Forum för Levande Historia utses till hbtqi-strategisk myndighet

HBTQI. Regeringen har beslutat att Forum för Levande Historia ska bli en hbtqi-strategisk myndighet. Myndigheten ska vara en av flera strategiska myndigheter med uppdrag att i sin verksamhet främja hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter, enligt ett pressmeddelande.

Kulturminister Parisa Liljestrand. Bild:Ninni Andersson/Regeringskansliet

Forum för Levande Historia har ett viktigt uppdrag att stärka människors vilja att verka för alla människors lika värde. Det är därför positivt att de nu också får ett tydligare ansvar att arbeta med hbtqi-frågor, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

I uppdraget ingår att identifiera och redovisa utvecklingsbehov, mål och aktiviteter som myndigheten avser att genomföra under 2023–2025. Vid genomförandet av uppdraget ska myndigheten föra en dialog och vid behov genomföra insatser tillsammans med de andra strategiska myndigheterna. Myndigheten ska även inhämta kunskap och erfarenhet från andra aktörer som besitter kompetens inom området, exempelvis olika organisationer som företräder hbtqi-personers rättigheter.

– Det är viktigt att arbetet för hbtqi-personers lika rättigheter genomsyrar hela regeringens uppdrag, och därför välkomnar vi nu varmt Forum för Levande Historia som den tolfte hbtqi-strategiska myndigheten, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

-Pettersson undrar varför det behövs strategier för olika grupper av människor? Varför inte vara artig, korrekt och behandla alla lika…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Forum för Levande Historia utses till hbtqi-strategisk myndighet

 1. Museet som ska kallas hbtqi-strategisk myndighet nr 12 känns tyvärr inte lockande att gå på, känns mer som hjärntvätt än att reflektera över historiska föremål.

 2. Har Sveriges imamer och andra socio kulturellt efterblivna tillfrågats hur de ser på saken?

  Varken anti semitism eller överfall på hbtq människor sker av vanliga etniska svenskar.

  Kan t. ex den judiska befolkningen i MALMÖ (de som vågat stanna kvar) känna sig trygga nu??????

  20
  2
 3. När ska vi vanliga heterosexuella, familjeförsörjande män få några rättigheter mer än att betala skatt?

  23
 4. Håller med i Petterssons slutkommentar. Varför måste man veta gruppering och särbehandla någon för att de tillhör gruppen hbtqi-nånting Behandlas inte alla lika juste och artigt. Hbtqi-personer kan också vara orättvisa, oförskämda eller kriminella och ska förstås inte särbehandlas. Att starta upp nya myndigheter är en unken tanke, som ger samhället ytterligare transferiat. Transferiat, en yrkesgrupp med enbart egennytta och ekonomisk belastning på välfärden.

  20
 5. Det skulle ju bli färre myndigheter. Så börjar man med att öka med något onödigt. Så blir det med paradimskifte! Ingen politiker kan man lita på.

  26
  • Forum för Levande historia är redan en myndighet så det blir inte fler. Tyvärr inte färre heller.

   11
   1

Kommentera