Ladan är svårstartad och därför kommer den idag med löpare.

   16
   12
   • Man kan ju göra en liten beräkning?? Rysslan har 150 miljoner invånare ukriana har cirka 40 miljoner ? Med enkill rett på 7 ryssar mot 1 ukrianare ? Så kan man göra en kvalificerad gissning ?! Men det finns ju en annan aspekt att se till dels kostnader och sen det fakta att kriget har ju utförts på ukrianskt territorium med civila ukrianare ? Och det gör ju att detdöd läget som gäller nu kommer inte att bli så långvarit det gäller för sattelitstater att välta sida nu . Och Tjetjenien kärringar som härjade på Moskvas teater får då ses som snälla tanter

    1
    1

Kommentera