USA och Norge skickar stridsvagnar till Ukraina

UKRAINA. USA kommer att skicka 31 stridsvagnar av modellen M1 Abrams till Ukraina. Det meddelar säger USA:s president Joe Biden på en presskonferens, enligt BBC.

M1 Abrams

Det är världens mest avancerade stridsvagnar. Men de är också svåra att underhålla, så vi kommer också hjälpa Ukraina med träning och underhåll, säger Biden.

USA:s träning av Ukrainas soldater ska börja så snart som möjligt enligt Biden. Det väntas däremot ta flera månader innan stridsvagnarna kan användas i strid i Ukraina.

Samtidigt som Biden höll sitt tal meddelade även Norge att de vill skicka tysktillverkade stridsvagnar till Ukraina.

Sammanfattningsvis måste vi göra vad vi kan för att stötta Ukrainas försvarskamp, säger Norges försvarsminister Bjørn Arild Gram till NRK.

-Pettersson säger att några hundra moderna stridsvagnar gör skillnad om besättningen är välutbildad.

Ryssarna är naturligtvis griniga, men de fick besked om att Nato med flera skulle hjälpa Ukraina på alla sätt utom med soldater om Ryssland invaderar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

38 thoughts on “USA och Norge skickar stridsvagnar till Ukraina

 1. Några tycker att man ska vika ner sig för kärnvapenhot.

  Det logiska blir då att om Ryssland hotar så ska USA, Frankrike och Storbritannien hota, för att Ryssland ska vika ner sig.

  Jag tror inte på den typen av krigshets!

  12
  8
 2. VIENNA, January 25. /TASS/.
  Head of Russia’s delegation to the Vienna talks on military security and arms control Konstantin Gavrilov has called on the West to prevent “nuclear provocations” with Leopard 2 tanks.

  “We warn the Western sponsors of the Kiev military machine against encouraging nuclear provocations and blackmail. We know that Leopard 2 tanks, as well as the Bradley and Marder armored infantry carriers are armed with armor-piercing projectiles with uranium warheads. Their use leads to the contamination of the area, like it was in former Yugoslavia and Iraq. In case such munitions for NATO-made heavy weapons are supplied to Kiev, we will consider that as the use of dirty nuclear bombs against Russia with all the consequences that come with it,” he said at an OSCE forum on security cooperation.
  The German government decided earlier to send 14 Leopard 2A6 tanks to Ukraine. Apart from that, Berlin will allow reexport from other countries. Russia’s Ambassador to Germany Sergey Nechayev slammed this decision as “extremely dangerous,” as it “raises the conflict to a new level of confrontation.” Berlin’s choice, in his words, signaled “the final refusal of Germany to recognize historical responsibility” for Nazi crimes committed during the Second World War. He said the decision cast into oblivion “the difficult path of post-war reconciliation between the Russians and Germans.”.

  15
  27
 3. USA och bandhunden NATO tvingar in de taktiska kärnvapnen på slagfälten i Ukraina i och med leveranserna av stridsvagnar.
  Det bör nog tänkas ett varv till innan stridsvagnarna skickas in i landet.

  24
  31
  • Håkan, utan Putins infiltration och invasion hade det inte funnits något slagfält i Ukraina. Om det tänks ett par varv inser nog du det också och ringer Vladimir och ber honom dra sig tillbaka…

   24
   20
 4. Saxat från.

  https://derimot.no/planene-var-klare-allerede-i-2019-for-hvordan-usa-skulle-ta-russland-vare-medier-informerer-ikke-om-usas-krigsplaner/

  En fundering att ta in?

  Slutet av svaret i artikeln nedan. “De vill starta krig med Ryssland, Kina och Iran.”
  —————————-
  USA har förstört sin ekonomi.

  Av Dr. Paul Craig Roberts.
  Den amerikanska finanssektorn har länge plundrat andra länder. Först lockas länderna med mutor till ledarna för att ta lån som inte går att betala tillbaka. Då kommer IMF in med åtstramningar på befolkningen. Det sker nedskärningar i offentliga tjänster och sysselsättning, och offentliga fastigheter och företag säljs för att betala tillbaka lånet. Levnadsstandarden sjunker, och amerikanska företag tar över ländernas ekonomier.

