Normkreativa sagostunder för 8000 i timmen plus moms

NORMER. Det har bråkats mycket om sagostunder på svenska barnbibliotek det senaste halvåret. Många har kritiserat att Bystiga damen och Skamlösa flickan, alltså män utklädda till kvinnor, åker runt i landet och läser sagor för barn under Drag Story Hour. Det har till och med debatterats i kommunala församlingar om man ska förbjuda sådana tillställningar. I Trelleborg sa den blivande ordföranden i kulturnämnden stopp, men kördes över av nämnden. Även i Kalmar och Olofström har det stridits om frågan.

Kritikerna har menat att det rör sig om en obehaglig sexualisering av sagostunder att låta två män utklädda till kvinnor läsa för barnen som är mellan två och sju år och framträda.

De som försvarat dessa sagostunder har sagt att det är viktigt och riktigt att barn får möta människor av alla de slag, åtminstone om det gäller representanter för hbtq-grupper, men barnen behöver aldrig möta dom som inte är vänsterblivna.

Dock verkar ingen bry sig om kostnaden som är 8.000 kronor i timmen plus moms för de två drag-queensen, enligt Morgonposten.

-Petterson är inte ekonom eller biblioteksföreståndare men jag skulle fundera över om man inte kunde få mer sagor för pengarna, exempelvis genom att en redan avlönad bibliotekarie som läser för barnen. Går inte det kanske man kan fråga några föräldrar eller hyra in Veteranpoolen i olika städer där man kan få en pensionerad lärare för 500 kronor i timmen.

***

TIDIGARE 2022-10-13 Förfallet i vårt samhälle är minst sagt bedrövlig

NORMER. Thoralf Alfsson undrar på sin blogg om det har gått en ”säkring” på de anställda på Kalmars Stadsbibliotek som nu anordnar ”Normkreativa sagostunder” på Stadsbiblioteket för barn i åldern 2-7 år. Det är alltså mina och dina surt förvärvade och inbetalade skattemedel som används på det här sättet. Står den politiska majoriteten med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson bakom denna verksamhet?

Bystiga damen och Skamlösa flickan tycker Kalmar stadsbibliotek är lämplig underhållning för 2-7 åriga barn. ”Här har fantasin och sagan inga normer eller gränser.”

Förfallet i vårt samhälle är minst sagt bedrövlig. Barn som är i den åldern skall inte utsättas för detta. De skall få vara barn och inget annat. Inte tvingas på detta från vuxna människor, med udda sexuell läggning eller intressen.

Synd att jag inte längre har en möjlighet att ställa en fråga eller interpellation till Kultur- och fritidsnämndens ordförande Maia Dahlberg (S), hon har det politiska ansvaret för stadsbiblioteket men jag hoppas att någon politiker i oppositionen skickar in en fråga innan klockan 10:00 i morgon fredag. Då kommer den upp på kommunfullmäktige på måndag den 17 oktober. Om nu inte Maia Dahlberg fegar ur och är frånvarande på måndag för att slippa svara på frågan. Någon inom SD eller KD borde ställa frågan.

Det vore intressant att se vilka föräldrar som drar med sina barn på denna ”normkreativa sagostund” den 26 november?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Normkreativa sagostunder för 8000 i timmen plus moms

 1. Varför låter dagens föräldrar sin barn delta i detta ? Karcar 2 har en synpunkt som bör beaktas . Vad sen det kostar är ju inte heller något som skall falla mellan stolarna . Kommunernas revisorer har att bita i ! Tvi .
  Mvh Sjöström

 2. RFSL har haft en agenda av pedofili … Och även omd e numera säger sig inte stå bakom denna så tror jag och flera med mig INTE på dessa dimridåer!

  SKYDDA barnen från dessa PEDOFIL-ÄCKEL som vill indoktrinera det uppväxande släktet med och normalsiera perversiteter!

  https://www.varldenidag.se/nyheter/myndighet-uppmanade-barn-med-konsdysfori-att-experimentera/repvls!3GojDlRGnhhEjAmbExH4BA/

  https://nyadagbladet.se/inrikes/varlden-idag-rfsl-har-verkat-for-pedofili-sedan-starten/

 3. När bet gäller dessa HBQP så är det ju märkligt konstigheter söker sig söker alltid upp barn att förgripa sig på !!! Dom har ju uppenbart infitrerat bibliotekena ? Tidigare har man bara dessa perversa i Centerpartiet migrationsverket samt en del kostighetern som distribueras av dumpen? Man ser händelse som i Sundsvall med mera !?
  Men drivande av perversiteter i Sverige tycks komma från politiska parti och ett media. publick service samt sossialdemokrat Centerpartiet och Miljöpartiet.
  Och om man nu vet om detta som borde man ju rikta sitt intresse åt rätt håll varför inte granska den genus sossialism som är rådande med miljörörelsen kyrkans präster eller böndernas pedofiler?

 4. … och de kommuner som inte lägger sig platt för dessa propagandister hängs ut och är homofober och säkert också rasister!

  Världens äldsta affärside som även HA använder sig av !

 5. Bland kulturtöntarna döljer sig mycket skit, det räcker att lyssna när dom pratar, att
  alla hästarna inte är i stallet.

  16
 6. Jag och min kompis har varit arbetslösa ett bra tag nu , och utan inkomster
  Nu funderar vi på att inregistrera ” Visa arslet AB” och uppträda på dagis och i förskolor .
  Och vi tänker börja med 4000kr + moms i timmen .
  För vi tycker inte kulturen ska vara så dyr att det bara är gottställtarungar som har möjlighet att delta .
  Även vanliga barn och invandrarungar ska ha möjlighet till Svensk Kulturell skolning .
  Allt annat vore diskriminering , och det vill vi INTE bidra med .

  31
 7. Vi närmar oss ett sedeslöst samhälle kontrollerat av absurda tankelösa personer vilka betalas av skattepengar.
  Märkligt är att inga av nomenklaturan upptäcker att de blir lurade, fastän många av oss folket varnar dem.

  33
 8. Sagoläsandet är naturligtvis bara dimridåer. Det handlar om att vänja barnen vid dekadens och normlöshet. Sexuella avarter kommer att betraktas som helt normalt, vilket i förlängningen påverkar barnafödandet bland svenska par ännu mer negativt och det muslimska övertagandet snabbas på än mer. Såna här aktioner sker ju knappast utan baktanke, så det gäller att vara vaken för indoktrineringen. Om det bara hade handlat om sagoläsning, så kunde man ju ha anlitat vilken normal individ som helst.

  37
 9. Ja man kanske kan få en manlig lärare från Veteranpoolen för 500kr/h men det svåra blir att få på denne en klänning 🙂

  30
 10. I dagens Sverige är allt möjligt om det är format i rätt värdegrund, rätt genus, rätt etnicitet, rätt religion och rätt pigmentering.

  Vanliga flitiga hederliga etniska svenskar skall dock inte förledas att tro att även de är accepterade. Det är de inte! De är bara arbetarbin och fyller endast den funktionen.

  42

Kommentera