Klimatkänslor –  Om rationella och emotionella argument

Klimatfrågan väcker allt starkare känslor – men starka känslor är inga argument, oavsett om det är aktivister eller SVT som uttrycker dem. Klimatet väcker allt starkare känslor, och åsikterna går isär om hur man konstruktivt bör hantera situationen.

Vad är egentligen “klimatkänslor”? Påverkas politik och medierapportering av känslotillstånd? Och vad händer med ett samhälle som agerar emotionellt snarare än rationellt i komplexa frågor?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans videokrönika om “KLIMAT-KÄNSLOR

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Klimatkänslor –  Om rationella och emotionella argument

 1. Stiger vattnet hos dig, inte här heller. Nu bygger Skanör Falsterbo skyddsvallar för om hundra år stiger vattnet. Vi är väl förberedda. Djävla idioter dessa politiker påhejade av intelligens-befriade journalister.

  10
 2. Om vi nu alla tar detta om att tipsa om klimatets ändringar på allvar och dagligen skickar in våra observationer från morgon till kväll kanske det kan bli ett slut på detta trams om hotet från klimatet .
  Mvh Sjöström

  10
 3. EU-kansliet kräver av kollonien Sverige att svenska gräsrötter skall spara el för att medge att svenskproducerad el skall kunna exporteras till “Mellaneuropa”, d v s Tyskland.

  17
 4. Strunt i båda sidorna. Men min känsla när jag ser libertianen Jönsson är inte god.

  2
  11
 5. Jag antar att alla nu noterat att SVT fiskar på varje lokalsida:
  “TIPSA OSS Märker du av klimatförändringar i din närhet?”

  Som om gemene man kan skilja på en förändring i vädret och en förändring av klimatet.

  Så hjärntvättade som Svensson i TV-soffan blir av propaganda och lögner i Statliga Vänster Televisionen, så tror de att så fort det töar så innebär det ett tecken på klimatkris…

  29
  1

Kommentera