Minst en död och fyra skadade i svärdattack i Spanien

TERRORISM. Minst en person har dött och fyra har skadats sedan en man gick till attack med ett samurajsvärd* i en kyrka i Algeciras i södra Spanien, rapporterar El Mundo.

Brottet utreds som terrorbrott och den misstänkte gärningsmannen har gripits. 

*Det är olika bud i olika medier, andra uppger att en machete användes.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Minst en död och fyra skadade i svärdattack i Spanien

 1. Algeciras är hamnstaden där färjan till Tanger går. På control de la fronteras, finns på spansk TV och på youtube, visas hur det ser ut vid gränsen och kontrollen av Guardia civil. Helt absurt. Det är dokumentärer och ingen som förklarar politiskt. Inte SVT utan rätt av

  8
  1
 2. Det skulle förvåna mig om det verkligen är ett ”samuraj svärd” då det är något journalister brukar dra till med för att de tycker att rubriken ser mer imponerande ut då. Riktiga samurajsvärd är dyrbara historiska reliker som inte vilkenn knäppskalle som helst kan få tag i. Det finns dock billiga replika av dessa vapen men de är prydnadsföremål som inte är lämpliga som vapen. Funktionella replikas är rätt dyra saker. Det kan således vara ett ”samuraj svärd” men vanligen i sådana här fall så är det vanligen inte det.

  15
  1
   • Lång sammanställning men tyvärr verkar inte personen veta något om faktisk svärdstillverkning och användning utan den gör en massa gissningar.

    5
    1

Kommentera