Ryssland sjösätter ”unik” hypersonisk kryssningsrobot

MILITÄR. Ryssland har utrustat en fregatt med den hypersoniska kryssningsroboten Zircon, rapporterar Reuters. Enligt försvarsminister Sergej Sjojgu kommer fartyget att segla till Atlanten, Indiska oceanen och Medelhavet.

Den avancerade sjömålsroboten, som president Vladimir Putin hävdar är helt unik i sitt slag, kan färdas nästan 7 000 kilometer i timmen, skriver Daily Mail.

Fregatten Admiral Gorshkov beväpnad med Zircon

Enligt den amerikanska organisationen Missile Defense Advocacy Alliance är Zircon mycket svår att försvara sig emot på grund av dess höga hastighet.

Zircon färdas med mer än fem gånger ljudets hastighet i den övre atmosfären, eller cirka 6 200 km i timmen. Detta är långsammare än en interkontinental ballistisk missil, men formen på en hypersoniskrobot gör att den kan manövrera mot ett mål eller bort från försvar.

-Pettersson undrar vem som ska skydda “Admiral Gorshkov”, ensam på den stora Atlanten och med en räckvidd som inte räcker ens till Island. Ska fregatten ha ett tankfartyg med sig eller tänker ryssarna köpa drivmedel av de USA/Nato fartyg som kommer att följa “Admiral Gorshkov”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryssland sjösätter ”unik” hypersonisk kryssningsrobot

 1. Ja det skall bli intressant att se !!? Hittils har ryskt krigsmatrialet imponerat något fruktansvärt på mig i fel riktning förstås ! Denna robbot kan säkert sänka fartyg som den avsjuts från med ett avstånd på flera mil!
  Undrar vad oddsen är Putin får väl knalla några av sina oligarker ? Det brukar ju vara Putins sätt att mätta sin framgångar??

  6
  5
 2. Puttes övriga hypersoniska kryssningsrobotar har varit mediokra som bäst vad det gäller träffsäkerhet och effekt på målet. Jag tror inte detta wunderwaffe kommer att vara ett spån bättre.

  18
  9
 3. Vore väl enklast att Nato minerar Bosporen. För eller senare ska satans fartyg in i svarta havet.

  20
  11

Kommentera