Slut med feministisk utrikespolitik

REGERINGEN. Sverige befinner sig i en ny tid, säger utrikesminister Tobias Billström (M) när han presenterar regeringens utrikesdeklaration, alltså regeringens mål och prioriteringar för utrikespolitiken. Han säger att Sverige nu lägger om kursen i utrikes- och säkerhetspolitiken. – Regeringen kommer i första hand att föra en svensk och europeisk utrikespolitik där svenska intressen och demokratiska värderingar är kärnan i politiken.

Utrikesminister Tobias Billström. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Ukrainakriget, Nato och Norden kommer att vara i fokus. – Det är inte bara Ukrainas frihet som står på spel. Utan också vår frihet här i Sverige, säger Billström.

Han säger att Sverige kommit långt i Natoprocessen och att regeringens proposition om medlemskapet kommer i mars.

Deklarationen innehöll också ett långt parti om cyberfrågor. Bland annat framkom att regeringen inrättar ett särskilt sändebud för internationella cyberfrågor. Efter deklarationen följer utrikespolitisk debatt i riksdagen.

-Pettersson tycker det är glädjande att Feministisk utrikespolitik försvunnit och att svenska intressen ska vara kärnan i politiken.

Den gamla S/MP-regeringen var i Iran och bedrev feministisk utrikespolitik!

Läs utrikesdeklarationen här

Utrikespolitisk debatt i Riksadagen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Slut med feministisk utrikespolitik

 1. Spar några små fittmössor som Sossarna kan ha på sig under riksdagsdebatterna . Precis som dumstrutarna man sett på gamla Svenska filmer .

  • Ja nu gäller det att kasta ut kättingar från kyrkan också!!!
   Det är väldigt viktig att man inser att det finns en koppling mellan migrationsverket och svenska kyrkan !!
   Det är på tiden att prästerskapet avpoliterade man detta måste ske utan en invasion av islam??

   • Att vurma för islam i kyrkan är absolut oacceptabelt. Det är ok att ha goda relationer med representanter för andra läror men det ska hållas på en rimlig nivå. Dessutom är just islam en dödsfiende till ALLA andra läror. Det är en skillnad på att göra andra folk till lärljungar, dvs predika läran mot att hot med att slå ihjäl de som inte omvänder sig som islam gör. Just kristna och judar kan komma undan med straffbeskattning och och förtryck men anhängare av andra läror, atheister och avfällingar ska explict dödas om de inte blir muslimer. Den detaljen bör läras ut i skolans religionskunskapsundervisning och de definitivt vid undervisningen av kristna präster. En kristen församling lär inte hotas av att några buddister bygger ett templel tvärs över gatan från kyrkan men blir det en moske så blir det problem.

 2. Nickedockan Löfven deklarerade stolt(!?) vid inledningstalet 2014 att Sverige skulle ha en feministisk regering/hållning. Nu har vi sett resultatet (med en utrikesminister (Margot Wallström) som blev portad av Israel). Katastrof! Normalt tänkande människor fattade noll. Men den totalt menlöse (Gud förlåt honom ty han veta icke vad han gör) Löfven och hans bitska anhang fortsatte landsförrädaren Reinfeldts påbörjade bärsärkagång mot det Svenska folket.
  Detta anhang har inte velat folkets väl utan enbart sett till sina egna intressen. Må de fara åt helvete och stanna där!

  24
 3. Bilden på dom 7 damerna är en skamlig bild på Svensk underdånighet .
  Är det någonstans man ska visa sina värderingar så är det när man besöker
  länder där man förtrycker det ena könet!

  30
 4. Vad är feministisk utrikespolitik? Är det när vänstertrollen klär ut sig i huckle och besöker Iran?

