Överge SD för rikets säkerhets skull

INRIKES. Ulf Kristersson (M) har bjudit in alla partiledare till ett särskilt möte om det säkerhetspolitiska läget på tisdagen, men redan i dag skickar Socialdemokraternas partiledare, Magdalena Andersson, ett råd till statsministern: Överge samarbetet med Sverigedemokraterna i frågor som rör landets säkerhet.

Det är i en intervju med Svenska Dagbladet som Magdalena Andersson ifrågasätter SD:s lämplighet.

Inte minst för hur partiet hanterat koranbränningen och mot bakgrund av partiets Richard Jomshof i Dagens industri sagt att han förvisso är emot koranbränningar, men om de upprör turkarna ”så elda hundra till”.

På frågan om Socialdemokraterna är berett att axla den roll Sverigedemokraterna har i dag och bli stödparti till regeringen – passar dock Magdalena Andersson.

Frågan verkar överhuvudtaget inte aktuell eftersom Ulf Kristersson värderar Jimmie Åkesson så oerhört högt som samarbetspartner, säger Andersson till tidningen.

-Pettersson noterar att Andersson är bitter och har glömt uppgörelsen med kurden, S-ministern som tvingades avgå som en fara för rikets säkerhet med mera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Överge SD för rikets säkerhets skull

 1. Jag skäms att en Upplänning kan vara både dum och glömsk som Maggan fastän bara 56.
  Själv en generation tidigare, vet jag att sossarna via Leif Blomberg 1994, då biträdande arbetsmarknadsminister med ansvar för invandringsfrågor. Blomman som han kallades gav Broderskapsgruppen uppdraget att närma sig muslimerna vilket
  blev ett avtal 1999, det första steget mot dagens situation.
  Som varande en generation äldre Uplänning, än dig Magan, säger jag “vet hut, vet sjufalt hut.”

  8
  1
 2. “Pettersson” skriver…

  “Pettersson noterar att Andersson är bitter och har glömt uppgörelsen med kurden, S-ministern som tvingades avgå som en fara för rikets säkerhet med mera…”

  Jag tycker att han är överdrivet diplomatisk i kritiken av Socialdemokraterna, där “med mera…” får indikera att Sverige inte längre är en demokrati, har avgörande begränsningar i yttrandefriheten (åsiktsförtryck) och rörelsefriheten (våldet på allmän plats), har betydande brister i den skattefinansierade samhällsservicen samt att landet gradvis upphör att vara ett svenskt land, bland annat de tre största städerna.

  Det är osannolikt att han har blivit indoktrinerad, men någonting som har liknande effekt, likt grodan i grytan som har vant sig vid livsvillkoren/tillvarons beskaffenhet: den olidliga hettan, som har blivit så vanlig att helheten inte längre inte nämns (eller om han helt enkelt har tröttnat på att skriva om det… och gett upp hoppet, likt ‘övertecknad’ är på god väg att göra).

  *

  “All offentlig makt i Sverige utgår från folket.”
  (1974 Grundlag: Regeringsformen, RF)

  – “Stöd ska inte utgå från hur många procent man har [i riksdagsvalen] utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen.”
  (2021-03-30 Dagens Nyheter, fd. statsminister Löfven, S)

  – “Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”
  (2016-01-27 Expressen Debatt, forskare vid Göteborgs universitet)

  “Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige”
  – “Folk är helt enkelt RÄDDA [Mina versaler] för att prata med okända om sina åsikter. Det kan vara svåra frågor, som immigration, integration, skolan och sjukvården.”
  “Pekas ut som RASISTER [Mina versaler]”
  – “I debatten om immigration och integration har till exempel olika debattörer pekats ut som rasister, eller fått kommentaren: ‘Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så stannar debatten, menar Sten Widmalm.”
  – “Då vill inte folk prata öppet om svåra politiska frågor längre.”
  (2022-06-16 Uppsala universitet)

  – “I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.”
  (2022-12-11 Hanif Bali (M?), Expressen: “Vem ska lära barn svenska när det är slut på svenskar?”)

  – “The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”
  (2020-09-28 brev från Dalarnas Studentkår till skolledningen)

  (Wikipedia, Tjärna Ängar, Borlänge: “Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”)

 3. Tja, Andersson och Kristersson är båda två WEF-medlemmar.
  Vad WEF vill finns på deras hemsida.

  20
 4. Den Socialdemokratiska säkerhet och trygghet vi lever med i dag är inget att glädjas över .
  Håll dem så långt från regeringstaburetterna som möjligt .
  Hon är skräckslagen för allt som kommer att avslöjas de närmaste åren .
  Och hur hennes och Partiets eftermäle kommer att se ut .
  Men det är redan kört för Den sortens politik .

  31
 5. De desperata Sossarna blir vidrigare och vidrigare. Deras vanstrye har orsakt hur det ser ut i detta land och det parti som i åratal har försökt att stoppa detta elände vill Sossarna frysa ut och straffa. En gåta hur nån sund människa kan blunda för detta.

