Greta Thunberg nominerad till Nobels fredspris

NORGE. Lan Marie Berg, riksdagsledamot i norska stortinget, har nominerat Greta Thunberg till Nobels fredspris, skriver Dagbladet. Berg har även nominerat miljöaktivisten Vanessa Nakate från Uganda.

Båda började demonstrera ensamma utanför parlamenten i Sverige och Uganda, men har inspirerat miljoner att gå med, säger Berg till tidningen. Det är inte första gången Thunberg nomineras. Senast förra året, 

Eko-pippi

-Pettersson säger att då och då får vi höra småroliga Norge-historier. En annan är när Socialdemokrat nominerade Hitler till Nobels fredspris, den är inte från Norge men håller norsk klass.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Greta Thunberg nominerad till Nobels fredspris

 1. Kan man inte nominerad putin. !!!
  Han har i alla fall krigat som en galning !!
  Om man lyckas få skott på honnom så drabbas värden av fred!!

  6
  1
 2. Kunde man dela ut Nobels fredspris i förväg till Obama som därefter startade sju krig, då kan man väl också tilldela en hjärndöd Greta priset för hennes obefintliga kunskaper.

  17
 3. Fredspriset har blivit lika fjolligt som mello. PK-maffian infiltrerar i allt dom kommer åt. En gapig skitunge som skolkar från skolan och uppmanar andra att göra detsamma. Så långt ifrån vetenskap man kan komma. Kanske kommer litteraturpriset att gå till någon av P3´s rappar-gangsters.

  25
 4. Oklahoma fick ju fredspriset fast han var befälhavare I Irak kriget. Sen startade krig själv.. Man undrar vad sjukdomen heter.

  13
 5. Varför inte utnämna klimatextremisten till ambassadör direkt istället, förslagsvis till Kina där hon kan exempelvis fråga den kommunistiska ledningen varför landet öppnade 47 nya kolkraftverk under 2022 och något liknande antal blir det i år. Dessutom ett stort antal nya flygplatser som skall öppnas under en tio års period. Hon kan ju ta transsibiriska järnvägen för att åka ”klimatsmart och hållbart” till sitt nya jobb.

  22
  • Borde finnas även ett ONDSKANS PRIS, dvs ett pris till den som utfört den mest avskyvärda handlingen under året. Här borde Putler vara en mycket stark kandidat.
   Jag har svårt att se någon som utfört fler illdåd under 2022! Och fortsättning under 2023.

   9
   6
 6. Om nu detta vansinne skulle komma till stånd i Oslo,så var snälla behåll henne,och ge extremissan dessutom Norskt medborgarskap !!

  18
  1
 7. Varför inte Donald Trump?
  Han har ju klart och tydligt inför hela världen visat att han skapar fred och inte konflikter.
  Han förhandlar istället för krig.
  En stor man med ett stort sunt förnuft som förtjänar världens uppskattning på mer än ett sätt.
  Och han är en av dom få som förstår att verka för en säkrare och bättre värld.

  Men å andra sidan, Nobels priser är i dag mest ett stort skämt och knappast något som seriösa människor tar på allvar längre.
  Hela stiftelsen består mest av extrema vänster/socialister!
  Tyvärr!

  50
  1
 8. Blir spyfärdig av att se/höra den efterblivna bokstavsungen. Nomineringen av idioten, ligger i klass med att nominera Putin. Så jävla dumt!

  45
  5
 9. OT men ändå koppling till krig/fred

  Håkan Dahlberg skriver:
  31 januari, 2023 kl. 11:58

  https://petterssonsblogg.se/2023/01/31/wagner-har-nastan-forintats-nya-ryska-soldater-anlander/comment-page-1/#comment-995898

  “USA var de som bombade städerna i Serbien under flera månader”

  Serberna startade våldsspiralen i början av 1990-talet med etniska rensningar i Bosnien/Hercegovina, skulle omvärlden stå sidanom och bara titta på menar du? Sak samma i Kosovo i slutet av 1990-talet. Etniska rensningar i Kosovo. Allt i strid med FN:s statsansvarsstadga. USA och västvärlden ingrep för att stoppa serbernas folksrättsbrott. Dom allra flesta som dömts för folksrättsbrott i Haag är serber.

  10
  10
   • Håkan
    Är du en USA hatare.? Du hittar alltid fel på dem.
    Men nu är de flesta upprörda och rädda för Rysslands anfallskrig och hot. Om London utplånas dör också 100 000 svenskar som bor där.

 10. Ja då blir det inte bara en Festkväll för Pingvinklädda höjdare, utan ett skämtprogram
  som omvärlden kan ha roligt åt lång tid framöver?

  37
  4
 11. Fredspris ska delas ut till personer som verkligen har kämpat för att få fred i vår oroliga värld.Gahndi var en sådan person som med fredliga metoder gjorde något gott för Indien.När man gav Obama fredspriset som knappast var en fredsälskare så var det politiskt korrekt på grund av hans hudfärg.När Greta turnerar runt och sitter på gator och torg och har sina klimatprotester så är det knappast för att åstadkomma nedrustning eller för att få länder att sluta krigshetsa.Så varför skulle då jäntan nomineras till Nobels fredspris ? Det finns säkert bättre kandidater att nominera om man släppte på sin politiskt korrekta agenda.Man kan ju i Gretas fall också fundera på vem som sponsrar henne.Det är nog inga goda krafter och hon är ett naivt och godtroget verktyg som utnyttjas friskt av dessa människor…

  53
  6
 12. En fars utan dess like.
  Ideologin som GT är galjonsfigur för kommer ännu bidra till gigantiska konflikter och skörda oändligt många liv.
  Bl.a. pga av att människor tvingas leva i armod och kyla och förvägras
  använda billig energi som finns hur mycket som helst men är “klimatskadligt”
  Men nomineringen är väl helt följdriktig i vår vridna värld… “Krig är fred” var det visst någon som skrev.

  44
  5
 13. Man behöver inte ha åstadkommit något för att få Nobels fredspris. Obama fick ju det på grund av sin hudfärg. Vilken merit. Inte ens han själv kunde förstå varför han fick det.

  82
  7
 14. Man får inte bli förskräckt för något nu för tiden.
  Halv kriminell unge som ena dagen är i polisens händer i Tyskland och nästa dag nominerad till Nobels fredspris ????
  I och för sig en norsk företeelse och det i sig säger väl en del.
  Hela Nobel grejen har blivit totalt ointressant.
  Sjuka människor som delar ut pengar efter en person som uppfann dynamiten som dödat miljontals människor.
  Lägg av nu bara.

  66
  9
  • Karl
   Tycka vad man vill om Greta men kriminell är hon inte. Hon är bra på att reta upp folk och det är ju ganska kul. Ungefär som Paludan.

 15. Har varit på tapeten förr det har ju förekommit att krigshetsare fått nobelpriset förr det är inte så länge sedan en N…r president fick det !!!

  50
  5
 16. Ja Hitler blev ju nominerad 1938 av nån Sosse, Kan inte tänka mig att hon ens är aktuell men man man tydligen nominera vem som helst.

  58
  5
  • Exakt min tanke.

   Eller varför inte slå ihop Nobels fredspris med Leninpriset och kalla det hopslagna för Lenins fredspris?

   31
   6

Kommentera