Två döda efter knivattack av syrier i norra Tyskland

TERRORISM. Minst två personer har dött och fem skadats i en knivattack på ett tyskt regionaltåg mellan Kiel och Hamburg. Det uppger en talesperson för den federala polisen för Bild.

En man uppges ha attackerat passagerare på tåget strax före klockan 15 innan tåget rullade in till stationen Brokstedt. Ett vittne uppger för tidningen Kieler Nachrichen att det utbröt panik i hans tågvagn när tre flickor rusade in och skrek att en man hade kniv.
Welt rapporterar att den misstänkte gärningsmannen är gripen och han enligt vittnen är en Syrier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Två döda efter knivattack av syrier i norra Tyskland

 1. Jag Stiger in som några av mina släktingar heter. Yxan, den har jag själv och den är synnerligen vass i eggen.

 2. Anna Månsdotter förlorade sitt huvud, för att hon var en av de allra värsta av alla dåliga och sämsta människor.

 3. De två mördade i tåget var 16 o. 19 år gamla. I går hette det att Islamisten var sjuk med vaneföreställningar,och att detta skulle vara orsaken till dåden !!
  Nu visade det sig att han snabbt frisknade till,och redan igår kväll fördes han över till Polisens häkte.Dit borde även de som importerar dessa vildar fraktas….,

 4. Syrier? Enligt WELT (och annan tysk media) så är gärningsmannen en statslös palestinier som ska ha kommit från Gazaremsan till Tyskland.

  • Vän av ordning skriver:
   “Enligt WELT så är gärningsmannen en statslös palestinier“

   Majoriteten av palestinier är sunnimuslimer (c:a 97%), – enl. Wikipedia.
   Och enl. den vetenskapliga tidskriften Forskning o. Framsteg, har 3 års konflikt mellan sunniter och shiiter krävt långt fler liv, än vad 30 års konflikt mellan Palestina och Israel har gjort, – samt att det även i Sverige finns tecken på konflikt mellan sunniter och shiiter.
   https://fof.se/artikel/2014/2/darfor-strider-shiiter-och-sunniter/

   Journalisten och författaren Bengt G Nilsson sympatiserade till en början med palestinierna, men bytte sida. “Palestina liknar alla sina arabiska grannländer…helt enligt gammalt klanmönster. Det kommer att dröja mycket länge innan den breda allmänheten i arabvärlden överger det synsättet“, skriver han bland annat här:
   https://timbro.se/smedjan/bengt-g-nilsson-darfor-har-jag-bytt-asikt-israel-palestinafragan/

   .

 5. Wikipedia:
  Syrier är den största gruppen utrikes födda i Sverige, varav större delen kom hit pga det syriska inbördeskriget.
  År 2019 fanns det i Sverige 242 150 personer födda i Syrien eller med minst en förälder som är det. Syriens befolkning består till största delen av araber (94%) 88% är muslimer (där 58% är sunniter, 30% har annan islamisk tro).

  Expressen/Kvällsposten:
  I Sverige finns hundratals muslimer som har stridit för sunnimuslimska terrororganisationer i Syrien och i Irak, strider som till stora delar har stått mellan sunni och shiamuslimer. Många sunnimuslimer som återvänt till Sverige har fortsatt att hata dem som de kallar för ”obotliga förrädare och islams avfällingar”, främst shiamuslimer, ett hat som även har resulterat i mordförsök.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/moskens-ledning-sprider-extremism-och-shia-hat/

  Muslimer som vistas i ”otrons länder”, kan bara göra det
  på villkor att de ”hyser fientlighet och hat mot de otrogna, och absolut inte känner någon samhörighet eller kärlek till dessa”, uppmanade den saudiske islamforskaren Muhammad Ibn al-Uthaymin, och vars texter har använts vid undervisning i moskéer här i landet.
  Islamismen har fått fäste – hot mot alla i samhället:
  http://www.frilagt.se/2017/05/16/radikal-islamism-har-fatt-faste-i-hassleholm/

  14
 6. Jag har på mitt lokala polismuséum en ÄKTA handbila. Den är etsad i sirliga mönster. Jag reagerade på att den hade ett så pass kort skaft, kanske 70..90 cm. Jag tänkte att den kanske bara var till för att hugga av händer, som på Anckarström.

