Biståndet till Palestina minskas kraftigt

BISTÅND. Regeringens omläggning av biståndspolitiken innebär att biståndet till exempelvis Palestina minskar med mellan 40 och 60 procent, rapporterar Dagens Nyheter. Samma sak gäller för Myanmar, Guatemala, och Bolivia.

Steget Efter

Enligt Marie Nordlund, ekonomichef på biståndsmyndigheten Sida, innebär det att kontrakt kommer att behöva sägas upp och omförhandlas.

Det är inte möjligt att minska ner så mycket annars, säger Nordlund.

Enligt biståndsminister Johan Forssell (M) viktas biståndet om så att mer pengar ska gå till Ukraina i form av långsiktigt stöd.

Det är klart att det kommer att ha påverkan på andra håll, säger Forsell.

För Pettersson del får gärna biståndet till det så kallade Palestina dras in helt. Araberna i området har särbehandlats i 70 år och problemet har inte kommit ett dugg närmare lösning. Tvärtom “flyktingarna” blir bara fler eftersom barnen ärver föräldrarnas status.

Jämför gärna “Palestina” med fördrivningen av tolv miljoner tyskar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Biståndet till Palestina minskas kraftigt

 1. “Palestina” ska inte ha bistånd. Dessutom ska det konventionsvidriga UNWRA upplösas och de muslimer som flydde kriget 1948 behandlas som alla andra flyktingar och assimileras in i det land de flydde till.

  5
  2
 2. Stoppa allt bistånd. Vi har redan betalat för mycket. Varje land måste klara sig själv. Vi har gett bistånd till vissa länder i över 60 år och dom är kvar på ruta 1. Bistånd är ingen lösning

  27
 3. Det kommer att minska ner Arabernas vapeninköp, skattebetalarna här har ingen anledning att förse dem ?med detta

  33
  1
 4. Lägg ner Sida… varför skicka pengar till Palestina när muslimerna flyttat kriget till mesiga Sverige?

  42
  1
 5. Minst 36 miljarder svenska kronor till palestinierna på 25 år!
  Under de senaste 25 åren har svenska skattebetalare direkt och indirekt gett palestinierna minst 36 miljarder kronor i hopp om att detta skulle de välstånd, demokrati och ett framförhandlat fredsavtal. Resultatet har blivit det motsatta – arbetslöshet, terrorism, uppvigling, uteblivna val och avståndstagande till tvåstatslösningen. Dömda terrorister belönas, jihad och martyrskap uppmuntras, skolböcker betalda med svenskt bistånd, lär palestinska barn att bli terrorister och offra sina liv i jihad.
  https://miff.se/sverige-och-israel/36-miljarder-svenska-kronor-till-palestinierna-pa-25-ar/

  34
  1
 6. Slukhål I Daglig Användning SIDA.
  Experterna består mestadels av teoretiker inriktade på att skriva PK alster.
  Många projekt där dagens teknik levereras men där användarna endast besitter kunskap för att hantera utgången material, resulterar i att tänkt mål ej uppnås.
  Miljonbelopp i form av moderna maskiner rostar sönder p.g.a. felaktigt skötsel och reservdelsbrist.
  Att förena olika kulturer är omöjlig utan utbildning och nytänkande för och av mottagarpersonalen.
  Inte en krona borde spenderas utan att erfarna personer rekryteras för att utbilda mottagarpersonalen på plats och uppföljning sker för att säkra underhållet.

  36
 7. Det här borde ha gjorts för länge sedan. Svenska skattepengar ska användas i Sverige.
  Alla som vill stödja Palestina kan göra det med frivilliga bidrag.

  66
  1

Kommentera