Tishko Ahmed misshandlad i fängelset

BROTT & STRAFF. Drygt två år har gått sedan Tishko Ahmed dömdes till fängelse för att ha mördat sin flickvän, 17-åriga Wilma Andersson, i deras bostad i Uddevalla. Den första tiden i fängelset har varit stökig. Mördaren har varnats flera gånger för misskötsel, för mobbning av andra samt även själv blivit allvarligt misshandlad. Han har flyttats runt på fyra olika anstalter, senast Hall.

Tishko Ahmed dömdes till 18 års fängelse efter att ha mördat sin dåvarande flickvän, 17-åriga Wilma Andersson. Tidigast den 15 november 2031 kan han bli villkorligt frigiven, tolv år och en dag efter mordet.

Familjen har tidigare uttryckt hur missnöjda de är med att mördaren inte dömdes till livstids fängelse. – Vi har fått livstid. Sorgen och saknaden efter våran Wilma är oändlig, säger mamman.

Enligt Kriminalvårdens utredning ska mördaren ”under en längre tid uppträtt hotfullt och utsatt flera medintagna för hot, provokationer och skapat otrygghet på avdelningen” och att hans beteende, trots varningar och uppmaningar, hade förvärrats kort innan han ”halkade i duschen”.

-Pettersson säger att det är synd om lille Tishko. Han som halalslaktade sin svenska flickvän, skar av hennes huvud som hade i en väska i garderoben. Resten av kroppen har han än idag inte berättat var han gömt. Märkligt också att han efter några år i Sverige hade egen lägenhet.

***

TIDIGARE 2020-12-15 HD tar inte upp Tishko Ahmeds egen lägenhetpå Wilma

BROTT & STRAFF. Högsta domstolen har beslutat att inte pröva de överklagande som inkommit om mordet på 17-åriga Wilma i Uddevalla. Därmed står hovrättens dom fast. Tishko Ahmed, 23, som varit Wilmas pojkvän dömdes till livstid i tingsrätten och hovrätten sänkte till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefrid. Det innebär att Tishko Ahmed är ute om tolv år.

Hovrätten sänkte straffet till 18 års fängelse. Enligt hovrätten gick det inte att styrka vilket våld som lett till Wilma Anderssons död, och huruvida Tishko Ahmed haft avsikt att döda.

Wilma Anderssons familj överklagade till Högsta domstolen och ville tt Tishko Ahmed döms till livstids fängelse. De hänvisar bland annat till de skrik som grannar hört från lägenheten.

”Omständigheterna har inte varit så synnerligen försvårande att det finns skäl för livstids fängelse”, skrev hovrätten för västra Sverige.

”Mot bakgrund dels av den tekniska bevisningen, dels av längden och intensiteten av de skrik som grannarna hört, är det orimligt att tro annat än att Wilma hunnit känna en mycket omfattande dödsångest under den tid som Tishko Ahmed utsatt henne för våld. Det är därför möjligt att dra mer långtgående slutsatser kring Wilmas dödsångest och lidande än vad hovrätten har gjort”, stod det i överklagandet.

-Pettersson säger igen att även livstid hade varit för lindrigt

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

TIDIGARE 2020-11-23. Wilma Anderssons familj överklagar – vill att Tishko Ahmed döms till livstid

BROTTSLIGHET. Wilma Anderssons familj överklagar morddomen mot hennes pojkvän Tishko Ahmed och begär att Högsta domstolen tar upp fallet, rapporterar Sveriges Radio.

Enligt familjens advokat vill de att Ahmed ska dömas till livstids fängelse.

Ahmeds advokat har också överklagat domen till Högsta domstolen och krävt att han ska frias helt.

Tingsrätten dömde först Ahmed till livstids fängelse, men hovrätten sänkte sedan straffet till 18 år.

-Pettersson tycker livstid är för lindrigt…

TIDIGARE 2020-10-23. Hovrätten sänker straffet för Wilmas mördare Tishko Ahmed Shabaz

BROTTSLIGHET. Hovrätten sänker straffet för 17-åriga Wilma Anderssons mördare Tishko Ahmed. Den 23-åriga mannen döms till 18 års fängelse efter att ha fått livstids fängelse i tingsrätten.

