Bombdåd i Botkyrka – stort hål i fasaden

BROTTSLIGHET. Polis och räddningstjänst larmades om en explosion vid en byggnad i ett industriområde i Tullinge söder om Stockholm  under natten mot torsdagen,  rapporterar P4 Stockholm.

Flera personer befann sig i lokalen när explosionen inträffade men ingen skadades.

Enligt räddningstjänsten är det ett hål i fasaden. Polisen har gjort stora avspärrningar runt området och bombtekniker är på plats.

Det är ännu för tidigt att dra kopplingar till den pågående våldsvågen i Stockholm, menar polisen.

Det är givetvis något vi kommer att undersöka, säger Anna Westberg, vid polisens regionledningscentral.

Ingen är i nuläget frihetsberövad. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Det var årets nionde bombdåd i Stockholmsområdet.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Bombdåd i Botkyrka – stort hål i fasaden

  1. “Det är ännu för tidigt att dra kopplingar till den pågående våldsvågen i Stockholm, menar polisen.”
    Men för böveln, en bombsprängning som den här ÄR våldsvågen! Ordet våldsdåd används vid rån och bombsprängningar, ordet våldsdåd minskar alltså allvaret i händelsen som ska beskrivas som terrorism. Och vad hjälper det fredliga medborgare att veta om det har kopplingar till annan terror.
    Talespersonerna har i uppgift att hela tiden förmildra allt som händer (annars kan de inte göra karriär). Det spelar ingen roll om våldsdådet/terrorismen ingår i en konflikt mellan stadsdelarnas terrorister eller om det är en ny terrorhandling, det är inte förmildrande på något sätt.
    Jämför formuleringarna en “serie av terrorbrott mellan olika stadsdelars terrorgrupper” eller “ett enskilt terrorattentat”. Inget är värre än det andra.

Kommentera