Kungen ska genomgå hjärtoperation

INRIKES. Kung Carl XVI Gustaf ska på måndag genomgå ett kirurgiskt ingrepp, genom så kallad titthålsteknik i hjärtområdet, uppger hovet i ett pressmeddelande.

På inrådan av H.M. Konungens livmedikus genomgår H.M. Konungen ett kirurgiskt ingrepp måndagen den 20 februari 2023. Det utförs genom så kallad titthålsteknik i hjärtområdet.

Efter ingreppet rekommenderas en tids stillhet. Detta medför att Kungens planerade åtaganden mellan den 20 februari och den 3 mars flyttas fram till senare i vår.

Kungen mår bra och hans officiella program fram till operationsdagen genomförs enligt plan.

-Pettersson vet naturligtvis inget om Kungens hälsotillstånd men jag undrar hur planerat ingreppet är? Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är i Australien på officiellt besök och prinsessan Madeleine har kallats hem från USA.

Kungen är 76 år och Bernadottarna brukar vara friska och leva länge. Gustaf VI Adolf blev 90 år, Gustav V blev 92 år och Oscar II blev 78 år.

I Kungl. Huset ingår Konungen och Drottningen samt de som är så nära tronen och har sådan ställning att de ska tituleras Kunglig Höghet; det vill säga Kronprinsessfamiljen, Prinsparet, Prinsessan Madeleine och Prinsessan Birgitta. Till Kungl. Familjen räknas, förutom medlemmarna av Kungl. Huset, Kungens övriga barnbarn, Kungens övriga systrar samt Kungens framlidne farbrors hustru. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kungen ska genomgå hjärtoperation

 1. Rätt märkligt, att Hovet går ut och gör dessa uppg offentliga.
  Avsteg från protokoll.. Varf?
  Hmm, jag är skeptisk..

  4
  1
 2. Blev så klart lite orolig här. Gillar skarpt vår konung. Han säger lite vad han tycker och tänker.
  Tack Pettersson! Detta kommer jag att hålla koll på

  18
  6
 3. Förträngning i ett kranskärl… montering av stent, no problems.
  Han kommer bli återställd på någon vecka.
  Han ser pigg och alert ut, så det är nog bara en försiktighetsåtgärd.

  23
  3
 4. Inte konstigt att vår käre “Knug “har fått problem med hjärtat med tanke på hur mycket skit han har fått bära genom årens lopp.Till och med hans Farfar ansåg att han var korkad när han egentligen hade ärftliga problem med skriv och läsproblem.I dag har man begripit att det handlade om dyslexi.Tystnaden i hovet som rådde nör han förlorade sin Far och ingen förklarade för honom varför hans Far aldrig skulle komma hem igen måste ha varit tungt.Hans Mor Sibylla isolerade sig i sin egen sorg på slottet så den lille blivande Kungen hade bara sin barnsköterska Nenne att ty sig till……Så även om du har all rikedom i världen så blir du inte förskonad från sorger och ledsamheter och sådant som präglar ditt fortsatta liv .Jag tycker att “Knugen ” förtjänar all respekt för han har alltid arbetat för Sverige bästa.Vi har haft monarki i vårt land sedan Gustav Vasas tid och det borde vi värna om och enas runt.Olof Palme sade dumdrygt på sin tid att monarkin kan vi avskaffa med ett penndrag.Det var ju en väldig tur att ingen tog honom på dom orden….

  25
  5
  • Jaha, en republik med en ceremoniell president så kan vi förväntar oss avdankade politiker och genier som Löfven, Reinfeldt och Lööf som president. Tvi vale vad hemskt.

   11
   2

Kommentera