Ryssar under alias utövar påtryckningar i Tyskland

UTRIKES. I Tyskland finns en proteströrelse som försöker påverka regeringens Ukrainapolitik i en mer ryssvänlig riktning – och några nyckelfigurer har kopplingar till Ryssland och extremhögern, visar en granskning av Reuters.

I september samlades runt 2 000 demonstranter vid katedralen i Köln, där högerpolitiker ropade budskap om att ”sluta vara USA:s vasaller”.

Bland dem fanns två män: Rostislav Tesljuk, tidigare rysk flygofficer som gått under namnet Max Schlund i Tyskland under ett årtionde, och Andrej Charkovskij, som tillhör en Putintrogen kossackgrupp.

Enligt Reuters granskning har flera av de mest högljudda figurerna i den tyska proteströrelsen öppna eller dolda kopplingar till Ryssland. Flera av dem använder sig av olika alias.

-Pettersson säger att några liknande har vi på bloggen också…

Radio Free Europe…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

51 thoughts on “Ryssar under alias utövar påtryckningar i Tyskland

 1. Det finns ju helt klart ett antal Putintroll här med och ja, Putin är en gammal kommunist, lätt att blanda ihop med en fascist, för vad är skillnaden egentligen? Lyssna på Bo Theutenberg om kopplingen mellan Putin och ”klimatrörelsen”.

  6
  4
 2. En fråga till Petterson, varför kan man inte svara direkt i ett inlägg till vissa man vill svara, som tx Hubertus? Är Hubertus ett troll eller varför är det så? För att ge ett svar till hans inlägg måste man ge ett svar som hamnar högst upp i kommentarsfältet, men inte just under hans inlägg. ? Varför är det så?

  8
  2
  • Hej, din fråga får såklart Pettersson svara på, kapar tråden lite och vill lägga en fråga till Pettersson. Varför alla dessa tummar? Om du stänger av funktionen kan ju vi diskutera sakfrågor utan de som aldrig argumenterar utan bara drar tummen ner eller upp.

   6
   7
  • Krister, jag vet inte. Jag betalar WordPress för plattformen bloggen ligger på. Jag varken kan eller vill lägga mig i tekniken.

   Jag misstänker att om jag kunde programmera så skulle all tid gå åt till det i stället för att göra inlägg.

   Att skicka frågor till mig i en kommentar är riskabelt. Vi har 200-400 kommentar per dygn och jag läser inte alla.

   9
   4
 3. Det rör sig knappast om högerextremister eftersom en stor del av dessa personer är medlemmer i tyska kommunistpartiet. De hyllar röda armén, Stalin och sovjetstaten. De är marxister, precis som deras hjälte halvmongolen och terroristen Putin……

  19
  5
  • Karl med K
   Om vi nu ska hålla oss till sanningen.
   Putin hatar både kommunismen och kultur Marxismen.
   Inga HBTQ undervisning på Ryska skolor.
   Så någon sympati från Putin lär inte några kommunistiska (aktivister) få oavsett medborgar skapa.
   Han kallar Ukraina för Lenins skapelse av Ungern,Polen, Rumänien och Ryssland.

   13
   13
   • @Gammeldags Svensk
    Putin gick med i kommunistpartiet som helt ung. Putin var överstelöjtnant i KGB. Putin hyllar röda armén. Putin hyllar och vill återskapa sovjetstaten. Putin hyllar författeren och politruken Ilya Ehrenburg som ville utrota den germanska rasen. Putin är kommunist och marxist och Ryssland är en marxistisk terrorstat – ingenting annat.

    18
    8
 4. Hubertus skriver:
  3 JANUARI, 2023 KL. 20:12
  På vilket sätt är du klok Krister? Enklast vore väl att någon gång försöka visa det så att andra kan bedöma?

