Ytterligare sex anhållna efter koranupploppet i Örebro

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Ytterligare sex personer har anhållits för inblandning i det våldsamma upploppet i Sveaparken under ramadan i april 20211. En av de anhållna är en ung kvinna och det är första gången en kvinna misstänks för brott i samband med upploppet.

Det var under tisdagen och onsdagen som polisen grep och sedan anhöll de sex personerna som är mellan 19 och 43 å gamla. De är misstänkta för bland annat grovt sabotage mot blåljsverksamhet. Samtliga är hemmahörande i Örebro län uppger polisen på sin hemsida.

Genom vårt utredningsarbete har vi kunnat bygga upp misstanke mot de här individerna. Gripandena gick väldigt lugnt till, säger Emelie Bodegrim, kommenderingschef på Polisregion Bergslagen.

Den anhållna kvinnan är 21 år och det är alltså första gången som en kvinna blivit anhållen för brott i samband med upploppet Sveaparken i Örebro.

Hittills har 42 personer frihetsberövats för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i Sveaparken, Örebro.

-Pettersson hoppas att de elva stenkastare som friades från våldsamt upplopp i Rinkeby får sittstraff i hovrätten och att “Örebroarna” får straff som känns. Många har fått skapliga straff, tyvärr har för få utvisats. I detta fall har polisen fel när de påstår att de anhållna är hemmahörande i Örebro län. Det hör hemma söder om Medelhavet.

Om koranupplopp på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ytterligare sex anhållna efter koranupploppet i Örebro

  • Med erfarenhet av tidigare lagföring i Sverige och denna typ av brott verkar det vara slöseri med tid !!
   Den närmaste lösningen på denna typ av problem är att införa halvmilitära garden som söker upp och expiidigera denna typ av folk . Samtidigt kan man börja med Expo .

 1. Hennes ägare, enligt Islam, hennes far, bror eller make, ska naturligtvis också gripas då de är fullt ansvariga för vad deras dotter, syster eller maka gör.
  Allt enligt Islamistisk logik.

  29
  2
 2. Vi svenskar springer inte ut på gatan och bråkar, slänger sten osv.
  När vi är arga så skriver vi på bloggar

  15
  • Polisen lägger ner onödigt med tid på invandrarbrottsligheten .
   Den är sanktionerade och legal i nästa steg .

 3. Släpps och frikänns senast nästa vecka. JK Mari ger dem nog också ett stort skadestånd.

  Att folks rättspatos kränks spelar mindre roll. Bara de socio kulturellt efterblivna får leva ut sina aggressioner.

  31
  2

Kommentera