Elva stenkastare frias från våldsamt upplopp i Rinkeby

KORANUPPLOPPEN. Elva män åtalades för våldsamt upplopp efter oroligheterna som uppstod i Rinkeby i samband med att den politikern Rasmus Paludan brände en koran där i påskas. Precis innan jul friades alla elva. Solna tingsrätt menar att de aldrig siktade på poliserna när de kastade sina stenar.

Dömda för koranupplopp. De frikända ser likadana ut. Jag hoppas åklagaren överklagar domen och vi slipper aktivister i domstolen. Hittills är drygt 40 stenkastare dömda.

Dom har fallit mot elva personer som ses kasta sten på de filmer som polis och åklagare lagt fram som bevis mot dem. Men trots att de ses kasta sten frias alla elva från åtalet om våldsamt upplopp. Trots att ”omfattande stenkastning” förekom enligt samstämmiga uppgifter. 

Det är inget konstigt att misstänka frias p.g.a. bristande bevisning. Det är snarare argumenten för friandena som väcker förvåning, för att inte säga misstro och ilska. Enligt DN så frias männen för: Solna tingsrätten anser att det är tveksamt om de åtalade deltagit i en folksamling, vilket krävs för att man ska kunna dömas för våldsamt upplopp.

Det är uppenbart att någon form av folksamling fanns på platsen, det syns på alla bilder och filmer. Även om de nu inte gjorde sig skyldig till våldsamt upplopp, så borde de dömas för att ha kastat sten enskilt.

Vidare: Även om de ses kasta sten så anser inte domstolen att det går att säga att det var riktat mot någon polis eller något polisfordon. OK, vad siktade de då på Paludan, sina grannar eller…

SVT så erkänner en av de åtalade att han siktade mot Paludan med sina stenar. Är det lagligt, att kasta sten mot Paludan?

Vidare i DN skriver tingsrätten att man: Fått intryck av att det inte verkar vara fråga om större stenar än att de ryms i en hand och enkelt bara kan kastats iväg. 

Stenar är dödliga om de kastas tillräckligt hårt.

-Pettersson menar att det är något fel på vårt rättssystem, babbarna kastade sten, det borde räcka och det borde vara självklart att man får kritisera rättsväsendet, att stenarna ryms i en hand borde vara oväsentligt eller att bevisa vem den enskilde stenkastaren siktade på likaså.

Sverigedemokraternas Richard Jomshof, ordförande i justitieutskottet, kritiserade de uteblivna domarna och de då reagerade reagerade de som ställt till det med ilska.

Centerledaren Annie Lööf har samma åsikt som Jomshof och kallar domen förfärlig men hon slipper kritik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

En av stenarna som användes i korankravallerna i Örebro.

34 thoughts on “Elva stenkastare frias från våldsamt upplopp i Rinkeby

 1. Är det någon som vet vilka partier som nämndemännen sitter för?
  Juristdomaren är uppenbarligen tillsatt av Partiet.

 2. Då så !!
  Nu kommer troligtvis resten av stenkastarna överklaga och sedan är det precis som vanlgt
  ingen blir dömd och inget har hänt och allt blir ett vansinnigt stort skämt mot medborgarna

  10
 3. Nu har ju Solna tingsrätt utmärkt sig tidigare då en man (arab så klart!) friades från ett misshandelsåtal mot sin fru därför att han kom från en god familj !
  Förutsätter att du åklagaren tar öre nu det till hovrätten och där kommer de 12 säkert att dömas. Fel vore annars.
  Samhället måste markera mot avarter och göra klart att man inte får bete sig hur som helst. Den laglydiga delen av befolkningen måste kunna lita på och ha förtroende för vårt rättsväsende.
  Tyvärr krackelerar det en aning idag.

  22
 4. En granne stör mig ständigt med att kapa ved i tid och otid. Trots att jag försiktigt påpekat att det kanske vore bättre att köpa färdigkapad ved fortsätter oväsendet.
  Tror jag ska kasta en rejäl sten i huvudet på honom, kan ju påstå att jag siktade på vedkapen så borde jag rimligen bli helt fri från brott…..

  21
  • Anders
   Han kanske kapar ved försatt inte gå i konkurs. “köpa” visst lätt att göra om man har pengar.

 5. Jag röstade på Jomshof för att slippa bli styrd av Shekarabi. Det är bara att läsa den senares meriter för att förstå varför.

  30
 6. En av politikens huvuduppgifter är att sköta, utveckla, förändra lagstiftningen. Klart Jomshof har rätt i att kritisera lagar han tycker funkar dåligt.
  Men han borde vara mer precis i sin kritik mot lagen så det blir debatt om lagförändringar istället för pajkastning.

