Posten ska delas ut långsammare

POSTEN. Posten bör få tre dagar på sig att dela ut brev, i stället för nuvarande två dagar. Den slutsatsen presenterade regeringens särskilda utredare Britt Bohlin vid en pressträff i dag, skriver TT.

Sverige blir ändå bäst och billigast i Norden, säger Bohlin.

Postutredningen tillsattes av den förra regeringen för att reda ut hur postverksamheten ska finansieras.

Sedan år 2000 har brevvolymen i Sverige minskat med 47 procent, och den utvecklingen väntas fortsätta.

-Pettersson förstår att posten har problem. Det skickas färre brev. Posten försämrar servicen, vilket gör att det skickas färre brev, posten höjer portot, det skickas färre brev…

Brevporto kostar idag 15 kronor

Pakettransporterna ökar däremot, det kanske går att samdistribuera brev, tidningar och paket men problemet är svårt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Posten ska delas ut långsammare

 1. Hos oss sitter postnords chaufförer och surfar och spelar arabisk musik, på en stor parkering, större delen av dagen.

  6
  1
 2. Samma företagsfilosofi som SJ hade en gång i tiden. Nedlagda linjer, färre stopp vid många stationer, glesare mellan turerna och dyrare biljetter och folket tog sin bil eller flyget i stället.

  10
 3. Känner en som jobbar på postnord som reklamations ansvarig Hen sa att man inom postnord anställt många b.la somalier som har problem med läsförståelsen samt även svårt med tider när man börjar Därav hamnar post paket ofta fel

  15
 4. När jag flyttade hemifrån 1983 fick jag julkort på Julafton.. en sak som ingen tänkt på angående posten är GDPR lagen man får inte maila Information som kan röja personen därför måste det skickas som Brev.Jag jobbar på Försäkringsbolag vi skickar som brev . nu kommer iofs. Säkra meddelande men många äldre har inte BankID

 5. Evangelium enl. Posten :
  “Det skickas allt färre brev, så därför skär vi ner på servicen”.

  Evangelium enl. Verkligheten :
  “Eftersom Posten har skurit ner på servicen, så skickas det färre brev”.

  Ekorrhjulet som blev en självuppfyllande profetia.

  För att återfå en del av förtroendet bör man åtminstone till att börja med Halvera chef-hönset´s arvode och Halvera antalet chefer därunder.
  Varannandags-utdelning är illa nog. Men sen får det vara nog.

  19
 6. Posten satsar ju stenhårt på att vara sämst på paketdistribution så det är nog snart dags att lägga ner. Vi får printa egna brev, eller så blir det väl något i stil med Uber-mail.

  18
  • Lrs.

   Scanna in ett häfte och skriv ut egna “blåmärken”, är ju maskiner som kollar av om de passar?
   Går bra på fulölsburkarna med, inte flaskor, köööööör bara.
   Gick ju att skriva fel address med(byta avs. med den som ska ha brevet)…länge sen.
   Polarn på 80 talet målade egna frimärken direkt på breven, alla kom fram.
   Utlandsskyltar på bilen ger många poäng i plånkan, så länge du inte krockar.
   Många utländska bilar rullar i S-holm m.fl. städer…
   Alla sätt som fungerar är bra.
   Bara tips, inte att man ska nolltaxera heller…. 🙂

 7. Skall breven delas ut bara var tredje dag, då skall naturligtvis också portot för breven minskas med två tredjedelar.
  -Men allra först skall lönen för fruntimret som är VD, sänkas från nuvarande 700.000:- per månad till 15.000:- Tveksamt om hon ens är värd 15.000:-??

  44
 8. Jag har fått brev från bank och försäkringsbolag de senaste åren som har tagit 1-2 veckor att komma fram. Så om de minskar till 3 arbetsdagar skulle det vara en stor förbättring…

  33
 9. Vad bra det går för Sverige nu! Hurra Hurra Hurra !!!
  🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

  27
 10. Får Posten hålla på några år till, så får du lämna brevet direkt till mottagaren själv, mot en avgift till Posten, annars kan ju inte VD:ns lön räcka till Teslan.

  Häpp.

  40
 11. Vissa saker var faktiskt bättre för. Att en stat ska leka affär med statens infrastruktur är dåligt. Vissa bastjänster vill jag ha för skattepengarna. Jag tänker på postverket, statens järnvägar, gamla vattenfall och televerket. Nu är det mesta sämre och dyrare. Vad hände?

  38
 12. Breven ska delas ut var tredje dag. Varför inte vara ärliga och bara säga “eventuellt någon gång”.

  42
 13. Ja troligen är målet att dela ut posten en gång i veckan i ett första steg, men målet är npg en gång i månaden. Här uppstår ju möjligheten att anställa fler pappersvändare, sådana blir där aldrig för många av, sen är det inte bara det att chefen har en månadslön på 840 000 för efter henne kommer en hel kader av småpåvar som alla ska ha löner som överstiger en halv miljon, allt medan postutdelarna inte hinner hålla sin rast?

  Alltså sämre och dyrare service ? Om en räkning inte kommer fram i tid, kommer posten
  att stå för följderna?

  39
 14. Lägg ner resterna av gamla Postverket. Det finns privata alternativ som är bättre. Se till att alla ställda ställs i a-kassa kön! Det som uträttas idag är inte värt ett skit.

  30
  2
 15. Jag får brev kanske en gång i mån. Har ingen dagstidning. All post kommer ju i Kivra. Suveränt. Behöver ingen brevlåda alls. Beställer man på nätet så kommer ju ett sms och sen hämtar man i affären. 😃👍

  25
  4
  • Kungen, det är bättre att få varorna hem än att åka till affären som ligger långt bort för många. Om man inte åker och handlar ofta, då spelar det ingen större roll.

   Sedan tror jag inte att Kivra och liknande sänder brev och kort mellan privatpersoner eller klarar att hjälpa dem som inte har dator.

   33
   1
  • Postens vd tillhör de riktigt högavlönade, med en månadslön på 840000kr, så det är ju inte så konstigt att posten måste spara in på något för att få ihop pengar till vd och styrelsen.

   44
 16. Min son jobbade ett tag på Post Nord , det är mer än uppenbart att den svenska grenen mjölka på pengar för att stärka det danska moderföretaget !

  40

Kommentera