  Efter att ha upplevt eller bevittnat det ekonomiska blodbadet är andra länders regeringar mindre villiga att bli mutade för att betala tillbaka sina länder. Sedan använder amerikanskt finanskapital denna teknik på amerikaner. I motsats till berättelsen i finanspressen höjer inte Federal Reserve räntorna för att bekämpa inflationen. Det är löjligt att tro att en höjning med 3/4 procent i en tid av mycket låga räntor kommer att ha någon effekt på inflationen på 9,1 procent. Även om en räntehöjning sker ligger räntan fortfarande under inflationen.

  Dessutom är inflation inte monetär. De ökade priserna är ett resultat av störningar i råvaruförsörjningskedjor orsakade av Washingtons Covid-avstängningar och ryska sanktioner. Produktionen stoppades och leveranskedjorna är brutna.

  Federal Reserves räntehöjning är bara en fortsättning på dess politik att koncentrera mer inkomst och förmögenhet till den rika en procent av befolkningen. Kvantitativa lättnader var den skepnad som Federal Reserve använde för att trycka 8,2 biljoner dollar i nya pengar som användes för att driva upp priserna på aktier och obligationer, och därigenom berika den ena procenten som äger dem. Efter att ha gjort det bästa av detta för att öka de rikas välstånd, höjer Federal Reserve nu räntorna för att öka bolånekostnaderna för nya husägare.

  Federal Reserve driver ut människor från bostadsmarknaden för att frigöra fastigheter för “private equity”-företag som köper bostäder för att hyra ut dem. Att dessa företag ser hyresintäkter från hus som den bästa investeringen säger oss att den amerikanska ekonomin har spelat sin roll. När investeringar går in i befintliga tillgångar, och inte till att producera nya varor, slutar ekonomin att växa.

  Obama-regimens policy att rädda de finansiella bedragarna som var ansvariga för kraschen 2008 men inte deras offer minskade det amerikanska bostadsägandet från 70 % till 63 %. Urban Institute förutspår ytterligare nedgång. Idag har husägarnas eget kapital sjunkit från 85 % efter andra världskriget till en tredjedel, vilket skickar en tredjedel av husägarna i händerna på fordringsägarna. Detta gör det helt klart att en finanskapitaldriven ekonomi är skyldig folket till de rikas inkomster.

  I själva verket har den finansiserade ekonomin som skapats av Federal Reserve återinfört ett klasssystem som liknar den störtade brittiska aristokratin. Faktum är att vi har ett ekonomiskt klasssystem av värsta slaget. De brittiska aristokraterna producerade mat som matade nationen. Det amerikanska klasssystemet producerar räntor och avgifter för det finansiella systemet.

  Som Michael Hudson har visat oss är en ekonomi utan tillväxt slutresultatet av en finanskapitaldriven ekonomi. En finansiell ekonomi är när konsumenternas inkomster går från att användas för att köpa nya varor och tjänster till att betala skulder och avgifter, såsom räntor på bolån, billån, kreditkortsskulder och studieskulder. Med en så stor andel av hushållens inkomster som går åt till att betala skulder finns det lite kvar att driva ekonomin framåt.

  Om amerikanska ekonomer kunde frigöra sig från sin nyliberala skräpekonomi skulle de inse att “världens största ekonomi” som de kallar USA är total fiktion. Faktum är att USA inte har någon ekonomi. Företag som drivs av Wall Street flaggade för amerikansk tillverkning till Asien så att de rikaste kunde dra nytta av högre vinster från lägre arbetskostnader, medan de övergivna städerna var tvungna att sälja sina inkomstkällor, som Chicagos sålde sina parkeringsautomatintäkter i 75 år till utlänningar för en engångsbelopp, bara för att kunna lösa en budgetkris under ett år.

  Flaggningen av amerikansk tillverkning, utförd under sken av “globalism”, förstörde den amerikanska ekonomin och skattebasen för städer och stater. Medan den reala ekonomin bromsar in har demokraterna som vill sitta vid makten infört en politik med öppna gränser för invandrare.

  Hur kan en befolkning som amerikanska företag har övergett, och som upplever en kraftig skuldökning, hantera kostnaderna för att tillhandahålla och med social infrastruktur för tiotals miljoner invandrare från tredje världen? Högpersonerna i finanspressen är tysta om det, men USA är på branten av ekonomisk och social kollaps, och vad gör idioterna i Washington? De vill starta krig med Ryssland, Kina och Iran.

  Från Dr. Paul Craig Roberts blogg, publicerad 18 juli 2022.
  Översatt från engelska, något redigerad. Originalartikel: USA har inte en ekonomi.

  22
  25
  • Det går 13 konspirationsteorier på dussinet i USA så varför slösa tid på dem om man inte får betalt för det.

