Allt går enligt planen ljuger Putin

UKRAINA. I en intervju med den statskontrollerade tv-kanalen Rossiya-1 säger president Vladimir Putin att allt går enligt planen i Ukraina, skriver Reuters. – Jag hoppas att våra soldater ska glädja oss med ännu större resultat från striderna.

I fredags hävdade Ryssland att man tagit kontroll över den lilla saltgruvestaden Soledar, vilket Ukraina har tillbakavisat. Bedömare har pekat på att en seger i staden skulle kunna användas av Ryssland för att presentera en välbehövlig framgång för det egna folket. Den strategiska betydelsen bedöms däremot vara begränsad.

Det var länge sedan som Ryssland kunde visa upp några krigsframgångar och den senaste tiden har den militära ledningen stuvats om flera gånger.

– Pettersson undrar om Vladimir Putin har glömt vad han hade för mål med kriget? Putin påstår också att det ekonomiska läget är stabilt. Sanningen är nog att olja, gas och jordbruksvaror fungerar hyfsat medan resten pressas hårt.

När Vladimir Putin invaderade Ukraina den 24 februari 2022 hade han fyra mål. Putin har inte lyckats uppfylla ett enda. När Putin höll ett tal till nationen tidigt på morgonen den 24 februari listade han upp fyra mål för Rysslands ”speciella militära operation”.

 1. Invånarna i Donbass skulle skyddas
 2. Ukraina skulle avmilitariseras
 3. Ukraina skulle avnazifieras
 4. De ”som begått blodiga brott” skulle ställas inför rätta.

Putin har misslyckats medan Joe Biden har lyckats

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

43 thoughts on “Allt går enligt planen ljuger Putin

 1. Jag vill rikta ett stort tack till alla er 95 läsare som här och nu synligt uppskattat mitt inlägg, det var mycket trevligt.
  Men, jag vill rikta ett om möjligt ännu större tack till er alla 139 som riktat er tumme ner!
  Det är faktiskt just till er jag vill rikta mina informativa inlägg till, eftersom det är ni som verkligen behöver det p.g.a. det ständigt socialistiskt total-mörker ni befinner er i.
  Fantastiskt, det kunde inte bli bätte!
  Stort tack och jag hoppas att ni fortsätter att läsa mina inlägg på detta synliga sätt.

  18
  16
  • @BSs
   👍
   Du är en frisk fläkt i mörkret som råder.
   Jag stöttar dig till 💯% i inläggen du skriver.

   18
   16
  • Då måste jag ha mer rätt än dig eftersom mina 112 gilla slår dina patetiska 97 med hästlängder.

 2. Det dåren lyckats bäst med är att skjuta ihjäl civila, genom att sikta in sig på Bostadsfastigheter, fast det hade han väl inte med på listan?

  30
  13
 3. Lite OT men undrar hur det går med utredningen av Nordstream-sprängningen. Det har inte skrivits mycket om den på länge. Enligt uttalanden och kommentarer från ledande politiker och presidenter och allmänheten finns ingen tvekan om vem som utförde sprängningen.
  Utredningen borde alltså ha varit en snabb formalitet så efter all denna tid är det mycket svagt att utredarna inte lägger fram bevisen så den skyldige får sota ordentligt för dådet.

  22
  6
  • Alla rör som delägdes av europeiska bolag sprängdes men Putins favoritrör som han till 100% ägde själv sparades… Direkt efter sprängningen ville ha leverera gas genom röret… ☺️. Vem är den skyldige…? 🤣🤣🤣

   44
   26
   • Utredarna har legat lågt och det har varit informationstorka länge, men du verkar ha en hel del nytt och god insikt dessutom. Du kan väl dela med dej av var du kommit över informationen, det är säkert många med mej som vill läsa mer. “Putins favoritrör” låter verkligen intressant, nu börjar de riktiga bevisen komma fram i ljuset.

    4
    6
   • Ns1 levererade gas. Ns1 samägs av flera Europeiska bolag. Putin försökte få leverera genom Ns2 istället som till 100% ägs av Gazprom. Leveranser genom Ns2 stoppades dock. Rören som samägdes med flera bolag i väst sprängdes medan ett rör i Ns2 finns kvar. Putin erbjöd leveranser genom det röret direkt efter sprängningen. Tyskland vägrade.Denna fråga har ältats så många gånger att jag tog för givet att grundläggande fakta var välkända, tydligen inte…

    4
    1
   • Jaha, inget nytt alls då. Men är inte ägandesituationen samma för både NS1 och NS2? Och båda var samfinansierade av olika europeiska energibolag samt Ryssland, och alla förlorade många miljarder. Putins “favoritrör” som du tydligen har vetskap om kanske är ett undantag. Men vad jag sett har “favoritröret” inte nämnts annat än här. Kanske har jag missat något.

