Vindkraftsföretag gör jätteförlust, kräver “ytterligare statliga åtgärder”

ENERGIPOLITIK. Siemens Gamesa Renewable Energy SA är ett spanskt-tyskt vindkraftverksföretag med säte i Bisca Zaymudio, Spanien. Företaget kalla sig själva världsledande inom vindkraftsproduktion. Siemens Gamesa meddelade nyligen att koncernen hade bokfört en nettoförlust på 884 miljoner euro, nästan 10 miljarder kronor, under kvartalet oktober till och med december 2022 för högre underhållskostnader och garantiavsättningar på grund av ospecificerade komponentfel inom den installerade vindturbinflottan.

Det är mer än dubbelt så stor nettoförlust som denpå 403 miljoner euro som under föregående kvartal. Den fasta orderingången sjönk med 35 procent på årsbasis till 1,61 miljarder euro, med minskningar som kändes över alla tre divisionerna – onshore, offshore och service.

“Den negativa utvecklingen i vår serviceverksamhet understryker att vi har mycket arbete framför oss för att stabilisera vår verksamhet och återgå till lönsamhet”, säger Siemens Gamesas vd Jochen Eickholt i ett uttalande.

“Början av räkenskapsåret 2023 såg en ytterligare ökning av utsikterna för global vindkraftsefterfrågan under de kommande tio åren, men ytterligare statliga åtgärder krävs för att överbrygga gapet mellan ambitiösa mål och faktiska installationer”, tillade företaget i sin pressrelease.

Fox News

-Pettersson läser om nästan tio miljarder i förluster och att det behövs ytterligare statliga åtgärder och funderar på om det inte är dags att lägga ned de enorma planerna på vindkraft i Sverige innan de svenska skattebetalarna står där med Svarte Petter…

Om förlustsnurror på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Vindkraftsföretag gör jätteförlust, kräver “ytterligare statliga åtgärder”

 1. SLUTA MED IDIOTIERNA!!! Låt vindkraftsvurmarna bära sina egna kostnader… hur djävla svårt kan det vara?

  13
 2. Favorit i repris.
  Hur sköter dom sina affärer när vindsnurror är rena guldgruvan?

  Ett modernt vindkraftverk har efter cirka 4-6 månaders drift producerat lika mycket energi som det går åt för dess tillverkning. Livscykelanalyser visar att energiförbrukningen för tillverkning, transport, byggande, drift och rivning av ett vindkraftverk motsvarar cirka 1 % av dess energiproduktion under livslängden. Motsvarande tal för till exempel ett oljekondenskraftverk är cirka 12 %.
  Källa: Rätt plats för vindkraften SOU 1999:75

 3. Och Svt och SR är en rena lobbyister för vindkraft.
  De bedriver ohöljd och onyanserad propaganda för vindkraft varje dag.

  17
 4. För varje förlustsnurra som kopplas in på elnätet, försämras stabiliteten genom att frekvensen (50 Hz) äventyras. Rent kontraproduktivt alltså. Med fler vindsnurror och mindre balanserande reglereffekt eskalerar sårbarheten och till slut är det helt godnatt.

  33
 5. Det finns en Gud och hon är god?

  Dessa företag gör sig skyldiga till miljöbrott och brott mot mänskligheten genom att deras installationer av miljövidriga produkter. Jag ser bara en användning av vindmöllor och det är vid den isolerade fjällstugan.

  24
 6. Den dagen när vindkraften börjar bära sig kommer aldrig. En nykter regering ska inte subventionera energialstring. Vindkraftsbolagen ska också åläggas att avlägsna allt inkl. fundamenten från naturen. Hittills har inga sådan krav framförts. Vindkraft är ett oerhört ingrepp i naturen.
  Bygg kärnkraft NU! Obstruktionen inom vissa myndigheter måste bort.
  Enl. verkliga experter (inte tillsatta Vattenfallspolitruker) kan vi inom fem år få igång nya modulära kraftverk. Det enda som krävs är för regeringen, att få loss tummen!

  30
 7. Ja det var väntat det finns väl ingen verksamhet man fuskat med då som vindkraften lobbyn !!!
  Just när man håller på med bidrag och suventioner från en verksamhet till en annan och med en idiots envishet försöker dölja det med rena religiösa förebud !!
  Det kommer förr eller senare att avslöjas!!! Nu gäller det att se till att skadan av det hamnar hos dom som drivit eländet! Det gäller att se till att idioterna som skappat problemet också får betala det

  43

Kommentera