Fem poliser åtalas för att ha dödat en svart man

INSÄNDARE. Till Svenska fotbollsförbundet

Det svenska damlandslaget har ju för vana att gå ner på knä innan avspark för att hedra en färgad kriminell man som avled vid ett polisingripande i USA för ett par år sedan. En vit polisman ställdes till svars för dennes död.

Den yrkeskriminella knarkaren George Floyd t.v. och polisen Derek Chauvin Bild: Splash

Vid en liknande händelse nu i dagarna så åtalas fem poliser i ett liknande fall fast med den skillnaden att alla fem poliser är färgade.

Förmodar att det blir lite problematiskt nu för damlandslaget huruvida man skall ställa sig till knäböjandet nu när man inte kan åberopa vit rasism mot svarta.

De fem åtalade poliserna

Därför så undrar jag huruvida man nu tänker förhålla sig till fortsatt knäböjande vid nästa möte med ett annat lands fotbollslag?

Eftersom jag inte är ett dugg intresserad av fotboll så vore jag tacksam om ni kunde informera mig om när damlandslaget nästa gång möter ett annat lands lag. Det enda jag är intresserad av är huruvida damlandslaget tänker fortsätta med sitt löjliga knäböjande eller inte nu när samtliga inblandade i den senaste polismisshandeln med dödlig utgång är färgade.

M V H

Sandor Herold, Malmö

Var är BLM och vänstern?

10 thoughts on “Fem poliser åtalas för att ha dödat en svart man

 1. Tack Sandor , en fin text från dig i vanlig ordning . Ference Puskas kommer vi håg Sandor ? I övrigt är fotboll som företeelse för mig ointressant .

  11
 2. Om den som blir stoppad inte börjar jiddra så händer det (vanligtvis) inget. Men börjar de veva och gapa skapar de själva en situation.
  Tragiskt att det går överstyr med döden som följd. Med de medel som polisen har är detta klart övervåld.

  3
  2
 3. BLM filar antagligen på någon märklig förklaring på det här.Dom kommer förmodligen att komma fram till att Polisernas agerande berodde på den vite Amerikanske medelklassmannens förtryck och frustrationen över det..Vi får se.Tyst är det i alla fall från denna sk.organisation där ledare köper miljonvillor för alla donationer som folk har skönkt.Tack till dig Sandor som oförtröttligt och vasst skriver om alla galenskaper som sker..

  33
  1
 4. Sandor”är inte intresserad av fotboll”, nej han är intresserad av att tala illa om oss svenskar. Hitta nått han kan klaga på.

  2
  61
  • Öskute, Rädd eller vad fan du heter!
   Ta nu din djävla medicin! Dina vanföreställningar slår ju alla rekord. Ex.vis är inte ekelantem på toa verklig. Slut upp med dina vrickade påhopp, på vettiga människor.

   26
 5. Inte ett ord på SVT’s webb om att poliserna var/är svarta som brutalt misshandlade denne man.
  Nu ser man med önskad tydlighet hur falska BLM är “Burn, Loot, Murder”
  Är jag förvånad?
  Frågan är retorisk.

  49
  • Ja man kan konstatera att svarta männ är mera eftertraktade än vita som ðå anss vara bättre utrustade i sexuellt sammanhang ?
   Det är uppenbart att varken grova narkotikabrott eller korrupta poliser har en betydelse! Kåta kärringar gör uppenbart allt för att bevara sina toyboys

   14

Kommentera