Eritreansk våldtäktsman misstänkt för balkongmord

BROTTSLIGHET. I går skedde ett mord med balkongflygning i Järfälla kommun, nordväst om Stockholm. Bereket Tesfagergish Tesfay, född 1994, och medborgare i Eritrea, är misstänkt för mord efter att kvinnan kastats ut från en balkong i Jakobsberg. Bereket är tidigare dömd för att ha våldtagit en sovande kvinna i Eskilstuna.

2017 dömdes Bereket för våldtäkt av en sovande kvinna. Tingsrätten slog fast att mannen våldtagit kvinnan och utnyttjat att hon, i och med att hon sov, befann sig i en särskilt utsatt situation.

Tingsrätten skriver om fallets kränkning gör att den strängare straffskalan ska tillämnas: ”I en situation där målsäganden gått och lagt sig i tron att vara ensam i sitt hem men vaknat upp av att en obekant person har samlag med henne i henne egen säng efter att obehörigen ha tagit sig in i lägenheten. Detta måste anses medföra en förstärkning av kränkningens allvar.”

Mannen dömdes till lindriga två års fängelse och att betala skadestånd till kvinnan på 100.000 kronor. Domen fastställdes senare i hovrätten. Bereket Tesfagergish Tesfay, slapp däremot utvisning och det är obegripligt plus att det kostade en kvinna livet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Eritreansk våldtäktsman misstänkt för balkongmord

 1. O fan! Ingen svensk? Kunde jag väl aldrig trott. Han kommer nog göra någon förtjänst längre fram. Inte just nu, men lite länge fram. tror jag

  Är väl så de måste diskuterat där, då första domen föll
  Usch! Blir så trött

  29
 2. Eftersom ansvaret för att denne eritrean fortfarande är kvar i landet ligger på de domare som inte utvisade honom så borde även de hållas ansvariga för detta brott.

  53
  2
 3. Dömd för våldtäkt och fortfarande kvar i landet? Hur i hel** går det till? Hjälp från aktivister på Migrationsverket?

  52
  1
 4. Omskrivningen hos SVT Text TV låter “kvinna föll från balkong” ? Tänk att hur vidriga
  brott som än begås av invandrare så ska SVT alltid förminskas, helst inte nämnas?

  59
  1
 5. Hur kan det komma sig att han fortfarande befinner sig i Sverige. Är det kärringarna i rättsrötan som har behov av honom?

  62
  1
 6. Vem importerade denna galning ? Var det Reinfeldt eller Löfven ?
  TACK FÖR ATT DU VALDE SVERIGE ! – I MITT EUROPA BYGGS INGA MURAR !

  63
 7. Borde följa med en retursedel i kuvert när de kommer till Sverige, bra att ha vid första kriminella gärning.

  54
 8. Hur stor skada kan han göra Sverige INNAN han sparkas ut ur landet???
  Troligen står allah dessa goda och naiva på kö för att rädda honom kvar.
  Vad är det för ett Sverige vi fått?

  80
 9. Han kandidera lätt som partiordförande i CP partiet alt MP o S, han har nämligen rätt värdegrund och älskar mångfald.

  66
  2

Kommentera