  Jag är klok nog att veta vad MSM betyder medans du är helt korkad när du inte vet. Varför inte bara googla MSM? Då får du veta vad MSM betyder. 🙂

  14
  12
 5. @Hajo,
  Nu får du nog utveckla. Ditt inlägg är snudd på svammel. Förklara dig gärna och berätta vem du är och vad du står för i världen. Själv gillar jag fred och demokrati. Ogillar skarpt motsatserna

  23
  8
  • Det blev inget intelligent svar och motivering från sign Hajo. Tyvärr kan jag inte argumentera med dig, klassar dig nu som hangaround till bloggens störste fascist. Nej gammelkommunisten det är inte du! Det är Dahlberg som postar direktsänd information från Kreml. Må jag i kvällens skymning uttrycka mitt förakt för Er!

   9
   4
 6. Hajo säger att några liknande finns på den här bloggen. Fast de jobbar åt Biden, Zelenskiy, Wall Enberg , Moderna, Pfizer, FN, CIA och resterande Globalist-maffia.

  19
  28
  • Jag gillar inte 4 av dessa 7. Så blir det när man tänker fritt och slipper följa drevet på ena eller andra sidan. Hubertus säger att Hajo tycks gilla allihop eftersom han inte kan förklara vad som är fel med någon av dem…

   15
   10
   • Hubertus,
    Jag tror att Hajo kommer att svara och argumentera intelligent. Om inte avförs personen till putinister utan argument som då och då drar tummen ur röv… kom igen nu Hajo, bli inte en Dahlberg!

    14
    7
   • För det första så har USA bombat in Mena flyktingar till Europa i flera decennier för att sänka länderna ekonomiskt, kulturellt och kunskaps mässigt.
    2012-14 avlyssnade NSA Angela Merkel som bad kodnamnet “Dunhammer”.
    Man kan ju undra varför?
    Med tanke på terrordådet mot gasledningarna så var även det en attack mot Europas energi försörjning.
    Det blev sen Biden priser på el som gjorde att Tyska energikrävande bolog flyttade sina verksamheter till USA.
    USA:s mål är att splittra framförallt Tyskland från Ryssland.

    Andledningen till varför Bidens USA lämnade Afghanistan hastigt
    – september 2021 förstår man idag.
    Alla militära resurser skulle givetvis förflyttas över till Kiev regimen (nazisterna).

    13
    15
   • Gammal svettfot. Denna tråd handlar om ryska påtryckningar i Tyskland… inget annat!

    Vi kan alltså strunta i allt gammalt som USA gjort eller inte gjort.

    När de gäller gasledningarna kan man undra varför alla rör sprängdes utom ett av Putins egna favoritrör som han snabbt efter sprängningarna erbjöd Tyskland att köpa gas från…

    Biden priser på elen… är du dum. Det är sossepriser på elen eller möjligen Merkelpriser för att hon sålt sin själ till djävulen (Putin) som länge hade planerat att sabotera tysk ekonomi (och därigenom försvaga EU) i samband med ett krig han länge förberett.

    Du är uppenbarligen inte ett av rysstrolen som lyckas tjäna pengar på dumheterna. Du är bara en nyttig(?) idiot som inte på något sätt lyckas reda ut Putins tokiga argument men ändå försöker koka soppa på dem.

    Tror du fortfarande på nazister i Ukraina? Tomtar också? Nazisterna hittar du i Putins privata armé knäppskalle!

    Det märks att du grottat in dej i några skumma djuphålor på internet och blivit hjärntvättad av trollarméerna som letar mindre begåvade nötter att infektera med allehanda dumheter.

    16
    12
   • Hubertus
    Tråden handlar om påtryckningar mot Tyskland.
    Jag vände bara på myntet.

    12
    13
   • Ja självklart krävs det påtryckningar mot Tyskland som genom Merkel givit Putin möjligheter att öva utpressning mot Europa. Tyskland måste ta ansvar för vad de ställt till med. Så långt är vi överens. Men resten då?

    8
    5
   • A-C, nä, man börjar undra, det vore bra med snabba resultat men till deras försvar så får man säga att lagstiftningsprocessen i en demokrati är ganska långsam. Just i detta fall, här och nu, skulle det vara bra med lite diktatur…

    2
    4
   • De syriska trupperna som Putin skickade in. Putins egna legoarme med nazister. De har åkt på moppe tack och lov. Ta inga fångar!