  27
  • När en västerländsk feminist öppnar foderluckan och tar ordet jämställdhet i käften, finns det i stort sett alltid anledning att förvänta sig ett resonemang med tesen:
   1) han gjorde fel; hans skuld, självklart han ska ta ansvar,
   2) hon gjorde fel; hans skuld, varför ska hon slippa undan ansvar, det påstås ju allt som oftast att kvinnor minsann tar ansvar och män flyr sitt ansvar,
   3) en svensk gör fel; svenskens skuld,
   4) en invandrare gör fel; svenskens skuld, (varför ska invandrare komma lindrigare undan tex i mål om mord, våld och bedrägier´,
   5) en vuxen gör fel; den vuxnes skuld,
   6) en yngling gör fel; de vuxnas fel, socialen säger till lille Per, Kalle och Thomas att aja baja, så gör man inte, snälla röta rara du, lova du inte gör om ét.

   Det är en av de feministiska grundteserna (som feminister i västvärlden såklar blånekar till) du ska ha i åtanke när du när du gräver djupare i ämnet. Feministisk utrikespolitik innebär i princip samma syn på “jämställdhet” som feministerna har i Sverige. Formell (alltså lagstiftad) kvotering och statsbidrag enbart riktade till kvinnor. Den är värre än en sk. påstådd diskriminering och osysliga strukturer och hopfantiserade glastak. Den betyder nämligen att tjänstmän riskerar begå tjänstefel om man avviker för mycket från lagen. Det är lagstiftad apartheid-politik helt enkelt. På så sätt är den svåråtkomlig, eftersom nästa alla partierna hittills ställt sig bakom sådan lagstiftning, undantaget defintivt SD och möjligen KD och M.

   Nu är inte allt av ondo när det gäller feministisk utrikespolitik, kvinnor och flicker särbehandlas faktiskt negativ i tredje världen, inget att säga emot det. Men för att kompensera denna slagsida, riktar man en betydande del av biståndet till kvinnor och flickor, istället för att behandla hela gruppen utsatta likavärdigt. Fattiga och utsatta mäns och pojkars situation skiter man oftast i, precis som här i Sverige. En del insamlingar på teve innebär ett tiggeri om pengar till att hjälpa fattiga flickor så dom får gå i skolan. Varför inte bara hjälpa barn så gruppen barn får gå i skolan. Om sen det blir en slagsida trots det till flickors fördel, så har förfarandet åtminstone inte samma slagsida som det har nu.

   Här är mer info i ämnet:

   Handbok; Sveriges feministiska utrikespolitik (pdf med 109 sidor):
   https://www.swedenabroad.se/globalassets/ambassader/zimbabwe-harare/documents/handbok_sveriges-feministiska-utrikespolitik.pdf

   Feministisk utrikespolitik och arbetet för jämställdhet och alla kvinnors och flickors rättigheter, representation och resurser under åren 2014–2021:
   https://www.regeringen.se/4aaebe/contentassets/20abe79bed9a484aa084d18f66cc2d10/resultat-av-den-feministiska-utrikespolitiken-20142021

   PS. Sida ingår i kören som gnäller nu över att bidragen till deras verksamhet skärs ned, förmodligen mycket tack vare SD.

  • “svensk och europeisk utrikespolitik”
   “Svenska intressen och demokratiska värderingar”
   Låter ju bra. Men, vi sitter ju redan med båda fötterna fast i den europeiska unionens gyttja. Hur ska vi kunna värna våra intressen när EU bestämmer?

   Ska man föra en politik för Svenska intressen, då finns det mycket att göra på hemmaplan som man kan starta med direkt. Köper vi billig rysk olja och skippar reduktionen kan vi kanske få ner bensinpriset till 10 – 12 kronor. Vi kan göra om vår elmarknad så att vi prioriterar de svenska elkunderna före elexporten.
   Alla invandrare som åkte igenom Danmark och som sökte asyl här, skickar vi tillbaka till Danmark så får väl de i sin tur skicka dem till Tyskland. Stod det inte så i Dublin avtalet, asylen ska provas i första landet som invandraren kommer till. För att ta några exempel.

Kommentera