Polischefen Mats Löfving delgiven misstanke om grovt tjänstefel

KORRUPTION. Polischefen Mats Löfving har delgivits misstanke om brott i samband med tillsättningen av Linda Staaf, skriver åklagaren i ett pressmeddelande. Mats Löfving nekar till brott.

Linda Staaf och Mats Löfving

Åklagaren lämnar en kort lägesrapport i ärendet där en högt uppsatt chef inom polisen i december kom att misstänkas för tjänstefel.

Mannen har delgivits misstanke och hörts om dels grovt tjänstefel i samband med ett tjänstetillsättningsärende 2015, dels tjänstefel vid ett beslut om tilldelning av tjänstevapen 2020. Han förnekar brotten.

Den underställda chefen (som händelserna gäller) är också förhörd om båda händelserna. Därutöver har ett antal vittnen förhörts.

Vad man sagt eller bevisläget i förundersökningen kommenterar jag inte närmare, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck.

Förundersökningen fortsätter. Det återstår flera vittnen att förhöra och vidare görs kontinuerliga analyser av inhämtad digital bevisning. Det går inte att lämna någon prognos om när förundersökningen kan vara klar.

Om Mats Löfving på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Polischefen Mats Löfving delgiven misstanke om grovt tjänstefel

 1. En värdig representant för ämbetet som madrass efter Mååna. Smittspårningen lär ju dock te sig ganska enkel då vi redan nu vet vilka som fått doppa.

  13
 2. Linda är ju kvinna så hon går säkert fri i det “feministiska” Sverige.
  Kom att tänka på skethögen Löfvens inledningsanförande i riksdagen 2014: “Sverige har en feministisk regering”. En sån djävla löjd!

  35
  1
  • Vad man än tycker om Linda och hennes karriärvägar är det väl chefen som tillsatt henne som ev brutit mot lagen eller någon förordning och ska dömas för det? Verkar vara många tveksamma utnämningar inom polisen och många inblandade i kärleksrelationer kors och tvärs, inkl Morgan J och hans säpo—kvinna som gjort olagliga slagningar.

 3. Mats Löfving … grovt brott ?
  Grovt olaga intrång i Staaf eller ?
  Men det är klart om han blandade ihop
  batongen med pickan blir det väl grovt vapenbrott.
  Dom får väl sparken allihopa Mats ,ÖB och Staaf vilken soppa på högsta nivå också godkänt av den tidigare socialdemokratiska regeringen.
  Allt känns som en fars man skulle kunna tro att dom pratar om en annan del av Köping där har vi ju också Linda Mats och Mikael fast dom är betydligt smartare.

  41
  2
  • Märkligt att det ska ta 3 år resp. 8 år innan han blir åtalad för detta. Likadant var det ju med lillmogges fru. Det ska mörkas och fifflas i det längsta. Hoppas straffen blir kännbara

   31
   2
 4. Lustigt vad mycket av den socialistiska korruptionen som kommer fram så fort Partiet försvunnit från makten hos polisen och Säpo. Undra vilka andra myndigheter som också har Partimedlemmar som gynnat sig och Partiet på vår bekostnad?

  Sedan, är det någon som tror att Linda kommer få någon skit överhuvudtaget för detta? Åtalad för grovt vapenbrott bland annat?
  Enda anledningen till varför Mats gav henne ett vapen var för att hon frågade om ett.

  53
  2

Kommentera