Vad ska vi ha dom till?

ARBETSMARKNAD & INVANDRING. Om en arbetslös invandrare kostar lika mycket som en anställd så är bidragen för höga eller lönerna för låga. Det är en sak, en annan är att vad ska dom jobba med? Många branscher skriker efter folk, exempelvis restaurang, vård, det behövs skogplanterare, bärplockare, jordbruksarbetare, målare, snickare, chaufförer, industriarbetare och många andra. Varför arbetar dom inte redan?

-Pettersson misstänker att en stor del av de arbetslösa invandrarna inte vill eller kan klara ens enkla arbeten. Det är bättre de åker hem…

Om analfabeter på bloggen…

Sveriges framtid lär sig bo…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Vad ska vi ha dom till?

 1. Att kunna prata/förstå/ och skriva på svenska är numera ett minimikrav för att få en anställning i dagens läge. Har du sedan ingen relevant/användbar utbildning för ett jobb så är det kört. Även om det finns nystartsjobb eller andra förmåner för arb.givare, så måste du kunna ovanstående rader. En arb.givare har idag ingen möjlighet att lära ut den mest elementära sak på ett arbete, men kan du från start köra ex. en CNC-maskin så har du ett jobb garanterat.

 2. Alltså kan vi lika gärna skicka hem dem.
  Det är fred i Somalia, Irak, Iran, Syrien, Afghanistan, Marocko, Libyen, Libanon, Eritrea, Sudan och så vidare.

 3. Ser F*n ta mej ut som de lingvistiskt handikappade importerna används som livstids förkortare för att minska kostnaderna orsakade av b.l.a, vårdberoende pensionärer ?!

 4. Vi ska inte ha ’dom’. De ska inte ha en enda av mina skattekronor. Härmed ställer jag grupp mot grupp igen. Riktiga svenskar mot dysfunktionella och kriminella afghaner, syrier och lata somalier.

 5. Fint folk behöver inte arbeta! Det är en av anledningarna till att bidragsförsörjda invandrare ser ner på arbetande svenskar. Att ta emot pengar ”gratis” anses mer hedervärt än att vara den som, mer eller mindre frivilligt, ger bort dem.
  Jag har träffat andragenerationens,helsvenska bidragstagare med samma uppfattning, vilket inte är något rimligt skäl till att låta den sortens fin-folk, svenskar eller invandrare, öka i mängd. Inte ens om de röstar rätt vart fjärde år.

  12
  • Fint folk behöver inte avtjäna lämpliga straff för begångna brott heller, det ser det så
   kallade rättsväsendet till!

 6. Inte många företag känner sig behöva någon som bara duger till att be, skvallra och dricka te.

  34
  1
 7. Återstarta Statens arbetslöshetskommission. Byt ut bidrag mot måttligt betalda beredskapsjobb. Om så arbetet innebär att en jordhög ska flyttas från ett ställe ena dagen och tillbaka nästa dag ska det utföras om inget annat arbete finns. Pehr G. Gyllenhammar sa en gång att det är inte angelägna arbetsuppgifter som saknas utan finansieringen av dessa. För en gångs skull håller jag med Pehr G.. Arbetena är redan finansierade genom förslösade skattemedel. Lika bra att sätta dem och bidragstagarna i arbete.

  34
 8. Om inte viljan finns hos “våra” politiker lär ingenting hända. Antingen ser man till Sveriges väl eller så jobbar man för Davosglobalisterna! Vår statsminister reser till Davos med två medarbetare inom kort. Är Kristersson att lita på?

  35
 9. Det är för sent, de kommer inte att åka hem.
  De arbetslösa svenskarna kommer inte heller att börja arbeta jobba, det är för jobbigt.
  På torgen sitter invandrade thailändska fruar och säljer svamp och bär, de är duktiga.

  31
  2
 10. Sossarnas tolkning av Demokrati har helt spårat ur .
  Hur är det möjligt att ge illegala invandrare rätt till bidrag och fri vård .
  Och att ingen reagerar .
  Men Åkesson avvaktar rätt läge .
  Sedan börjar han sitt renoveringsarbete .

  46
  2
  • Anders: Oavsett om Åkesson skulle starta detta renoveringsprojekt så finns det ett “par hundra tusen” Sossar i landets myndigheter som skulle motarbeta allt som ev skulle kunna ge resultat till det bättre för landet !!!

   45
   1
   • Fr Elsa!
    Under de närmaste åren hoppas jag få läsa om alla sossar, som under gråt och gnäll beklagar sig över, att de förlorat sina jobb inom myndigheter och förvaltningar.
    Rakt ut i arbetslöshet med patrasket!

    42
 11. Gör som i mitten på sextiotalet när det kom mycket Greker,dom
  anlände i regel på lördag och på måndag så var dom på jobb.
  Ska det vara så svårt att göra,nä nu ska det daltas och fjantas.
  Ställ hårda krav så minskar säkert brottsligheten med 98 %.

  49

Kommentera