  17
 7. Då är det bara att skjuta vilt runt omkring sig och hoppas att det inte blir en “träff”, och om det sker så var det ju inte meningen, och just inte på den personen som råkade stå i vägen(denne var på fel plats/fel tillfälle, då blir det ju personens eget fel)?

  Sjuk, sjukare, Sverige(dött numera).

  24
  1
  • När socialisterna bildade advokatsamfundet Hilda, Ruben och Ida…………. så sattes rättsväsendet ur spel.
   När som sagt Dan Eliasson sitter med i Ruben så blir man inte förvånad över obegripliga domar.

   En passande musikvideo ägnad förorten.

   https://youtu.be/cRupSHOyFSw

   11
 8. Klart att man talar ut om det, som är dåligt, det är politikernas plikt. Jomshof verkar vara högst lämplig och ska naturligtvis kritisera de myndigheter, som inte gör vad svenska folket förväntar sig.

  24
 9. Tja det är ju clowner som dömer då blir det så här, det är ju fan bara clowner på positioner. Tack Ricard Jomshof att du står upp som en rättskaffens man, det skulle finnas fler som Jomshof!!

  40
  1
 10. Ska dom små liven inte ha skadestånd med för att varit så duktiga????

  Börja med att släng ut Kommunister ,Miljöpartister och Sossar från Tingsrätterna och
  sätt in folk som inte anfäktas av sin politiska tillhörighet.
  Hade själv gärna bidragit ekon. till att samtliga hade fått en enkel biljett hem till deras
  betydligt soligare länder!

  32
  1
   • JK är ju Storhilda precis som Rambergskan och SÄPO-chefen och många andra damer i det ”oberoende rättsväsendet” 😂

    18
 11. När man kastar sten är det inte så att man siktar precis, man kastar mot något/någon. Vilka stod i vägen för stenarna och vem kastade. Bevisningen är inte minsta tveksam. Vilka är det, som rättsväsendet ska skydda? Det verkar inte helt klart.

  31
  • Mad tanke på stenens storlek på bilden är varje sån kastad sten mot en människa ett mordförsök. En ytterligare fråga kan vara: Hur många svenska medborgare är rättsväsendet beredda att offra för att mjuka upp koranförsvararnas stenhjärtan. Rättsväsendet anser tydligen att koranen är mer värd att försvara än svensk lagstiftning. Om muslimerna anser att de ska göras med våld så verkar tydligen domstolarna haka på. Vad händer i svenska samhället egentligen.

   24
 12. Man måste förstå de vänster hjärntvättade i Solna tingsrätt varför domen blev som den blev, de små ensamkommande sten kastade barnen kan bli kränkta och mycket ledsna.
  ” vad har dessa ensam kommande haft för svår barndom “

  25
 13. Det är väl det som är det stora problemet med Sverige och svenska politiker, att det är så sällan någon vågar säga ifrån, är det därför någon som i detta fallet Jomshof som säger ifrån, då kommer genast hycklare och hycklarkärringar fram ur sina vrår.
  Gamla ministrar och brunsmetarkärringar som varit med och ställt till det elände som vi nu upplever i vårt land, borde således var de första att knipa käft!

  42
 14. Men det måste ju innebära att det är fullt tillåtet att även kasta sten inne i rätts-salen, under förutsättning att någon sten missar sitt mål…

  34
 15. Det finns ingenting som förvånar en längre ! Vilka signaler skickar det här domslutet ut ? Nästa gång det blir upplopp så använd små stenar när det ska kastas mot Polisen ! Släng dom så dom missar med några centimeter så blir man inte dömd.Uppsåtet var ju inte att träffa någon !!? Var det rentav kanske en tävling i vem som kunde kasta längst ? Den som vann bjöds kanske på kebab ? Tävlingen var ju öppen för alla kvinnor som män som barn….. Man tar sig för pannan åt flatheten och dom juridiska krumbukterna i våra domstolar nuförtiden.Undrar just vad dom Poliser som hamnade i stenregnet tycker om friandet av dessa presumativa dråpare ? Känns säkert toppen….

  29
 16. När man stenar folk enligt koranen så är väl stenarna i den storleken. Då är syftet att den som träffas ska dö.

  Jomshof får inte styra myndigheter i enskilda ärenden MEN riksdagen är lagstiftande församling och politikerna måste väl ändå få reagera på lagar som uppenbart inte funkar. Politikerna har ju full rätt att ändra lagarna!

  42
 17. Kammaråklagare Lotta Karlsson överklagar den friande domen mot minst sex av dem som åtalades för koranupploppen i Rinkeby i våras.
  – Jag tycker inte att tingsrätten gjort en korrekt bedömning, säger hon.

  55

Kommentera