Dagens tankeställare 157

Individ, medborgare eller undersåte?

Rökförbudet på restauranger retar mig fortfarande, trots att det är åratal sedan lagen trädde i kraft. På syltan här i förorten har jag många gånger förundrat mig.

En situation som jag minns särskilt väl. En eftermiddag i höstas räknade jag att vi var nio kunder på plats. Vid ett tillfälle råkade det sig så, att vi allihop stod samtidigt utanför och rökte. Inne i lokalen fanns inte en själ.

Absurt. Vem är krogen till för? Vem är samhället till för?

Rune Holmström

7 thoughts on “Dagens tankeställare 157

  • Värst vad karaktärsfasta somliga är.
   Och jag som hade för mig att samhället är till för samhällsmedlemmarna.

 1. Individ är du när du försöker kräva din rätt gentemot staten.
  Medborgare är du när du tjänar mer på att lyda staten än inte.
  Undersåte är du om du inte är med och styr staten.
  Frågor på det?

 2. Ytterligare en nyhet som jag idag hittade i Österrikiska Kronen.
  Vi vet alla sedan år tillbaka hur aggressiv reklamen för El-bilar ser ut. I dag förbjuder första norska färjeförbindelsen,transport av dessa fordon. Samtidigt påstås att ytterligare rederier står i begrepp att göra samma. Då skall vi veta att Norge är det land som skryter med störst antal El-fordon.
  :https://www.krone.at/2908309

  9
  1
 3. Åter ett fall av vansinne som inträtt med åren….
  Ett annat som Stenbock varnade för i samband med “stora sensationen” av pandemin,var de “vacciner” som sprutades,utan test el. försök in i människor.
  I dag går/eller sitter handikappade i tusentals och lider p.g.a. dessa sprutor. En artikel i dagen BZ från Berlin belyser de skador,som dessa drabbat av överallt:
  https://www.bz-berlin.de/meinung/impfschaden-und-einfach-von-den-behoeren-im-stich-gelassen

  13
  5
 4. Hmmm…
  I början på 2000:talet bjöd jag varje år min fru och hennes släkt på restaurang Teaterkatten i Helsingborg. Varje middag avslutades med konjak och en god Chivas.
  Sista gången var efter det att rökförbudet införts.

  Vi fick dock tillåtelse av chefen på restaurangen att avsluta middagen på det vanliga viset eftersom hans uppfattning var att rökförbudet var trams. Där vi satt hade röken ingen som helst möjlighet att sprida sig in på restaurangen.

  Men som sagt – det var sista gången,

  Är det inte som så att det idag inte finns någon som helst möjlighet att starta en liten konjaks/cigarr klubb/pub eftersom man som besökande individ har rätt att kräva en rökfri miljö oavsett pubens riktlinjer?

  12

Kommentera