Dagens tankeställare 152

Om åldringsindustrin.

I nyheterna får man ständigt läsa om misskötsel och vanvård på ålderdomshemmen. På den offentliga sidan är sparkraven stora, medan de internationella jätteföretagen som trängt sig in i branschen naturligtvis strävar efter ekonomisk vinst. Därtill lever vi i ett samhällsklimat där individens vilja regelmässigt underordnas de rödgrönas ideologi.

Själv har jag framfört ett önskemål till mina döttrar. Om jag på ålderns höst skulle hamna in på ett äldreboende, gaggig och dement, så har jag bett flickorna besöka mig så ofta som möjligt och se till att personalen inte försöker kuscha mig och, framför allt, att de inte tvingar mig att äta vegetariskt.

Rune Holmström

13 thoughts on “Dagens tankeställare 152

 1. Jag har hem-o-tjänst ca 15 olika personer i månaden.
  En episod, en invandrad kvinna, förmodligen har hon lönesubvention, skulle tillaga middag. Jag var ej hungrig och sa, gör en soppa och en smörgås, rostat bröd med ost och skinka. Hon kom tillbaka och frågade, hårt bröd, nej fiberrost och rosten står bredvid kylen.
  Resultatet, soppa, smörgås med ost och skinka på en skorpa. Skall man skratta eller gråta?
  Skrattet upphör efter ett tag och man undrar skall vi svenskar tvingas till att förnedras gång på gång av våra politikers vanvett?

 2. Svar till Kristina

  Journalister ger gärna oppositionen en rejäl hjälpande hand i deras oppositionsarbete. Journalistkåren har sällan haft sånt intresse att granska regeringsunderlaget som nu. Dom kommer lägga mycket tid, dvs våra skattepengar, på att gräva upp “skandaler” om regeringsunderlaget.

  12
  • Ja dom hjälper sina åsiktsfränder, och i det ingår att leta upp skit i den nya regimen,
   deras kompisars i den gamla regimen, alltså dom som ställt till eländet ägnar dom
   ingen tid med att kolla upp!

 3. Om de politiskt neutrala nyhetsmedierna nu skulle ta och göra journalistiska djupgräv i hur det verkligen ser ut på ett stort antal äldreboenden, så kan de skylla all vanvård på Ebba. De kanske gräver! Hur de, i så fall, kommer att förhålla sig till stora hygieniska brister, språkförbistring och nonchalans inför de boendes behov återstår att se.
  Just inom äldrevården ställs verkligen grupp mot grupp. De äldres rätt till god omsorg mot det politiskt tjusiga i att t.ex. ensamkommande afghaner har en arbetsplats.

  14
 4. Har man snälla och väluppfostrade barn så kanske man slipper hamna på ålderdomshemmet.
  Vi bytte blöjor på dom när dom var små och nu är det deras tur att ta hand om oss när vi är gamla, utan tänder och orkeslösa.
  Så borde det i alla fall vara!
  Men tyvärr så är dagens verklighet lite annorlunda.
  Det är naturligtvis bekvämare att ställa undan gubben i garderoben och låta andra ta hand om problem.

  18
  • Hur gör man när barnen är utflyttade ur riket?

   Min jämnåriga syster är död sedan många år. En lillebror är död. En annan bror är svårt sjuk i cancer. Han får bra vård. Han säger det beror på att han inte har fyllt 70. En annan som har fyllt 75 blir säkerligen satt på undantag. Syskonbarnen är spridda över landet.

   Vad ska man göra? Skaffa sig en yngre käring? Det har jag gjort. En som jobbar i hemtjänsten. Snart går hon i pension och kan passa upp mig på heltid.

   4
   25
 5. Ett av alla argument som försvarar invandringen är:
  – Vem ska ta alla skitjobben? (brukar komma från goda människor som vill visa att de är medvetna om att invandrare sliter)
  Det enkla svaret är:
  – De som gjorde det innan, såklart!
  För vad ska de göra som inte vill utbilda sig eller har kapacitet att utbilda sig? De måste ju in i arbete de med. Och var är de nu i jobbstegen, sitter de på en högre position än vad de egentligen klarar av? Är kraven sänkta pga att invandrare med ännu lägre kapacitet ska tryckas in i “botten” dvs skitjobben?
  Och “skitjobben”, de tunga städ och vårdjobben, är det verkligen “skit”? Att ta hand om och hålla rent är mycket viktiga arbeten!

  27
 6. Vi minns alla hur ansvarig statsminister Löfven tog livet av tusentals åldringar på kommunernas koncentrationsläger, ursäkta äldreboende skulle det vara.

  32
  2
  • Olof
   Du minns fel, äldreboendena är i huvudsak bra, jag har besökt flera gamla släktingar och där har varit bra.

   • Nej, det är du som har fel. På vilket sätt har Olof.p fel? Är dina äldre släktingar ett statistiskt representativt urval för alla åldringar på äldreboende.

Kommentera