Protest med blommor i Moskva

UKRAINA. Moskvabor har börjat lägga blommor och andra föremål vid en staty föreställande den ukrainska poeten Lesja Ukrajinka efter den ryska robotattack som dödade omkring 40 personer i ukrainska Dnipro förra helgen.

Anti-krigsprotest i Moskva

New York Times beskriver det som en sorts tyst protest i en tid då den som opponerar sig mot Vladimir Putins invasion riskerar repressalier.

I dagens Ryssland, under dessa förhållanden, är det en tyst kamp, säger 28-åriga Tatjana Krupina.

Elena Ivanova säger att hon vill visa sympati för offren.

Det här är det enda sättet att protestera.

NYT konstaterar dock att inte ens blomsterprotesten går myndigheterna obemärkt förbi. Flera personer har gripits och platsen har rensats vid flera tillfällen.

Runt 20.000 har gripits efter protester i Ryssland sedan kriget i Ukraina inleddes.

Dnipro

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Protest med blommor i Moskva

  • Är han säkert MEN han är i gott sällskap med världens andra ledare, ledarna i USA/UK/Nato/EU, Kina, Nordkorea, Burma, Iran. Rena sandlådan dom här gubbarna, vuxna “människor” som saknar förmågan att diskutera och hitta lösningar i stället för låsningar. Skiter i kriget i Ukraina som princip, men barnrumpor. Det är dom alla. Men bara en fråga. Hur ska dom här högt uppsatta gubbarna komma överens, när inte folk kan komma överens på den här bloggen tex? Hur?

   16
   21
   • Varför tar så många upp andra länders ledare då Putin kritiseras. Vi kan väl nog alla tycka att det var en stor skillnad mellan Hitler och Churchill, precis som det är en stor skillnad mellan Putin och övriga ledare.

    12
    3
   • Anders – Det kallas whataboutism; När man inte har något positivt att säga om den egna tanken får man hitta på negativa saker om motståndarna i ett desperat försök att själv framstå i bättre dager.

    Mest patetiskt.

    9
    1
  • Att folk har olika åsikter är nyttigt, det driver utvecklingen framåt. Annars hade jorden fortfarande varit platt i ALLAS ögon.

   När några, som Putin startar krig, eller som Putin och Kim hotar med kärnvapen för att andra tycker annorlunda, eller som Ryssland, Kina, Nordkorea, Iran mfl låser in och lönnmördar politiska motståndare/oppositionella för deras åsikter, ja då måste de stoppas.

   Yttrandefriheten är vår svaga garanti för att inte vi också ska föras bort, låsas in och avrättas i det tysta.

   Vissa, även här på bloggen, vill istället lösa våra meningsskiljaktigheter i väst genom att släppa fram despoter som Putin. De ser Putins kleptokratiska gangstervälde som ett sätt att slippa MSM, Soros, Biden och allt vad de svamlar om.

   Idioter.

   29
   6

Kommentera