 7. Det är väl självklart ?? Tyskland var den nation som fått för sig att mörda så många oskyldiga ryssar meåan kunde!
  Det gick ju fel ryssarna slaktade av större delen av tyskar . Om man forsätter med den slakten skulle tyska språket dö ut . Av någon anledning gjorde man inte det utan man tvångs deporterade ryssar och tvingade dom lära sig språket?! Då är det också förklarliga varför tyskar aldrig beter sig civiliserat det är ju vannabis ryssar förklädda till tyskar som man tvingar drika öl i stålet för vodka?
  Då förstår man ju varför det är omöjligt att på tyskar . Och det som sker. Tyskland i dag är väntat för så fort Tyskland är enat !? Då börjar man kriga och det vet Putin han var stationerad i Tyskland som KGB agent och han vet att Tyskland är en del av Ryssland!? alla påstående att Tyskland skulle vara en civilisation i Europa är fel det är en del av Ryssland tidigare sovjetstaten

  22
  17
  • Fete
   Sätt ihop meningar och använd stavningskontroll. Du kanske har något intressant att dela med dig. Tyvärr orkar jag inte ta mig igenom, den förvirrade framställningen. Synd.

   19
   5
   • Dissidenten, försök, ta det bit för bit sakta. Det lönar sig ofta…✌🏻

    Den fete, lyssna på Dissidenten. Blir det inga färgmarkeringar i texten? Då brukar det vara felstavningar. Vissa felstavningsfunktioner kollar även syntaxen.

    10
    5
  • Det där blev rörigt. Har månne “den fete” konsulterat vodkaflaskan själv? Och på en tisdag?😉

   10
   6
 8. Håller med om nöjesvärdet på bloggen. Rysstrollen kan inte ens argumentera för sin sak. Att läsa upprepad fascistpropaganda och angrepp på USA kan understundom vara roande i all sin enkelhet. De är väl ungefär som Jehovas vittne. Propagerar fast alla förstår hur fel de har.

  30
  17
  • Jaa, Gammaldags fotsvett. Man ser kopplingar till Ryssland överallt, tex genom att ryssarna mördar och lever jävulen i Ukraina. Historien upprepar sig!

   25
   13
 9. Man ser kopplingar till Ryssland överallt……….. drönare, företagare, högerextrema mm.
  Även Pettersson säger att några liknande har vi på bloggen också…
  Man glömmer lätt bort att Ukraina och EU går USA:s ärende som är ett betydligt större hot mot mänskligheten än Ryssland är.
  Historien talar sitt tydliga språk.

  21
  36
  • Smarta bloggare preciserar problemen inom EU och USA och argumenterar för en lösning på dem. Dumskallarna håller på Putin och tror att han är deras Messias som räddar dem genom att stjäla deras tillgångar och förbjuda dem att yttra sig…😁

   28
   12
  • Gammeldags Svensk, det kommer ta en väldigt lång tid innan pettersson & hans fans inser att de blivit bedragna av MSM:s lögner, och när de väl inser att de blivit lurade så kommer de säkert att ha konstiga bortförklarningar som inte vi kloka kommer att gå på. 🙂

   11
   11
 10. Alla bloggar, med självaktning, behöver några rysstroll. Har själv alltid stor behållning av att ta del av svamlet.

  30
  12
 11. Exakt. De är många i Sverige. Det märks när de följer ett manus. Ordvalet.

  34
  16
  • Kristina, man känner igen dem här på bloggen också. Någon jobbar nog direkt för fascisterna medan några helt enkelt låter sig luras av deras propaganda och ohämmat sprider den vidare.

   31
   17
   • Det disk en del utanför sverige. Spanien går all in och stödjer Ukraina. Har inte tvekat förutom några vänster i podemos. Min teori är att Spanien var styrt av Franco och efter drygt fyrtio år som en demokrati med konstitution och fria val vet man vad som väntar. Samma sak för länderna som förut var bakom järnridån. Sibiriens kalla famn skrev en väninna, estländska, som intervjuade släkt och vänner som var på den sidan under kalla kriget.
    Teutenberg skriver och dokumenterar schori och hans vänner som är emot befrielsen från ryssland

    1
    1

Kommentera