Sverige är en “misslyckad stat”, enligt ledande tidning

SVERIGE. Det är en sällsynt salva som publiceras i en av Danmarks största tidningar, Jyllands-Posten, bakom betalvägg. Sverige beskrivs som “en sorts misslyckad stat”, som “är en uppenbar, självskapad tragedi“. Tidningen menar att gängkriminalitet “bör definieras som terrorism”. Samtidigt konstateras att svenska politikers hånfulla behandling av Danmark under de senaste decennierna varit helt felaktig. “Både borgerliga och socialdemokratiska regeringar kallade sina kollegor i Köpenhamn för de mest fruktansvärda förolämpningar och framställde Danmark som ett kryptorasistiskt helvete på jorden. Den tiden är förbi”, hävdar Jyllands-Posten. Det sägs också att bara ett parti i Sverige kan inte beskyllas för utvecklingen: Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna.

Bara ett parti i Sverige kan inte beskyllas för utvecklingen: Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna.

Den sensationella ledaren på Jyllands-Posten ( betalvägg , 10 januari) borde få varningsklockorna att ringa i Sveriges riksdag. Vi har aldrig fått en mer förkrossande dom från ett mediehus om svenska staten på grund av invandring. Jyllands-Posten är långt ifrån “extremhögern”, om någon skulle tro det. Tidningen har de senaste åren placerat sig “tryggt” i den politiska mitten i Danmark.

“Sverige förvandlades från ett av världens säkraste samhällen till en öppen tragedi”, är rubriken. Tidningen konstaterar att Danmark nu blivit ett föredöme för Sverige med sina tydliga ansträngningar mot gängkriminella de senaste åren. “Men Sverige ligger tio år efter” Danmark, står det vidare.

Tja, själv skulle jag säga 20 år, minst.

– En nationell tragedi utan motstycke

Svenska politiker har genom åren kämpat för att håna Danmarks långt stramare och mer realistiska invandringspolitik. Det har nästan varit en kris mellan den danska och den svenska regeringen, där svenska ministrar gjort sig skyldiga till vad som anses vara en usel sedvänja: nämligen att kritisera ett annat lands politik, som den dåvarande svenska justitieministern Thomas Boström (Socialdemokraterna). gjorde i början av 2000-talet numret när han öppet talade hånfullt om den danska 24-årsregeln för att plocka upp en make.

De tiderna är förbi, uppger Jyllands-Posten.

Utgångspunkten för ledaren är skjutningarna och morden i Sverige:

Sverige har bekräftat sitt fruktansvärda rekord med antalet döda i skottlossning. Invandringspolitiken ligger i ruiner. Danmark har blivit en förebild, men Sverige ligger 10 år efter.

För en vecka sedan dog en 25-årig man i en förort till Stockholm av sina skador efter en skottlossning. Han blev årets första offer för Sveriges totalt misslyckade invandringspolitik. Han kommer säkert inte att bli den siste.

2022 satte Sverige ett trist rekord i Europa med 64 döda. Ingenstans på kontinenten dör så många människor av skottlossning och bombdåd. För 10 år sedan var bilden en helt annan. Med 17 personer dödade av skott vid den tiden låg Sverige längst ner på listan. Detta är en nationell tragedi utan motstycke. I synnerhet är det den politiska klassen, med sin egen agenda, som har svikit den svenska befolkningen i ofattbar grad. Ett av världens bästa, tryggaste och säkraste samhällen har skadats. Inte bara Sveriges grannar har goda skäl att fråga: Med vilken rätt? 

Tidningen uppger också att Sverigedemokraterna, med Jimmie Åkesson i nu i mångt och mycket är ledande när de dundrar mot gängkriminella och det svenska läget:

Nu borde det bli slut på den svenska inbilskheten. Gängkriminalitet borde definieras som terrorism, och det borde vara olagligt att gå med i ett gäng. Men annars sneglar den nya regeringen inte minst mot Danmark och den danska invandringspolitiken, som nu beskrivs som exemplarisk. Det är verkligen nya tider.

Att Sverige idag är en uppenbar, självskapad tragedi är den nya regeringens svåra utgångspunkt.

Läs vidare av Hege Storhaug på HRS…

-Pettersson säger att Sverige ligger varken 10 eller 20 år efter Danmark, vi kan till och med säga exakt datum då förfallet sakta började. Det är i dagarna 48 år sedan och det kommer att ta tid att vända den utvecklingen, 1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle.

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Sverige är en “misslyckad stat”, enligt ledande tidning

 1. Om Bolund och Stenevi varit läskunniga skulle de nog bli förvånade när de läste jyllandsposten.

  10
 2. Danmark har i årtionden varit extremt tjänstvilliga med att bussa ”flyktingar” till Sverige istället för att returnera dem till Tyskland. Nående kan nämligen ta sig landvägen till Sverige, utan att passera Sverige och Tyskland. Det är så EU:s flyktingpolitik fungerar. ”Skicka vidare till Sverige” är doktrinen som gäller. Förra året tog EU emot 7200 ”kvotflyktingar” av dem kom 6000 till Sverige, kvarvarande 1200 delade övriga 26 EU-länder på. Det är det Sozzarna och De Gröna Khmererna menar med att ”Sverige går före”.

  15
 3. Efter kriget hade vi en oförstörd industri som världen behövde.
  Visst är det beklagligt att utlänningar skjuter andra utlänningar.
  Jag promenerar väldigt mycket på dagar och kvällar, jag känner mig aldrig otrygg. Och har ingen skruvmejsel i fickan.

  2
  25
 4. Bara att konstatera, terrorism som inbegriper värvning av barnsoldater är mer eller mindre legitimt i Sverige, men USCH ! i Afrika m.m.

  27
 5. En sågning av svensk politik och den enorma invandringen. Att det ska bli nån ordning är inget som kommer att hända, tack vare bleka politiker som inte törs agera på något plan. Fy fan!

  56
 6. Till min oerhörda glädje ser jag att vi blir fler och fler som upptäcker vad Sossarnas vanskötsel har lett till .
  Nu får vi se om Aftonbladets blindstyren kommenterar detta .
  De stora dagstidningarna ligger i som bävrar för Att sabotera utlandets bild av Sverige .
  Och nu har det lyckats . Först låtsas som ingenting när invandringen och politiken föröder landet . Och sedan motarbeta en demokratiskt vald regering som vill ställa tillrätta.
  Och som pissar på Ungern så fort tillfälle ges .
  Putin skulle knappast gjort det bättre .
  Fy för f-n.

  53
  3
 7. Ja en rejäl Lusing till uppblåsta Sosse och MP politiker, som i någon slags inbillning
  tror sig om att kunna rädda världen, när dom i själva verket inte kunnat ta hand om
  sitt eget land, utan låtit det mesta förfalla.

  Dessutom har dom rätt i att det enda parti som inte är ansvariga för läget är SD!

  52
  2
 8. De upplysta insåg för många år sedan att landet går mot en katastrof signerad av sosse+moderat politik med starkt inflytande av resterande partier i pk-sekten och ivrigt påhejade av kultur/media/kändiseliten.Tyvärr är det för sent att göra något meningsfullt mer än att ändra inriktning och därmed fördröja sammanbrottet.

  60

Kommentera