Wagner har nästan ”förintats” – nya ryska soldater anländer

UKRAINA. Stora delar av paramilitära Wagnergruppen som strider på den ryska sidan kring staden Bachmut i Ukraina verkar ha bytts ut mot ryska fallskärmsjägare. Det säger en ukrainsk befälhavare enligt CNN.

Bachmut Bild: Viktor Borinets

Han beskriver Bachmut som ett ”levande helvete” under de ryska anfallsförsöken kring staden som pågått i nästan ett halvår, och säger att den ryska sidan lidit stora förluster under lång tid. Wagnergruppen är nästintill ”förintad”, enligt befälhavaren.

De har ersatts av fallskärmsjägare som också lider stora förluster varje dag.

Den amerikanska tankesmedjan ISW skrev i sin senaste rapport att Wagnertrupper troligen kommer ersättas av soldater från Rysslands reguljära armé.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Wagner har nästan ”förintats” – nya ryska soldater anländer

 1. Är det bara wagner-terroristerna som är nazister, eller är fallskärms-terroristerna också det?

  8
  3
 2. Inga problem för Putler, Det finns ju miljoner och åter miljoner män han kan skicka till slakt i detta meningslösa krig.

  14
  4
  • Skulle inte påstå att Lars Bern är vare sig en geopolitisk expert eller militärt kunnig person. Vilket hans “analys” av läget påvisar.
   Han upprepar myten om “de överlägsna ryska hypersoniska robotarna” och “Rysslands överlägsenhet i kärnvapenladdningar” samt “att Ryssland är överlägsen i artilleri och har världens bästa luftförsvar”.

   Om man är insatt i dessa ämnen framstår hans utläggning som naiv och i princip vanlig ryssofilisk, precis som vi hör från Puttebrigaden här på bloggen.

   Den ryska Kinzhal är i princip bara en luftburen Iskander vilket gör den snabb men den har inte en värdelös träffsäkerhet har vi kunnat konstatera.
   Väst har demonterat majoriteten av sina taktiska kärnvapenladdningar eftersom vi har bättre och effektivare vapen idag som kräver MYCKET mindre säkerhet. Men vad Bern inte nämnde är att väst vet var alla dessa ryska kärnvapenladdningar ligger och om Putte skulle få för sig att börja plocka fram dem kommer vi få veta det omgående.

   Ryssland var överlägset i artilleri i början av kriget eftersom de hade mer ammunition. Ukraina sköt lika mycket ammunition som putteterroristerna gjorde under slaget om Kiev. Men de kunde inte upprätthålla den takten eftersom de fick slut på ammunition. Så därefter kunde puttesterrorister ösa granater över civila medans ukrainska armén var restriktiv med sin beskjutning.
   Men i och med att västerländskt artilleri och HIMARS levererades jämnades spelplanen relativt omgående så idag skjuter ukrainskt och ryskt artilleri ungefär lika mycket. Skillnaden är dock i träffsäkerhet. Ukraina har precisionsammunition där ett skott är en utslagen stridsvagn/ pansarfordon medan puttesterrorister kanske måste skjuta 40 – 50 granater för att slå ut ett pansarfordon.

   Sedan fortsatte han att lovsjunga det ryska luftvärnet trots att mycket pekar på att det är en potemkinkuliss. Det klarade inte av att skydda vare sig terroristernas depåer, ledningsplatser, flygbaser, Sevastopol, krimbron, Anatovbron (eller vad den nu heter mellan Cherson och Krim över Dnepr) eller fartyget Moskva mot ukrainska robot- och luftangrepp.

   Så en ocensurerad åsikt var det men det betyder inte att den är vare sig sann eller korrekt.
   Jag fäster inte större vikt vid Lars Berns åsikter i dessa ämnen än vad jag gör om Elon Musks åsikter.

   22
   13
   • Lars Bern och många andra har riktat in sig på att det är globalisterna som är den “onda” makten och precis som en femåring så kan de inte inse att det kan finnas många “onda” makter.
    Putins mål är att expandera Ryssland så mycket som möjlig och då han bedömde att västmakterna var svaga och splittrade så antog han att det skulle vara enkelt att överfalla och ockupera Ukraina.

    14
    9
  • Ryska militärer som avlivas är irrelevant, risktagande ingår i deras jobb. Civila (ukrainare) som dödas är oändligt mycket värre, det är civila som ska skyddas enligt krigets lagar, men det skiter ryssarna i. Ryssarna är som serberna var under Balkankrigens väpnade konflikter. Det blir mörka kapitel i framtidens historieböcker.

   17
   6
   • Al – det är inte ointressant. Förhoppningsvis kan takten öka genom fler vapen. Förr eller senare har alla destruerats.

    10
    5
   • Jo jag förstår hur du resonerar, det är såklart bra ju fler av dom som avlivas, men det var inte min ingång i diskussionen. Jag tar utgångspunkt från civila omkomna, det gör du också ibland, så vi går bara om varandra i onödan! Ryska militärers känslor kanske jag borde förtydliga, men att 500-1000 om dagen omkommer är ju inte illa pinkat måste man säga.

    10
    5
   • Ja, visst är det vansinne med alla civila som utsätts för detta krig. Putin attackerar dem för att döda. Vad skall de göra? Försvara sig eller låta Putin flytta fram fronten, leva i förtryck och misär utan framtid, och låta Putin hota nya offer på andra platser?

 3. Tydligen är bara 6.000 av de 38.000 fängelsekunderna som värvades fortfarande kvar som soldater.

  17
  2
 4. Woooh, ryska fallskärmsjägare, nu jädrar händer det grejer, eller hur Håkan och Gammelsvensk mfl i Putinsvansen?

  21
  8
  • Tror inte att dessa “fallskärmsjägare” ens har hoppat ut ur ett fungerande flygplan någon gång under sitt liv. Skulle gissa på att de är lika mycket “fallskärmsjägare” som nazisternas “fallskärmsjägare” var i slutet på andra världskriget. Då upprättade Luftwaffe flera fallskärmsjägardivisioner varav inga av dem var kompetenta nog att genomföra luftburna operationer.

   11
   5

Kommentera