   7
   4
   • Tror du någon läser långa inlägg på engelska…😂 Det blir tumme ner direkt eftersom det är spam. Har man något att säga länkar man!

    7
    4
   • Hubertus
    Har du sådana problem med det engelska språket, som dagens 9 till 10-åringar klarar galant, så bör du nog träna upp färdigheterna genom att läsa långa texter på engelska.

    5
    8
   • Jag läser i huvudsak nyheter på engelska, men att klistra in långa texter (på engelska) som andra skrivit visar brist på egen tankeverksamhet. Jag tror de flesta scrollar förbi. Står det dessutom TASS överst så är det en kvalitetsstämpel som tillhör Putins lögnfabrik.

    6
    4
  • Det är inte många idag som har något minne av Herbert Tingsten, chefredaktör för DN på den tiden tidningen var normal och deltog flitigt i samhällsdebatten. När han medverkade i radion, visste man direkt att det var han som talade, hans röst var väldigt speciell. Herbert Tingsten avskydde alla former av diktatur, men var också en stark kritiker av svensk socialdemokrati.
   Här i tre st. Radiofynd:
   https://sverigesradio.se/artikel/5931073

 5. Om Ryssland skulle ”vinna” sitt krig i Ukraina med hjälp av sina kärnvapenhot så lär andra terrorstater använda samma hot. Då brakar helvetet lös på riktigt och vi får ett tredje världskrig. Därför är det omöjligt att inte stoppa Putin.

  29
  17
  • Det hade inte funnits några kärnvapen hot om GLOBALISTERNA inte hade blandat sig in i konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

   Och nu är hela Europa är nu indragen till detta ständigt eskalerande krig – tack vare GLOBALISTpressens flitiga krigshetsande och GLOBALISTpolitikernas löften till ukrainare om deras kommande NATO-medlemskap. Alla visste att ryssen skulle inte tolerera Ukraina i NATO, så nu har ukrainare fått deras land förstört… för GLOBLISTERNAS onsvarslösa NATO-löfternas skull.

   31
   38
   • Antagligen riktigt,

    …sen slipper vi kärnvapenhot om vi inte blandar oss i konflikten mellan Nordkorea och grannländer…

    …sen slipper vi kärnvapenhot om vi inte blandar oss i konflikten mellan Kina och Taiwan…

    …sen slipper vi kärnvapenhot om vi inte blandar oss i konflikten mellan Iran och grannländer…

    …sen slipper vi kärnvapenhot om vi avstår att försvara oss…

    23
    13
   • Östsidan
    Nu går du för långt, vi globalister är inte ansvariga för kärnvapen.

    13
    14
   • Grannen, det hade inte funnits någon konflikt om imperialistiska Ryssland inte i filtrerat och terroriserat grannländerna.

    20
    12
   • Det hade inte funnits någon konflikt mellan Ryssland och Ukraina om inte imperialisten Putler dragit igång konflikten. De kommunistiska ränderna går aldrig ur. Han påminner om en anna kommunistisk idiot, Ceauşescu.

    9
    13
   • Putte var varnad. Går han in i Ukraina kommer väst att hjälpa Ukraina.

    Skillnaden mellan väst och Putte är att Putte alltid ljuger medan väst gör vad de säger att de ska göra.

    Du verkar ha en kärnvapenfetischm så som du går på om kärnvapen hit eller dit. Alla Puttes taktiska kärnvapen ligger i depå. De är långt ifrån redo att sättas in. De enda vapnen som är redo är de strategiska.
    Skulle Putte få för sig att kanske sätta in sina taktiska kärnvapen kommer vi få reda på det långt innan de är framme och redo att detoneras.

 6. När ska folket börja vakna?
  USA styrda NATO kommer att göra Sverige och Finland till legitima mål i kriget med hjälp av våra ansvarslösa politiker.
  Lavrov sa nyligen att kriget är mellan Ryssland och NATO.
  Med andra ord så trappar dom upp med tyngre vapen för att attackera fientliga mål.
  Snart är WW3 oundvikligt och då är det våra nära och kära som krigar i fronten mot Ryssland.
  Jag är så trött på alla nyttiga idioter som vill utsätta människor för ett regelrätt krig som vi inte kan vinna.
  Regeringen kan heller inte påstå att det handlar om att försvara Sverige när man samtidigt skickar vapen till Kiev regimen som dödar Ryssar.

  Jag skiter fullständigt i era löjliga etiketter som Rysstroll, putinist och kommunist.

