Fåniga journalister

JOURNALISTIK. Sedan årsskiftet och ett halvår framåt är Sverige ordförande i Europeiska unionens råd, även kallat ministerrådet. Ordförandeskapet innebär att Sverige under sex månader planerar och leder arbetet i ministerrådet samt företräder rådet i förbindelserna med övriga EU-institutioner.

I samband med Sveriges ordförandeskap samlades EU-kommissionen, inklusive ministrar och andra från 27 EU-länder samt Sveriges regerings samtliga ministrar samt c:a 70 journalister från Europa i Kiruna den 12-13 januari.

Att det finns en del skickliga “journalister” märks när det verkar som de svenska ministrarnas ytterplagg väckte reaktioner, mest uppmärksamhet fick närings- och energiminister Ebba Busch (KD) för sin brandgula täckjacka.

Aftonbladets krönikör Ida Söderberg tycker att både Busch och statsminister Ulf Kristersson (M) på bilderna ser ut ”som om de är redo för polarexpedition. Och ja! Det ser så fånigt ut. Det går inte att komma runt.”

DN:s kulturchef Björn Wiman skriver att ”både lokalbefolkningen och många andra skrattar åt vad som mest ser ut som ett tåg med påbyltade knattar på utflykt från förskolan”.

-Pettersson tycker att journalisterna är väldigt fåniga. EU-kommissionen besökt is-hotellet i Jukkasjärvi och där är det alltid mellan -5 och -7 grader inomhus, utomhus är det -15 plus och vind idag så det är nog klokt att vara påpälsat på dessa breddgrader. Sedan vet jag inte om det var besökarnas egna kläder eller om de använde ishotellets låneplagg.

Att journalisterna tycker varma kläder i kallt väder ser fånigt ut säger en hel del om journalisterna, men de är väl vana att gå i lågskor när det snöar på söder…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Fåniga journalister

 1. Vänstervridna och fånighetens apostlar!
  En undersökning gjord 2019, visar att många svenska journalister är extremt vänstervridna, drygt 70% röstar på vänsterblocket. En projektledare vid Näringslivets medieinstitut, anser att detta är “en anmärkningsvärd tendens”, och att det “finns skäl att tro, att journalisternas egna sympatier också påverkar urval och nyheter”.
  https://www.dagensps.se/foretag/debatt/svenska-journalister-extremt-vanstervridna/

 2. Det är med andra ord “journalister” som sitter i värmen på kvarterskrogen på Söder och skriver om sådant de inte har en aning om. Det är samma typ av människor som fjällräddningen får rädda för de har inte haft vett att klä sig för arktiska förhållanden. Det min gamla mor sa gäller än; se till att ha det varmt om fötterna och huvudet.

  15
 3. De flesta journalister tillhör de lägre encelliga livsformera utan organeller eller cellkärna,

  20
  1
 4. Fjällräven är ett svenskt klädesmärke. Våra SVENSKA politiker gör alltså reklam för svenskt näringsliv. Är det någonting dåligt???

  22
 5. Riktiga journalisters främsta uppgift är att kritiskt granska makten åt folket. Inte tvärtom! Finns en del bra journalister, dessvärre är resten vänstervridna skräpmurvlar.

  27
 6. Det är patetiskt att höra journalistvänsterns gnäll, över andra människors klädsel. Själv visar vänstermänniskor upp sin sluskstil och sin brist, på stil och bildning, dagligen.
  Det är lätt att få för sig, att de luktar överspacklad, ingrodd smuts!

  31
  1
 7. Det är klart som dörröppnare och skoputsare till Socialismen företrädare får ju dom
  Svenska så kallade journalisterna ägna sig åt något? Man kan ju undra varför EU
  ordförandens jacka föll journalisterna i smaken, den var minst lika gäll som Ebbas?

  Annars ska man leta efter fånigheter så kan man köpa ett ex av Aftonbladedet, den
  består ju till 100 % av fånigheter, fast det vill man inte bidra till?

  29
  1
  • De har inte gjort sig förtjänta av annat än klagomål, dessa förvuxna snorungar och vänstermegafoner. Vi har ingen fri press med riktiga journalister. Vänsterextrema woke och PK-fanatiker, nästan hela gänget. Anser du att det är ett journalistiskt storverk att gnälla på politikers klädsel?

   37
   1
 8. Svenska journalistkåren visar ännu en gång vad de går för. Det var nog inget att skriva om vid detta tillfälle. Utländska medier måste ju fundera över vad landets press håller på med.

  37
  1
  • Jo visst, en del journalister ligger precis över nedflyttningssträcket i tabellen. Så det finns gradskillnader i helvetet också. Men lejonparten av svenska journalister är bara pappersjournalister. Inte sådana som gör ett vettigt journalistiskt jobb. Till det behövs alternativa medier och liknande, som tex den här förträffliga bloggen. Tyvärr måste man ibland, säger ibland, tänka kritiskt även när man läser alternativa medier.

   18
   1
   • En riktig journalist lierar sig inte med Socialisternas politik, en riktig journalist
    pekar ut vad som är fel, oavsett vem som styr! Joakim La Motte till exempel!

    25
    1
   • Ja, eller när man läser Dahlbergs direkta inlägg från Tass. Idioter finns överallt, så det gäller att vara källkritisk mot kommunister och allmänt dåliga vänsterskribenter. Miljömuppar inte att förglömma!

    4
    2
 9. Ett utmärkt åskådningsexempel på nivån hos svenska “journalister”. Jag förmodar att de 70 utländska journalisterna på plats skrev om själva EU-mötet.

  Svenska “journalister” som vi betalar helt eller delvis med skattepengar måste gå en fortsättningskurs på något oberoende universitet och lära sig journalistik.

  27
 10. Ida Söderberg satt förmodligen på Aftonbladets redaktion i Stockholm. Eller så satt hon i stugvärmen och jobbade hemifrån.

  31
 11. Har man aldrig varit utanför 50-skyltarna så kan det te sig udda att folk klär sig förnuftigt

  48
  • Hmm låt mig se:

   På fritiden: second hand-kläder, slitna jeans med hål i, t-shirts med Che Guevara eller hammaren och skäran på. Eller rutig skjorta med sliten jeansväst. Gamlagympadojjor. Allt såklart i återvunnet material, hållbart och miljövänligt.

   På Stureplan och annorstädes inneställen: Kvinnorna i knytblus, högklackat, kostym, döljer sina fula trynen med smink, röda eller rosa naglar. Männen i slips och kostym, slickat hår och blankpolerade skor. Allt av senaste märke såklart.

   31
   1
  • De satt hemma i stugvärmen och godhetsonanerade och kände sig duktiga. De borde jobba i en kolgruva o lära sig veta hut,,,,,nåt annat räcker inte hjärncellerna till för…
   Kvinnliga journalister med fler brö* stvårtor än hjärnceller och
   Manliga dito med fler b*llkulor än hjärnceller
   Typiskt vänstermarinerade journalistaktivister
   Med såna är landet förlorat!

   15
   1

Kommentera