  41
 6. Förstår inte upprördheten över fru Anderssons uttalanden, hon har ju uppenbarligen svårt att släppa extraknäcket som SD:s valarbetare.

  31
  1
 7. Sozzegrisarnas ny sport. KU-anmälan. Nu KU-anmäler de Kristersson för en tjänstetillsättning. En sozzepolitruk som inte fick jobb? Hur var det med Löfvens tjänstetillsättningar? 22 av 40 till sozzar. Var dessa 22 sozzar verkligen de mest kompetenta? Knappast! Sozzarna har genom hela sin historia likt Maffian placerat ut sina politruker överallt på ledande poster inom myndighetssverige. Googla kodnamn Solstickan och Getingen.

  41
 8. En socialdemokrat kan inte rehabiliteras till en normalt tänkande människa.
  Pissruskan Andersson är ett utmärkt exempel på detta. Lögnen tillsammans med falskhet och svek, är grundläggande, för socialdemokratin.
  Det gamla uttrycket om att upprepa en lögn tillräckligt många gånger, för att få den betraktad som en sanning, är välanvänd i sossekretsar.
  När man tvingas se/höra Magdalena Andersson, förstår man att hennes stamtavla inte är något att skryta med.
  Är det något parti som kan betraktas som en säkerhetsrisk, så är det socialdemokraterna.

  64
  1
 9. Det är inte lätt att vara en Bitterf—a, att inte kunna placera ut partiboksförsedda
  partimedlemmar på alla platser, oavsett lämplighet eller ej. Det verkar även va
  svårt för henne att snappa att SD inte på något vis hade med Koranbränningen att
  att göra, hon tycks inte heller begripa att SD bland folket är lika stora som hennes
  eget parti med den skillnaden att SD inte har SVT som hjälper till att få upp deras
  siffror som S har? Och inte förstår hon att det är hon och hennes parti som med
  hjälp av gröngölingarna är orsak till Sveriges stora problem idag där importerade
  Gangstrar håller landet i skräck! Skippa Maggan och hennes anhang, dom har
  gjort tillräcklig skada för landet!

  65
  1
 10. Det är nästan som man hoppas att hon lyckas, så alla de ”missnöjda SD-väljare” som har gnällt i högan sky sedan dagen efter valet, får glädjas åt mer invandring, högre reduktionsplikt, fler nerlagda kärnkrafter, ännu högre skatter på el, bensin och diesel mm, mm, mm.

  29
  5
 11. Härmed utnämner jag henne tillsammans med Annie till Sveriges äckligaste
  politiker,man riktigt ser hur hatet lyser ur ögonen på dom,fy f-n vilka svin.
  Att landet ser ut som det gör beror på dessa två genom all import av slödder.
  Båda gullar ju med mussarna som för proxykrig här i landet.

  76
  1
  • “jornwiklund” skriver:
   “Självklart….makten framför allt”

   Denna verklighetsbeskrivning är exempel på varför debatten, för att inte säga hela landet/samhället och dess medborgare, är polariserad: antagandet om motpartens bevekelsegrund:

   — Sverigedemokraterna är lika övertygade som Socialdemokraterna är om varandras drivkraft/motiv: makten respektive bekämpandet av det som bedöms vara SD:s (och svenskarnas) rasistiska människosyn/främlingsfientliga politik…

   (2021-09-23 Riksdagen, fd. justitieminister Johansson (S):
   – “Den grundläggande skillnaden här är människosynen.”
   – “Ni [SD] är programmatiskt emot att människor med en annan härkomst över huvud taget ska befinna sig i Sverige”
   – “Ni kommer inte undan att Sverigedemokraterna är ett i grunden rasistiskt parti, Jonas Andersson, med de rötter ni har och den politik som ni har fört. Varför säger jag det? Jo, därför att alla problem som över huvud taget kan finnas i ett samhälle skyller ni på ett eller annat sätt på invandrarna.”)

   … varför de baserar sina mot/argument på en falsk/icke bekräftad ståndpunkt/åsikt, och varför debatten/diskussionen uteblir.

   *

   Debatten “A Swedish Elephant – Årets livligaste paneldebatt i Almedalen 2018”. Upplagd 2018-07-05 av YouTube-kontot “A Swedish Elephant – documentary”.

   (transkriberat av mig, tid 25:25–26:38)

   DEBATTLEDARE:
   –”Kan vi prata med varandra, eller är det för sent?”

   JESSICA Stegrud (SD):
   – “Jag blir helt fascinerad av den här utläggningen om att vi ska prata med varandra, att vi ska förstå vandra.”

   – “För är det någonting vänsterliberaler har lagt energi på så är det att smutskasta alla som har haft en annan åsikt. Jag är så oändligt trött på det här.”

