Norge inför nytt sanktionspaket mot Ryssland

RYSSLAND. Norge inför nya sanktioner mot president Putin och den ryska regimen. Det är nödvändigt att reagera mot Rysslands brutala krigföring i Ukraina och försvåra finansieringen av det folkrättsstridiga kriget, säger den norska utrikesministern Anniken Huitfeldt i ett pressmeddelande.

Det norska sanktionspaketet innehåller i praktiken samma åtgärder mot Ryssland som EU godkände i det nionde sanktionspaketet i mitten av december. Men eftersom Norge inte är medlem i EU måste besluten fattas nationellt.

Paketet innehåller framförallt restriktioner på varor och tjänster som är viktiga för Ryssland.

Redan tidigare har Norge infört förbud för större ryska fartyg att anlöpa norska hamnar, och förbudet har skärpts för fiskefartyg. Den norska regeringen vill inte att Norge blir ett transitland för transport av olagliga varor till och från Ryssland.

-Pettersson säger att Norge har varit medlem av Nato sedan 1949 och har gräns mot Ryssland, dessutom nära Murmansk-området där det finns gott om ryska militäranläggningar. Konstigt att Putin aldrig gapat om en buffert mot Norge…

Gränsen mellan Norge och Ryssland består av en 196 kilometer lång landgräns mellan Sør-Varangers kommun i Finnmark i Norge och Petsamo distrikt i Murmansk oblast i Ryssland, samt en 23 kilometer lång sjögräns i Varangerfjorden. Gränsen går till två tredjedelar utmed de två älvarna Pasvik älv och Jakobs älv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Norge inför nytt sanktionspaket mot Ryssland

 1. Det börjar bli synd om lilla puttenutte inget går hans väg och knappast
  några vänner kvar(utom tumme ner tryckarna här)jävla byke.

  20
  10
 2. Att “Putin aldrig gapat om en buffert mot Norge” kan ju bero på att Norge blev Nato medlem 1949 under Sovjetunionens tid.
  Norge blev ju även attackerade av Nazisterna under andra världskriget. Så ett Nato medlemskap blev naturligt under omständigheterna som rådde då.
  Idag så lyder Norge helt under USA/NATO så sanktionerna var definitivt väntade.
  USA vill inget annat än att kriget med Ryssland eskalerar till Europa.
  Har man nyligen överlevt globalisternas kanyl krig så har man ingen lust att kastas in i WW3 direkt efter.

  USA ska lämna Europa för fredens skull.

  22
  31

Kommentera