Inga kopplingar till Kina

UTRIKES. Ingenting tyder på att de tre oidentifierade objekt som skjutits ned i Nordamerika efter ballongen har kopplingar till Kina eller något annat lands spionprogram. Det uppger Vita huset enligt Reuters.

En F-22 sköt ned den förmodade kinesiska spionballongen på order av president Joe Biden.

Två av dem sköts ner i USA och en i Kanada och enligt John Kirby, Vita husets talesperson för nationell säkerhet, kan det röra sig om reklam- eller forskningsballonger.

Han påpekar dock att Kina driver ett ”välfinansierat och utstuderat spionprogram” med svårupptäckta ballonger på hög höjd för att spionera mot USA och andra länder.

Den amerikanska militären uppgav på måndagen att den hade funnit kritisk elektronik från den misstänkta kinesiska spionballongen som skötsned av ett amerikanskt stridsflygplan utanför South Carolinas kust den 4 februari, inklusive nyckelsensorer som förmodligen används för underrättelseinsamling.

-Pettersson säger att de tre senast nedskjutna föremålen nog kan komma från många platser. Från privatpersoner eller företag i Kanada eller USA, från stater på norra halvklotet, kanske från Sverige som skjuter upp forskningsobjekt men jag har ingen aning hur högt de går eller åt vilket håll vinden blåser…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Inga kopplingar till Kina

 1. Ännu har inga bilder publicerats på dessa tre fiktiva UFO:n.
  De är troligen uppfunna för att skyla över USA:s och Norges sprängningar av Nord stream 1 o 2.

  13
  8
 2. Under ww2 användes s k spärrballonger, ciggarrformade farkoster som på låg höjd var försedda med hängande krokar för att riva ner kraftledningar. Några drev iväg från krigsskådeplatserna och ända upp till Skåne.

  • Amerika själv som skickat upp väderballonger för att skrämma upp befolkningen. Antingen för att dölja något eller för att få angripa någon…

   26
   21
   • Ann-Charlotte
    Välkommen till vargarnas värld.
    En tungsladd och flocken attackerar.

    19
    16
   • Gammeldags svensk,
    Ingen fara med mig, rör runt i grytan lite.
    Sen, mycket påhopp så har man trampat på en ond tå. Man börjar ju undra, vad är sant?

    19
    9
  • Ann-Charlotte
   👍😁
   Fråga mig hur många onda tåner jag har trampat på

   Fortsätt att kämpa på.
   🙏

   17
   10

Kommentera