Pressmeddelande från Hovrätten för Västra Sverige

-Pettersson undrar var Anders Gustaf dalman är…

Tishko Ahmed Shabaz

TIDIGARE 2020-08-11. Tishko Ahmed Shabaz överklagar livstidsdomen för mordet på Wilma

BROTTSLIGHET. Tishko Ahmed som har dömts till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla kommer att överklaga domen. Överklagandet kommer att lämnas in på fredag eller på måndag, enligt en av hans försvarsadvokater Peter Olsson.

– Han har hela tiden förnekat att han har gjort det här och dessutom har han fått ett livstidsstraff. Det är den enkla anledningen, säger Olsson.

– Pettersson säger att den enda som tjänar på detta är Olsson och hans kollega. För min del kunde gärna Anders Gustaf Dalman fåbörja tjäntgöra igen.

TIDIGARE 2020-07-27 Tishko Ahmed Shabaz döms till livstid för mordet på Wilma

BROTTSLIGHET. Kammaråklagare Jim Westerberg är nöjd med tingsrättens dom mot Wilma Anderssons mördare Tishko Ahmed. Påföljden bestämdes i dag till livstids fängelse.

– Jag kan konstatera att rätten delar vår bedömning och redan när rättegången avslutades bedömdes mannen vara skyldig. Han döms nu till lagens strängaste straff vilket vi yrkade på, kommenterar Westerberg i ett pressmeddelande.

Han menar att utredningen visat på flera försvårande omständigheter. Han berömmer bland annat Nationellt forensiskt centrums snabbhet när det kommer till nödvändiga provsvar.

Herr Shabaz menar att han är oskyldig och tänker överklaga.

Ett av de värsta morden i Sverige, huvudet avskuret och förvarat i en väska i mördarens bostad, resten av kroppen försvunnen. Mördaren dömd till livstids fängelse. SVT Aktuellt och Rapport pixlar hans bild och mörkar hans namn. Mördarens integritet anses väga tyngre än allmänintresset. SVT gillar olika, SD-politiker hängs ut med namn och bild.

-Pettersson menar att straffet är för lindrigt. Tishko borde ha fått träffa Anders Gustaf Dalman…

TIDIGARE 2020-07-15. Tishko Ahmed Shabaz är inte allvarlig psykisk sjuk, kan nu få livstid

BROTTSLIGHET. Tishko Ahmed Shabaz, 23, som mördade 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla lider inte av en allvarlig psykisk störning, enligt Rättsmedicinalverket. Ahmed kommer därmed att dömas till fängelse. Tingsrätten har redan meddelat att han kommer att dömas för mord och brott mot griftefriden och åklagarna har yrkat på livstids fängelse.

Tishko Ahmed har hela tiden nekat till brottet, trots att en kroppsdel från Wilma hittats gömd i hans lägenhet. Wilma Andersson försvann i november 2019. Rättegångsförhandlingarna är planerade att återupptas den 20 juli.

-Pettersson säger att livstid är för lindrigt…

TIDIGARE 2020-06-17. Tishko Ahmed Shabaz är skyldig för mord på Wilma

BROTTSLIGHET. Tishko Ahmed Shabaz dömdes idag för att ha mördat 17-åriga Wilma Andersson. Shabaz var åtalad för mord och brott mot griftefriden. Uddevalla tingsrätt anser att han är skyldig på båda punkterna.

Innan domen meddelas ska 23-åringen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. En mindre undersökning har tidigare visat att han kan misstänkas ha en allvarlig psykisk störning.

-Pettersson säger som i andra sådana här fall att mångkulturen har ett fruktansvärt pris och att det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

TIDIGARE 2020-05-13. Kurden Tishko Ahmed Shabaz åtalas för mordet på Wilma, hade hennes huvud i en väska

BROTTSLIGHET. Åtal kommer idag, den 13 maj 2020 att väckas mot en 23-årig man för bl.a. mord på en 17-årig kvinna, meddelar Uddevalla Tingsrätt i mål nr B 3280-19

Wilma, 17, Foto: privat

Huvudförhandlingen planeras att inledas den 26 maj 2020. Antalet platser i förhandlingssalen är ytterst begränsat. Tingsrätten planerar att ha medhörning via videolänk från en sidosal. Antalet platser är dock ändå oerhört begränsat. Härtill kommer att tingsrätten på grund av rådande Covid-19-situation sedan tidigare har beslutat att begränsa totala antalet samtida besökare i tingsrättens lokaler till högst 50. Observera att det även kommer att pågå andra förhandlingar samtidigt. Besökare riskerar därför att nekas tillträde till tingsrättens lokaler.