    Helt klart behövs resultatet av en rejäl utredning. Skulden kanske är Rysslands men innan man vet det är det bara oseriöst med snacket om att man redan “vet”.

    Obs att detta är inte ett uttryck för stöd eller justifiering av Rysslands attack mot Ukraina.

    1
    2
   • Nej, ägarförhållandena är inte samma! Detta har också ältats och borde vara välkänt för dig som är intresserad av frågan… NS1 ägs bla av flera västländer. NS2 ägs till 100% av Gazprom och Putin har kämpat för att få leverera gas genom 2:an.

    Putins ”favoritrör” är min tolkning av dessa välkända fakta.

 4. Apropå gå enligt plan : så gör det inte det för Sveriges Putin… Greta Thunberg hon har förts bort av tysk kravallpolis efter att ha spårat ur på
  en demonstration vid en brunkols gruva.
  Se till och lås in ungen genast innan hon skämmer ut oss i hela Europa.
  Hon måste väl ha rymt från pappa Thunberg nu iallafall.
  Hon.ses tydligen skratta när hon förs bort av kravallpolis så helt ok är det
  ju inte i huvudet.
  Bortsett diagnoserna gällande så gott som hela alfabetet.

  52
  6
 5. Gammel
  Ska vi befria de svensktalande i Västra Finland. Ska Finland befria finnarna i norra Sverige. Vem skall befria samerna?

  66
  23
 6. Om Putin är nöjd och säger att allt går enligt plan bör miljontals ryssar komma att få sätta livet till.
  För efter snart ett år har dom väl snarare förlorat mark än vunnit mark.
  Men kommunisterna tänker annorlunda än normala människor.
  Behöver inte gå längre än till Sverige.

  112
  17
 7. Så planen var att ockupera en halv saltgruveby som med en tömd saltgruva?!?

  Hade Putte bara sagt det från första början hade nog Ukraina sålt honom den skithålan för en billig penning.

  112
  20
 8. Xi gnuggar händerna och småler. Kina får köpa billiga råvaror i massor och fyller sina reservlager. Samtidigt mals Rysslands, i jämförelse med USA/EU/NATO, mycket begränsade militära kapacitet ner, och Putins huvud sitter löst pga interna maktkamper. Om Xi väntar lite till så kan han riskfritt ta över det han vill ha av Ryssland.

  111
  84
 9. “Putin har misslyckats medan Joe Biden har lyckats” påstår någon?
  Putin har säkert misslyckats på många områden, men Biden har misslyckats på alla sätt.
  Biden är en gravt kriminell individ som bl.a. lurade till sig makten i USA. Han är dessutom oberäknelig och labil krigshetsare och tillika extrem socialist -om det nu undgått någon?
  En mycket farlig man som borde sitta bakom galler!

  Putin har hitintills misslyckats med att befria dom ryska områdena i östra Ukraina, områden som Zelensky i åratal terroriserade med sina legoknektar.
  Ukraina var/är också Europas i särklass mest korrupta länder genom tiderna.

  Och för att uppnå fred så bör naturligtvis Ukrania förhandla och om dom är seriösa så måste dom vara medveten om att i en förhandling så gäller det alltid att både ge och ta, vilket naturligtvis kan stöta på problem för en enkel skådespelare att förstå.
  Och för det andra, är det någon som vet varifrån Zelensky har fått alla sina miljarder?
  Men komedi är kanske lukrativt i ett korrupt land som Ukraina…
  Han tigger ju inte bara stridsvagnar och flygplan utan även pengar och vad ska han med pengar till? Har får ju allt som han pekar på utan att behöva betala!
  Men hans egna fickor är kanske inte riktigt fulla än?

  99
  151
  • Bevare mig för idioter, UKRAINA har rätt att försvara sig mot angripare. Så enkelt är det. Men du tycker tydligen att vissa stater och folk INTE har rätt att exiistera. Vilka mer folk och stater behöver utplånas enligt din fascistdröm?

   119
   30
  • BBS

   Putin har mördat och låst in oppositionen för att kunna tillskansa sig makten. Biden och Zelenskij är demokratiskt valda.

   Putin har stulit i princip hela Rysslands tillgångar och låter ryssarna leva i misär medan Zelenskij tjänade bra pengar på sina tv-program som var populära i Ryssland.

   Ukraina har länge tvingats att försvara sig mot Putins false flag operationer i östra Ukraina.

   Ryssland är mest korrupt av länderna enligt de index som finns.

   Något mer du inte förstår?

