USA borde avsluta ”komedin” med Turkiet

NATO. Det är meningslöst att fortsätta Nato-ratificeringsdansen med Turkiet. Sverige och Finland skulle innebära en betydande förstärkning till Nato. Därför borde vi nu signalera till USA att sluta leka med oss – ”Cut the Comedy”, skriver Finlands tidigare statsminister Paavo Lipponen, socialdemokrat.

Att vägra ta emot Finland och Sverige, en betydande förstärkning till Nato, vore en stor förlust för Nato, en reell sådan, inte bara ett prestigebakslag, skriver före detta statsminister Paavo Lipponen.

I en insändare i Hufvudstadsbladet skriver Lipponen att ansvaret för ett positivt resultat ligger hos Natos största medlem USA. Att vägra ta emot Sverige och Finland vore en stor reell förlust, inte bara ett prestigebakslag.

Lipponen undrar också hur Nato tänker kunna försvara de baltiska länderna i ett krig utan Finland och Sverige.

Lipponen ser det inte heller klokt för Finland att gå in i Nato utan Sverige. Finland skulle hamna i en utsatt situation som utpost med ansvar att försvara de baltiska länderna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “USA borde avsluta ”komedin” med Turkiet

 1. Contribution to NATO 2%, Sweden 1.2%, Finland 1.4% “Att vägra ta emot Finland och Sverige, en betydande förstärkning till Nato, vore en stor förlust för Nato, en reell sådan, inte bara ett prestigebakslag, skriver före detta statsminister Paavo Lipponen.” REALLY? two free rides…… a Freudian slip……

 2. USA skyr inga medel för att förvandla Europa till en grushög.
  Inga lagar eller regler gäller längre när USA:s oligark arme’ är inblandad.
  Man dribblar och trixar så att det sovande folket inte ska vakna.

  21
  21
  • Det är tråkigt att du inte förstår att hålla truten, du ombads ju vänligt men bestämt om det igår. Du har bara Dahlberg med dig i dina fantasier. Lämna platsen åt tänkande människor. Vi vill inte ha mer Kreml propaganda, i Sverige!

   14
   14
 3. Ska bli intressant hur kalkonkalifen ska hantera Erdogandockan i Finland nu. Han har ju sagt att de är klara att acceptera Finland, nu måste han ju kräva att dessa kurder utvisas precis så som han hållit på med Sverige innan Finland kan godkännas.

  24
  8
 4. Håller med.
  USA bör sätta ner foten åt turken Erdoğan
  Nato kan inte tillåta att en muslimsk dåre ska styra upp hela Europas säkerhet.
  Det är ju helt befängt.
  Och Sverige är så förbannat dumma så vi skickar bistånd till järnvägsbyggen.
  Turkiet ska inte ha en krona från oss.
  Vi behöver pengarna själva.
  Bistånd till muslimerna bör stoppas omedelbart.
  Och USA bör stänga ner flygplansaffären så länge turken Erdoğan håller på med detta sjuka maktspel.

  32
  9
  • Det är hög tid för Sverige och Finland att sätta ned fötterna. Men då vill det till någon annan än halvfiguren vi har fått till statsminister. Musen som inte vågar ryta matar ju krokodilen allt vad orkar. räkna inte med hans like andra sidan Atlanten.

   11
   2
 5. Turkiet blir nu straffade med jordbävningar och storbrand i viktig hamn.
  Dom godkänner nog Sverige och Finland snart för att få lugn och ro.

  23
  12
 6. Turkiet betyder väldigt mycket mer för NATO än de två lilleput-länderna Sverige och Finland.
  Inom NATO är det endast USA som har en större krigsmakt än Turkiet.

  22
  25
  • En extrem felbedömning av det strategiska läget.
   Även utan Turkiet skulle Grekland med Kreta och skärgårdsöarna i Egeiska havet effektivt stoppa Puttes Svarta Havsflotta från att komma ut i Medelhavet. Med Turkiet med i NATO är detta ännu enklare.

   Med Sverige och Finland med i NATO är hela den norra flanken stängd för Putte eftersom Östersjön är då ett NATO innanhav samt Murmansk försörjningslinje söderöver helt plötsligt kommit inom skotthåll från Finland.

   21
   11
   • Puttes krigsmakt visade sig vara en papperstiger urholkad genom god socialistisk korruption.
    Den tredje största krigsmakten är Kommunistkinas men frågan är hur mycket den också är en papperstiger och egentligen urholkad genom god socialistisk korruption.

    14
    8
  • Innerst inne tror jag Putin betyder mer för Erdoğan än Nato.
   Erdoğan är typisk muslim av falsk dubbelnatur.
   Turkarna är inget att lita på någon gång.

   13
   4

Kommentera Avbryt svar