-Pettersson har inte mycket att tillägga mer än att det i stämningsansökan framgår att den kroppsdel, huvudet, som tidigare påträffats låg i en resväska i parets gemensamma hem.

Tishko Ahmed Shabaz är kurd och irakisk medborgare.

TIDIGARE 2020-04-22. Tishko Ahmed Shabaz åtalas för mordet på Wilma i mitten på maj

BROTTSLIGHET. Två personer som varit misstänkta för brott i samband med en 17-årig flickas död i Uddevalla är avskrivna från utredningen, uppger Åklagarmyndigheten.

Tishko Ahmed Shabaz är fortfarande misstänkt för att mördat flickan. Personerna som nu frias från inblandning i brottet har varit misstänkta för skyddande av brottsling och brott mot griftefrid.

Flickan försvann i november. Efter tio dagars intensivt sökande hittades en av 17-åringens kroppsdelar, vilket släckte hoppet om att finna henne vid liv.

Åklagaren räknar med att väcka åtal mot 23-åringen i mitten av maj.

TIDIGARE 2019-12-09-09. Wilma-fallet: den misstänkte mördares pappa släpps på fri fortfarande misstänkt

BROTTSLIGHET. En man och en kvinna som misstänks för inblandning i mordet på 17-åriga Wilma Andersson släpps på fri fot efter dagens häktningsförhandlingar, enligt flera medier. Mannen är pappa till Tishko Ahmed Shabaz som sitter häktad för mordet. De båda misstänks ha hjälpt 22-åringen efter mordet och hade begärts häktade för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Efter häktningsförhandlingarna mot kvinnan bedömde Uddevalla tingsrätt att bevisningen inte räckte för häktning, vilket ledde till att både hon och mannen släpptes på fri fot och att häktningsförhandlingarna gällande honom ställdes in.

Åklagaren Jim Westerberg säger att misstankarna mot de båda personerna kvarstår.

TIDIGARE 2019-12-06. Ytterligare två gripna i Wilma-fallet

BROTTSLIGHET. Misstankarna mot Tishko Ahmed Shabaz har stärkts ytterligare, han har även flyttats till rättspsyk efter att åklagaren tycker att han borde undersökas. Han omhäktades idag.

Två personer sitter anhållna misstänkta för brott med anknytning till mordet på en flicka i Uddevalla. En av personerna har tidigare varit anhållen i ärendet. 

– I nuläget går vi inte ut med vilka brott de två anhållna är misstänkta för. Åklagare kommer under helgen besluta om de ska begäras häktade eller om de ska friges, säger kammaråklagare Jim Westerberg, som leder förundersökningen.

Tingsrättens målnummer: B 3280–19.

-Pettersson spekulerar, troligtvis skyddar pappan och en annan släkting Tishko, det är klanmentalitet.

Tidigare pressmeddelande i ärendet:
Åklagaren begär förlängd åtalstid i Uddevallaärende

TIDIGARE 2019-11-29. Wilma är död

BROTTSLIGHET. En kroppsdel har hittats i sökandet efter Wilma Andersson, 17 år. Polisen är säker på att den tillhör Wilma Andersson. Fyndet gjordes under torsdagskvällen och polisen är nu säkra på att 17-åringen inte längre är i livet. Anhöriga till Wilma Andersson är underrättade.

– Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal i ett pressmeddelande.

Misstankarna mot 22-årige Tishko Ahmed Shabaz har stärkts, men han är inte dömd.

-Pettersson säger att det är synd att Anders Gustaf Dalman har slutat arbeta…

TIDIGARE 2019-11-24. En man till anhållen i Wilmafallet

BROTTSLIGHET. Ytterligare en man misstänks för brott i samband med 17-åriga Wilma Anderssons försvinnande, uppger polisen på sin hemsida. En man har anhållits på sannolika skäl, misstänkt för skyddande av brottsling.

UPPDATERAT. Åklagaren Caroline Fransson har hävt anhållandet av den man som under söndagen frihetsberövades i fallet Wilma Andersson. Efter ett flera timmar långt förhör har han släppts men misstanke om brott kvarstår dock.

