6-1 till bortalaget efter gripande och häktning i Sundsvall

BROTTSLIGHET. Samtliga sju som begärts häktade efter förra veckans tillslag mot flera adresser i Sundsvall har nu häktats vid Sundsvalls tingsrätt, målnummer B 228-23. I helgen häktades fyra personer för bland annat grova vapenbrott, och under måndagen häktades ytterligare tre misstänka för bland annat förberedelse till mord.

Samtliga sju, sex män och en kvinna, är mellan 17 och 22 år gamla.

Poliskällor har tidigt uppgett att tillslagen haft ko ppling till den våldsvåg som drabbat Stockholm på senare tid. Polisen har också uppgett att man genom tillslagen avstyrt ett mord.

De häktade är:

 • Matilda Fält, född 2003, Sundsvall, misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott
 • Adam Atwa, född 2005, Spånga, misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och narkotikabott
 • Jasem Kahled Hasan, född 2000, Växjö, misstänkt för förberedelse till mord
 • Omid Mosavi, född 2004, Önnestad, medborgare i Afghanistan, misstänkt för förberedelse för mord och grovt vapenbrott
 • Hubert Viklund, född 2003, Sölvesborg, medborgare i Polen, misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott
 • Nor Hassan Abdulhalim Al-Gilani, född 2005, skriven i Sölvesborg, misstänkt för förberedelse till mord, grovt vapenbrott
 • Soran Mirzai, född 2002, skriven i Kilafors, misstänkt för förberedelse för allmänfarlig verksamhet, grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott

-Pettersson konstaterar att det är skaplig geografisk spridning på gängets skrivna adresser.

Polisens huvudspår i våldsvågen i Stockholm som har kopplingar till narkotikamarknaden i Sundsvall är enligt uppgifter en maktkamp mellan ”Greken” Mikael Tenezos, 24, och den ”Kurdiska räven”, Rawa Majid, 36. Polisen misstänker att minst sju våldsdåd i Stockholmsområdet har koppling till en konflikt mellan de utpekade gängledarna som befinner sig utomlands.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “6-1 till bortalaget efter gripande och häktning i Sundsvall

 1. “Brev från Dårkolonien“, av Jens Ganman (kort utdrag):

  “Offra mer. Späka oss. Klä oss i säck och aska. Piska oss själva på ryggen.
  Det är “samhällets” fel att vissa familjer sätter sju barn till världen och inte orkar se efter mer än hälften. Det är vårt fel, svenska folkets, att det kommer hit människor från andra kulturer och pissar oss i ansiktet. Pissar på vårt land. Det är vårt fel. De tusentals biståndsmiljarderna räckte inte för att stävja detta förakt. Inte heller räcker det att vi tagit emot + 2 miljoner asylsökanden från 1970-talet och framåt. Ja, jisses. Jisses Amalia. Så dumt.
  Och forskning på orsaker till det nuvarande tillståndet “saknas” fortfarande. Här är en idé: tänk om svenska journalister och politiker skulle lyssna mindre på vandrande dementimaskiner som Jerzy Sarnecki och mer på forskare som Alejandro Portes och Min Zhou?

  När Portes och Zhou studerade assimileringsprocesser hos immigranter i USA i början på 1990-talet konstaterade de att barn till fattiga immigranter ibland helt och hållet avvisar samhällets försök att integrera dem. Istället väljer de att omfamna attityder och beteenden som ses som ”oppositionella”– exempelvis genom att gå med i ett kriminellt gatugäng. Denna forskning finns alltså redan. Vi vet. Eller rättare sagt: resten av världen vet.
  Det är bara i Sverige som forskare som Jerzy kan sitta och pilla sig i naveln i 40 år (finansierad av staten) och sen slå ut med armarna och säga: “Vi vet inte vad det beror på!” när det börjar pela ur och 12-åringar skjuter 12-åringar med AK 47:or på öppen gata.“
  Läs hela inlägget:
  https://jensganman.substack.com/p/gotblads-galimattias

  11

Kommentera