  38
  44
  • Sover du Gamling? Lavrov, som är brorsa till Bagdad-Bob, säger precis vad sådana som du vill höra. Han och Putin vet att de inte kan lura normalbegåvade och smartare.

   Putin kan när son helst få slut på dödandet av Ukrainare och ryssar. Det är Putin som mördar, inte vapen.

   Vakna!

   39
   27
   • Pettersson skriver: Putin kan när son helst få slut på dödandet

    Putin verkar vara en trög jubelidiot! Det lämpligaste hade varit i dag eller senast i morgon…

    a) lova omedelbar ryskt retrett, eftersom de ser ut att ryssarna kommer att förlora det konventionella kriget… så det är lika bra att genast sluta kriget eller

    b) att beordra användningen av taktiska kärnvapen mot varenda leopard eller abrams tank som syns på ukrainsk mark. På så sätt kunde ukrainare och västmakterna få själv bestemma om de vill ha kärnsprängningar i Ukraina, hur många och var sprängningar ska ske.

    Vore jag den onda hitler-Putin skulle jag välja alternativ b.

    Atomkrig, tack krigshetsarna ✨

    14
    22
   • Grattis gamling, har du hittat lite propaganda igen.

    Hur gör du med alla hundratals filmer och artiklar om Rysslands ondska som är mångdubbelt värre och fler?

    10
    13
   • I Spanien sände de från rysk TV. De gick all in om nazister i Ty..läget är desperat för ryssarna. De visade även antal tanks, vilka länder som redan beslutat skicka desamma. I Spanien är det som i flera andra länder, ultravänstern är emot. Sanchez parti, samma sak då vänsterfalangen upprepar mantrat som sänds ut från Putin. Om ni stödjer Ukraina kommer vi bomba er. Man skickar även sjukhus materiel, sanitet, till Ukraina.

    2
    1
  • Vi skiter fullständigt i vad du skiter i så det är ömsesidigt 😁

   Ryssland är en terrorstat. De har illegalt angripit ett grannland. Den fria världen kan inte stillatigande se på med motiveringen rädsla. Ryssarna har bitit i en för stor bit och nu satt i halsen. Ingen har förmåga att göra en lyckad Heimlich på dem. Ryssarna har kastat tärningen och det finns ingen återvändo. De kommer att krossas. De är fullständigt underlägsna den fria världens förmågor.

   24
   21
   • Leopard 2-stridsvagnar är beväpnade med pansargenomträngande projektiler (uranstridsspetsar).
    “Du” vapen användes även i fd Jugoslavien och Irak av det humana USA med förödande konsekvenser för civilbefolkningen. .
    I klartext : det här är en kärnvapenprovokation från västvärldens sida mot Ryssland.
    När kommer svaret från Rysk sida?
    Att den så kallade freds alliansen “NATO” använder “DU” vapen som är förbjudet är inget annat än ren och skär satanism.
    Vi kommer att få se vad det leder till när helvetet väl brakat löst.

    15
    20
  • Helt sant det du skriver men tyvärr är folket i Sverige precis som många av Pettessons kommentatorer helt förvridna av våra kommunustmedier.

   22
   28
  • Svammel! Sverige har varit ett mål för Sovjet och Ryssland i årtionden. Långt innan järnridån föll. U137, Catalinaaffären och gränskränkningar har gjort det klart för länge sedan. Polska tavelförsäljare och ryska/sovjetiska spioner i massor. Senast två bröder som har spionerat åt Putler långt, långt innan hans invasion av Ukraina. Sovjets försök att dela upp Östersjön och lägga sin gräns strax utanför Gotland.Ta bort skygglapparna gamling, Sverige har i ryska/sovjetiska ögon varit ett legitimt mål sedan tidigt 1900-ta.

   5
   11
  • Tovarish, hur skulle Sverige kunna bli ett legitimt mål i kriget när allt Putte gör är krigsbrott? Skulle Putte attackera svenska tillgångar eller Sverige gör han sig skyldig till ytterligare krigsbrott och brott mot mänskligheten.
   Den enda part som kan hävda legitimitet och som har rätten på sin sida är Ukraina.

   Däremot kan Sverige legitimt attackera och förstöra ryskt material och manskap om det är på väg till Ukraina i försvar av Ukraina.

   4
   7
 7. Nu är det dags att utbilda ukrainare på JAS så att vi kan skicka några till Ukraina innan sommaren.

  34
  30

Kommentera