   119
   92
   • Putin, Biden och Zelensky är alla valda i öppna någorlunda demokratiska val.
    I fallen Putin och Zelensky råder ingen tvekan om att dom faktiskt erhöll en stor majoritet av rösterna, i fallet Biden så påstår ungefär halva landets befolkning att det var medest fusk något som 124 pensionerade amerikanska generaler också ansåg i det öppna brev dom skrev sommaren 2021.
    Putin för också en politik som ligger i linje med vad han gick till val på, Zelensky gör det precis motsatta då det var fred och försoning som var hans främsta valfråga 2019.
    Vad korruption beträffar så finns det i alla länder men i Europa är Ukraina solklar etta.
    Trots ett av kontinentens lägsta löneläge, trots en välutbildad befolkning så har inget vettigt industriföretag etablerat sig i landet.
    Kan ni förstå varför?

    16
    32
   • Tre fakta:

    Generaler i USA är inte inblandade i valet, så de vet inget.

    Putin har mördat sina motståndare och ändrat konstitutionen för att kunna sitta kvar.

    Bidens val har granskats av myndigheter i 50 delstater och godkänts.

    Det hela är alltså en ickefråga men det kommer alltid finnas konspirationsteorier på nätet för
    mindre begåvade.

    33
    15
 10. Skrattretande att höra Putler. Denna operation skulle ju ta några dagar och hälsas som befiare,

  91
  30
  • Outlet har väl varken material, fordon, folkviljan eller ammunition?
   Allt tog slut under sommaren 2022?
   Det borde vara en lätt match för Globalisterna att ta Ryssland närsomhelst….

   40
   7
   • Senaste bravaden som dom Ryska styrkorna har lyckats med var att raketbeskjuta ett flervåningshus.Folk smsar inifrån rasmassorna där dom ligger instängda under ton av betong desperata efter hjälp. Är inte det ett medvetet folkmord så vet jag inte vad det annars skulle kallas.Är det det den jäv_ln i Ryssland menar går efter planerna ??

    42
    14
  • Dessutom misstog han sig över att alla västländer ställt upp för Ukraina., det hade han
   inte räknat med.

   15
   4
 11. Verkar som vi ser en ny variant på Bagdad Bob. De infantila ryssarna köper nog detta men det finns ju också ryssar som har huvudet på skaft och inte är lika lättlurade.

  61
  22
 12. Om det går enligt plan så är det kanske läge att skicka den planeringsansvarige till arbetsläger i Sibirien, för maken till överkomplicerad plan har man sällan sett

  53
  16
  • Är det fortfarande människor som inte har förstått Rysslands militära kapacitet än?
   Hela västvärldens vapen arsenal hamnar just nu på skroten i Ukraina.
   Folket i Ukraina/EU är dom stora förlorarna i NWO kampen mellan stormakterna.
   Att sen USA/NATO/EU vill dra in våra barn i det meningslösa kriget är fördjävligt.
   Jag har ALDRIG någonsin känt någon som helst glädje över när människor begravs.
   Framförallt inte yngre.
   Ska vi offra våra barn på globalisternas altare för ett krig som inte angår oss?
   Jag säger det igen:
   USA/NATO ska dra sig bort från Ukraina, Finland och Sverige innan WW3 blir ett faktum.

   34
   74
   • Varför stödjer du imperialistiska anfallskrig om du inte vill se ukrainska civila mördas i tusentals? Hur många hundra tusen stupade och stympade ryska tonåringar vill du att runkputte ska offra? Den ryska armén hade i nuvarande tillstånd inte kunnat hålla polackerna borta från Moskva om de skulle anfalla

    51
    17
   • Du lever med skygglappar. 7/8 av jordens befolkning är analfabeter eller har inte tillgång till fria/alternativa media. De skiter i politik. Resterande vet att du har fel!

    Det är Putin som krigar! Det är Putin som dödar. Den som försvarar sig har inget ansvar. Nato är inget hot mot Ryssland för i så fall hade NATO anfallit nu!

    Du svamlar som du har förstånd till.

    52
    22
   • Gammaldags…
    Du var en riktigt rolig skämtare!
    (Hoppas jag inte driver med någon med diagnos)

    48
    16
   • Karl med K
    Är du Stevie Wonder eller låtsas du vara blind ?
    Att du sen du vill offra våra ungdomar för att din våta dröm ska gå i uppfyllelse är för mig ren satanism

    21
    55
   • ”Våra ungdomar”? Det är ju Putin som offrar 100-tusentals ryska ungdomar och män för att döda mängder av civila, kvinnor och barn i Ukraina…

    Ägna dig åt din vidriga fotsvett istället (som du tidigare berättat om) så kanske du kan skaffa ett socialt liv och få vara med lite i verkligheten där du kan vidga dina vyer.

    41
    21

Kommentera