  Nu har ändrat mig, och inser att den var till för att även hugga av huvuden. Huvudet är förhållandevis lättviktigt, men eggen är väldigt lång, som en dansk stridsyxa med kort skaft, men med nästan helt rak egg. Dubbelt så lång egg som en vanlig yxa, men lätt i huvudet för sin storlek.

 7. Som herr Pettersson brukar skriva, så anser även jag, att både sverige och tyskland och andra europeiska länder, borde ha sina egna Anders Gustaf Dalman med sin handbila och stupstock.
  Handbilan har den egenheten att den har en rak egg, till skillnad från en vanlig yxa som har en konvex dito. Det är för att den skall kunna skilja huvudet från kroppen helt och hållet, med ett endaste välriktat hugg, när den går ned i trästocken under.

  11
  • Får instämma med Bo, om det går bra. Med tillägget att se till att bödeln inte är alkoholiserad och berusad vid avrättningen, som vid avrättningen av Anna Månsdotter.

 8. Usch fy Pettersson,här gör man i Tyskland allt för att skydda “den stackars Syriern”,och du skriver ut var äcklet kommer ifrån !
  T.o.m. Stenbock avstod nämna hans härkomst,men förstod med ens vad det handlade om,när man såg o hörde Polisen o politiker svänga sig ! I Kiel höll de styrande en sörjestund för de dödade,och den stackars terroristen som skadades när modiga passagerare,brottade ner aset redan i tåget ….
  Likväl håller de styrande i Berlin dagligen på i radio o. TV,att agerar för import av än fler extremister till 4:e Riket…,

  21
  • Vill kort tillägga att detta terroristdåd hämnade helt kort i slutet av Tysklands dunkelröd/gröna TV-kanal ZDF ! C:a en halv minut ägnades åt dessa två mördade,och sex till del svårt knivskurna. Alltså var detta dåd nedprioriterat,möjligen p.g.a. av terroristen hemort ? Övriga 12 minuter nyheter ägnades åt Leopardpanzar…..

   13
 9. All världens förbannelse över alla naiva idioter som välkomnat ökenfolket hit till
  civilisiationen, att tro att dom kunde bli som Europeer är enormt naivt o korkat!

  29
 10. Vad är det för agenda? Ställa till kaos runt om i Europa. Något eller någon måste ju ligga bakom detta. Vad de än befinner sig är de otacksamma, verkar oförmögna att ta sig an ett riktigt liv som vi vanliga fått lära oss..
  Nä! De hör inte hemma i Europa

  37
 11. Även Tyskland har tagit in alldeles för många invandrare, som icke är kompatibla med ett civiliserat land.

  48
 12. Tänk att dessa invandrare skämmer ut sig vart dom än kommer.
  Finns då ingen tacksamhet för att dom får en trygg stabil tillvaro.
  Nej då mördar man människor från det land som tagit emot dom.
  Vad är det för fel med dessa syrier turkar somalier eritreaner afghaner etc..
  Dom ska hållas borta från oss som lever i civiliserade länder.
  Dom kan mörda varandra i sina hemländer.
  Att dom har som skäl att komma bort från krig förföljelse och elände är ju
  ett helt felaktigt argument.
  Dom jävlarna vill åt våra bidragspengar och fortsätta kriga.
  Ut med packet bara vart eftersom !!!!

  59
  • Karl
   Det handlar om att sprida Islam “med alla medel” genom skräck, mord och allt djävulskap dom kan komma på.

   47
   • Och i vanligt ordning inte ett ord på SVT om etnicitet på gärningsmannen.
    Skillnad mot tyska kanaler, där är man något öppnare.

    26

Kommentera