En havererad myndighet

Är Migrationsverket vuxen sin uppgift eller ser vi prov på en myndighet som havererat. Henrik Sjögren på tidningen Fokus försöker reda ut detta.

Det finns enligt Sjögren en rad brister i Migrationsverkets hantering av sitt uppdrag. Felaktigt beviljade uppehållstillstånd, bristfälliga kontroller av de anställdas bakgrund och oförmåga att verkställa utvisningar, är några av dem.

Sjögren tar också upp de stora flyktingvågor som anlänt till Sverige och då inte minst 2015. En tidigare handläggare på Migrationsverket säger:

Det kom människor som kallade sig syrier från världens alla hörn. I efterhand har vi kunnat notera att många som påstod sig vara syrier, inte alls var det. Konsekvenserna för samhället är enorma, vi vet egentligen inte bakgrunden på många som vi har beviljat uppehållstillstånd. Viktiga utredningsmoment har försummats.

Vi får också veta av en annan f.d. handläggare på myndigheten:

…det inte heller krävdes svenskt medborgarskap för att få fatta beslut om svenskt medborgarskap på Migrationsverket. Under perioden 2016–2020 har 91 procent av Migrationsverkets beslut om medborgarskap fattats av en ensam, icke säkerhetsklassad person.

Läs den skrämmande artikeln på Fokus. Det borde inte minst Sverige politiker, myndigheter och journalister göra.

13 thoughts on “En havererad myndighet

 1. Antar att det är migrationsverkets personal Stefan Löfven talar om när han snackar om vinst. De flesta av personalen på Migrationsverket kommer från länder där det är regel att betala muta för tjänster. Undrar hur många miljoner personalen fått i mutor?

  10
  1
 2. Nya Regeringen borde omg. stänga denna havererade myndighet som bidrar med förstörelsen av Sverige.

  14
  1
 3. Alla på Migrationsverket skall sägas upp, sedan får de tillsammans med alla övriga söka de jobb som behövs på det till Återflyttningsverket ombildade verket.

  20
 4. …och mig undersökte SÄPO redan på 90 talet för säkerhetsklassificerats då min flickvän var nätverkstekniker på P10/Fo43. Varför Hartman tagit bort säk klassning på statliga myndigheter kan man undra?

  14
 5. En liknelse…
  Skulle man anställa Clark Olfosson och Lars-Inge Svartenbrant till justiedepartementet?
  De vet ju hur lagen är, så…

  12
 6. Avveckla Migrationsverket. Gör om, gör rätt. Bemannas uteslutande med infödda nordbor.

  22
 7. Aktivistiska myndigheter ledda av politruker med obefintlig lojalitet med landet tillsammans med extrema och okunniga politiker med godhetssyndrom är den kombination som förvandlat detta land från ett av världens bästa och tryggaste land till ett mångkulturellt inferno med ett pågående kaos inom nästan samhällsområden och dagliga skottlossningar och bombattentat. Med stor sorg kan konstateras att landet som vi kände det är borta för alltid och det finns ingen återvändo utan landet går mot ett kommande sammanbrott där vissa områden framöver kontrolleras av en extremreligös och beväpnad maffia liknande områden och länder i Menaområdet.

  28
 8. En bra artikel hur det fungerar i landet som TOTAL FÖRSTÖRDES AV OKUNNIGA POLITIKER. Dom fungerar som de tre aporna: Ser inget. Hör inget.Förstår inget.

  Ps. denna artikel bör sändas till hela Svenska folket, kanske någon kommer att förstå vansinnet i Sverige.

  25
 9. Om den nya Regeringen verkligen vill gå från ord till handling är migrationsverket den första myndighet som måste saneras .
  Det handlar mycket om trovärdighet .
  Aktivisterna måste rökas ut från alla myndigheter och ersättas av tjänstemän som förstår vad det handlar om .
  UD och SVT borde ocskå stå högt på renoveringslistan .

  31
 10. Migrationsverket har nog aldrig arbetat för Sveriges bästa utan tvärtom har de verkat vara förtjusta i att trotsa Sveriges majoritet av invånare. Det krävs nog ett utbyte från hålihuvet-aktivister till tjänstemän, som vill ta ansvar för Sveriges bästa.

  30
 11. “Läs den skrämmande artikeln på Fokus. Det borde inte minst Sverige politiker, myndigheter och journalister göra.”

  Politiker, tjänstemän och journalister har tillsammans och i samförstånd dolt sanningen från svenska folket sedan 1990-talet minst så det lär inte bli någon skillnad.

  26
 12. Det stora felet är att alltför många kommer hit under synnerligen svaga skäl… ja förutom det ekono miska förstås….. och det är mänskligt att vilja behålla sitt jobb och även mänskligt att vilja att den verksamhet som föder och göder en växer . . och det gäller alla som direkt eller indirekt uppbär ersättning från MV…..

  17

Kommentera