Wilma, 17, är fortfarande försvunnen. Bilden Privat/Missing people

Enligt polisen rör det sig om en man i Wilmas pojkväns närhet. Förhör kommer att hållas med mannen under kvällen. Sedan tidigare sitter pojkvännen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

-Pettersson säger att ingen är dömd ännu men i pojkens närhet lutar åt pappan till Tishko, men det är min privata teori.

TIDIGARE 2019-11-22. 22-årige Tishko Ahmed Shabaz häktad för mord på Wilma Andersson

BROTTSLIGHET. 22-årige Ahmed häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på försvunna Wilma Andersson. Mannens advokat Beatrice Rämsell uppger för att hennes klient förnekar brott. 

Den nu häktade 22-åringen mannen är Wilma Anderssons pojkvän, han kom hit som barn från Irak. Han har tidigare haft irakiskt medborgarskap, men fick svenskt medborgarskap 2014. Enligt Expressen/GT är Tishkom extremt svartsjuk.

Enligt Expressen/GT som gjort en liten hyllningsartikel till araben så har han gått såväl grundskola som gymnasium i Västsverige. I grundskolan fick han godkänt i de flesta ämnen och i främst engelska hade han fina betyg.

Efter studenten har han haft lätt att få jobb, enligt sitt cv: Där finns en lång rad anställningar. Bland annat har han jobbat som säljare och inom restaurangbranschen.

På ett av jobben minns han hur han lärde sig ”hur man måste kämpa för att lämna motparten nöjd och tillfredsställd”. På ett annat säger han sig ha tilldelats en utmärkelse som årets medarbetare. Det sista jobbet som finns med på hans cv sade han upp sig från med motiveringen: ”Jag vill studera vidare på högskolan”.

Senast någon såg Wilma Andersson var i torsdags förra veckan. När hennes familj blev orolig försökte de kontakta pojkvännen. Det var hos honom hon befunnit sig på sistone.

-Pettersson undrar hur detta passar med statsminister Löfvens teorier om fattigdom och utanförskap. Här har vi en kille med skapliga betyg, lätt att få jobb och svensk tjej…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Tishko Ahmed misshandlad i fängelset

 1. Al Gore , dödsstraff i Sverige är på väg via sharialagar om den väg vi är inne på fullföljs , tyvärr . Bot och bättring från mördaren kommer nog inte och skall ej godtagas . Ett snabbt avslut på hans jordeliv är det enda , här och nu .
  Mvh Sjöström

  14
  1
 2. I ett normalt land skulle vi inte haft a) orcher bland befolkningen, b) undervisat unga människor att om någon orch trots det skulle smitit in så undviker man dem till varje pris.

  18
  1
 3. Bra !! Banka på bara…. Han lever på övertid.
  Han skulle dömts till dödsstraff omedelbart.
  Avskum till människa den styckmördaren.

  28
  1
 4. Om man nu har livstids fängelse istället för dödsstraff, hur kan det inte vara aktuellt i detta fall?

  Men men, vi skall väl vara glada ändå. Minst halva Sveriges jurist och kriminologkår vill väl helst att han släpps ut så snart som möjligt eftersom fängelse inte ”hjälper”…

  36
  1
 5. Juridiken är väldigt konstig. Svår att förstå. Hovrätten söker “avsikten” och bevis för handlingen. Har man ett huvud i garderoben så är det uppenbart att någon form av mord har skett. Det spelar ju ingen roll att försöka förklara bort detta. Livstid skall vara det adekvata straffet. När skall lagarna ändras så att de följer den allmänna moralen?

  42
  1
 6. Svensk Polis, var dom i rätt lägenhet/hus/stad????

  På torsdagen den 28 november, först två veckor efter att grannarna hört skrik från lägenheten, kom två tyska hundförare med sina likhundar till Uddevalla. När de sökte igenom parets lägenhet markerade en av hundarna direkt på sängen.

  Därefter hittades Wilmas huvud i en resväska i garderoben, inlindat i flera lager aluminiumfolie.
  ————————
  Dom verkar inte ens hitta ett hästhuvud, även om det låg i sängen(gudfadern 1).
  Jaja, det är inte verkligt, bara en saga ur en deckare.

  34
  1

KommenteraAvbryt svar