Felen med Elen

INRIKES. Vänsterpartierna vägrar acceptera ansvar för kärnkraftsnedläggningarna – samtidigt som Sveriges energibrist blir allt mer plågsam för hushållen. I veckans video redovisar Henrik Jönsson vem som är ansvarig för Felen med Elen.

Elkrisen djupnar, och nu frågar allt fler vem som egentligen bär ansvaret för att Sverige avvecklade fyra fullt fungerande kärnreaktorer. Somliga menar att det är PUTINS fel, andra att det är ALLAS fel, och vissa att det är – INGENS fel. Vad är egentligen sant? Varför är denna fråga så infekterad – och vad händer med ett samhälle som hellre ägnar sig åt historierevisionism än åt att ta ansvar?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans videokrönika om FELEN med ELEN.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Felen med Elen

 1. Det är väl självklart vem som är ansvarig. Det är den regering som satt i riksdagen ? Alltså Miljöpartiet tillsammans med Centerpartiet. Man tvingade sossarna som var i majoritet en maktgalen kärring som saknar samarbetet förmåga ..
  Av denna föte detta statschef får man höra dom mest horibla undanflykter och riktigt dåliga löngner ? Dom att en idiot iett annat land Putin skulle ha något konstigt ansvar för att hon medverkar i nedstängning av svenska energisystem??

  Och vad värre är så vägrar denna avpoliterade statschefen att förstå att sjutningar och mord på öppna gator är hennes och missförstånd Löven direkta ansvarig!!
  Det finns ingen regering som den senaste sossialistikt som skapat sådana problem i Sverige sjutningar och mord sammt nedmontering av produktionen med hjälp av skenade el priser och där med en inflation som är o stopp bar

 2. Det behövs tydligen inget mer än ett samarbete mellan inkompetenta galningar och där står vi nu.
  Frågor och beslut angående el och energifrågor ska inte ligga i politikers
  händer.
  Energifrågor skall beslutas av kompetenta ingenjörer inom området.
  Och definitivt inte som vi svenskar råkat illa ut för en makttörstande statsminister Löfven som gick med på Stenevis och Bolunds vansinnesnedskärningarna på kärnkraften.
  Gott folk !! släpp aldrig och jag menar aldrig in människor som ovannämnda till makten igen.
  Såvida ni inte vill ha er ekonomi och vardag satt helt ur spel.
  Ni som inte har råd med nått roligt framöver, tänk på största anledningen till varför det blev så här.
  Märta Stenevi Per Bolund Stefan Löfven stavas anledningen !!
  Och detta är helt oförlåtligt.
  Ni ska skämmas där ni sitter och fortfarande kostar oss skattebetalare pengar.

  63
 3. Återigen regeringsformen, “all offentlig makt i Sverige utgår från folket….Riksdagen är folkets främsta företrädare..”
  Vi har kunnat läsa om hur mycket el Sverige exporterade 2022 ner till Europa och hur mycket man tjänade på den exporten. Detta i en tid då de svenska elabonenterna fick sina eltaxor kraftigt höjda och många fick ekonomiska problem.
  Vi har läst om att samtalen till Bris har ökat pga barn som är oroliga för familjens ekonomi till följd av de ökande energipriserna.
  Vi har löst om att Sverige tar emot skadade från Ukraina ,( i och försig en human åtgärd) samtidigt som svenskar (skattebetalare ?) får ligga i sjukhuskorridorer pga att det saknas vårdplatser.
  Snacka om att värna Sverige och svenskarna.

  60
  1
  • Onkelbjorn, glöm INTE de kostnader som migrationen kostar oss varje år. Vårt bidrag till Ukrainska medborgare är försumbart jämfört med vad vi kastar över somalier, syrier, irakier, afghaner, …………….. och det har vi gjort under många många många år. Och penning regnet över dessa kommer att fortsätt ytterligare många många år. NÅGON ÅTERVANDRING SER VI INTE!!!! Regeringen har svikit oss som ville ha en radikal förändring. NOLL MIGRATION och UTVISNING NU AV DE KRIMINELLA.

   DÄR LIGGER PENGARNA!!!!

   51
   2
   • Du har rätt, det finns ganska mycket pengar att spara in när det gäller invandringen. Men sådana åtgärder tar tid, där måste vi ge regeringen lite mer tid än de lite mer än 3 månader de har haft. Om 2-3 år kan vi börja klaga om inget drastiskt har skett.
    Sverige idag är ju ingen suverän stat längre. I en del frågor måste vi först höra med EU och få godkännande.

    15
    1
  • När vi inte har råd att hålla oss varma sparar vi el! När vi inte har råd att äta oss mätta sparar vi mat?

   11
   30
 4. “vad händer med ett samhälle som inte tat ansvar” Samhället har tagit ansvar, på så sätt att väljarna var missnöjda och därför bytte regering.

  29
  3

Kommentera