   – “Du [Anders Lindberg, Aftonbladet] säger bland annat i filmen att de som är invandringskritiska har har bevekelsegrunden rasism.”

   – “Jag vet inte vad du har för bekantskapskrets men jag känner inga som har den bevekelsegrunden. Utan man är orolig för en utveckling som med alla mått mätt är ohållbar.”

   – “Hela den här retoriken, smutskastningen och stigmatiseringen har kvävt den fria debatten fullständigt.”

   – “Nu står vi här och alla efterlyser lösningar när vi har kämpat, jag vet inte hur länge, med att bara erkänna att vi har problem. Vi har gått miste om så otroligt mycket. Debatten har varit så intellektuellt ohederlig. Så nej, jag tycker det är magstarkt.”

   2
   1
 12. Vilken vedervärdig ynklighet!
  Hon gör sig själv, och sitt parti än mer avskyvärd och ful.

  84
  1
 13. Det säger det mesta om S, som tillsammans med MP, V och C inte brytt sig ett skvatt om Sveriges urbefolkning. Sverige behöver SD eftersom tidigare folkvalda riksdagspolitiker grovt svikit Sveriges bästa. Beträffande elförsörjningen och energin verkar det gungigt från nuvarande regering men vi får se.

  77
 14. Jag föreslår att vi tar bort bokstaven D och överger S för rikets säkerhet. Vi har ju facit……

  63
 15. Magdalena Andersson intervjuad i P1, blev en strålande uppvisning i socialdemokratisk härskarteknik. Överlägset, som om hon talar till en fullkomlig idiot, förklarar hon i myndig ton för den, i hennes tycke, helkorkade reportern Cecilia Strömberg Wallin, hur saker och ting verkligen förhåller sig. Genom olika nedlåtande översittarmanér lyckas hon få reportern helt ur balans, vilken blir totalt bortdribblad, och framstår som svag, vag och osäker. Det är Magdalena Andersson och ingen annan, som regerar i studion!
  “Det här är faktiskt den sämsta intervju jag någonsin hört i P1. Vilket inte vill säga lite“, skriver Birgitta Sparf i Det Goda Samhället, och fortsätter, “men som ett utmärkt och pedagogiskt exempel på socialdemokratisk härskarteknik är den helt lysande!“ Läs vidare:
  https://detgodasamhallet.com/2023/01/30/birgitta-sparf-nagot-om-socialdemokratisk-harskarteknik/#more-67129

  69
  1
 16. Vilket parti är det som :
  * Skrotade vårt försvar ? …S+M
  * Havererade vår elförsörjning ? …S+MP
  * Schabblade bort vår beredskap ? …S
  * Önskade livet ur våra gamla ? …S
  * Föreslog utebliven rösträtt för män ? …S
  * Är ansvarigt för allt som invandrarkaoset för med sig ? …S+MP+C
  * Orsakat att statsskulden ökar med drygt 1 miljon per minut ? …S
  * Saboterat skola och sjukvård ? …S
  * Har lockat hit islamister mot bidrags-mutor ? …S
  * Låtit skattepengar förslösas på ständiga galenskaper ? …S
  * Mörkat sin egen inkompetens med ständiga skattehöjningar ? …S
  * Medvetet skapat den skyhöga inflationen ? …S+MP
  * Alltid ertappats med valfusk ? …S
  * Utan skrupler kan liera sig med djävulen själv för att behålla makten ?..S

  103
  2
 17. Om jag vore så full av lögn och skitsnack i munnen som sossarna, skulle jag tvätta den ren invändigt med kaliumhydroxid och sedan hålla käften still för all framtid, utan talförmåga.

  63
  1
  • Hennes nedvärderande sätt och den sublima härskartekniken som är hennes signum är mycket obehagligt att se och höra.Hon beter sig som om hon fortfarande är Statsminister och försöker på alla sätt nedvärdera och mästra sina motståndare.Inga trevliga egenskaper men vanligt beteende hos dåliga Chefer…

   23
   • Hon är Statsministern eftersom hon den Store Ledaren i Partiet. Sedan vem som sitter i Rosenbad är irrelevant eftersom riket ska styras från Sveavägen 68.

   • Ditt sätt att skriva, berättar för mig att du knappast egentligen har ett feminint namn som Maya eller Maja, haha.

    Min signatur är dock arkaiskt manlig och helt autentisk.

 18. kritisera och så splitt, är vad sossarna kommer att hålla på med ända tills regeringen faller eller nästa val.
  Sina egna tillrättakommanden glömde man redan under valrörelsen

  59
  2
  • Skriv något negativt om Socialdemokraterna och Sveavägen 68 på Flashback. Nu kommer du bli avstängd för att ha nämnt en adress. Nu missbrukas den regeln, för den gäller bara personadresser.

   På det viset får man alltså icke heller säga att kungen bor på Drottningholm.

Kommentera