500 ryska soldater döda eller skadade

UKRAINA. 500 ryska soldater dog eller skadades i ett ukrainskt anfall mot byn Tjulakivka i Cherson-området på nyårsaften, uppger den ukrainska generalstaben enligt tidningen The Insider.

Tjulakivka, Cherson, Ukraina

Som tidigare rapporterats ska också omkring 400 ryska soldater ha dött när ukrainska styrkor besköt en skolbyggnad där de var förlagda i Donetsk-området natten mot nyårsdagen, enligt ukrainska generalstaben.

Ryska försvarsministeriet uppger att 63 ryska soldater dog i den attacken.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “500 ryska soldater döda eller skadade

 1. Det är ju så att Putin har hundrafemmiljoner att plocka soldater av ? Ukriana har ju bara fyrtio fyra miljoner !!
  Så kravet på ukrana är att hålla dödligheten bland Putins pojkar på över fyra mot en !? Och det ser faktiskt ut som om ukriana klarar av det !? Men Putins nästa problem är att det är en del tänkande människor fyllonas land och dom drar ju direkt ! Dom vill ju inte riskera skador i Putins lekstuga. Frågan äru hur stor del dräneras bort av krigförande personal från Ryssland. Det finns olika faciliteter innom satelitstat och det gäller att ställa sig på den segrande sidan !? Och snart kommer valet att framtvingas nnom satellit stater ?? Och det ser inte just ut för Putin

 2. 500 döda är ju en piss i oceanen för Putler. Han har ju miljoner att skicka till slakt.

  25
  6
  • Ja, och personligen tycker jag att Putin är en jävlä kärring om han inte vågar ta till taktiska kärnvapen. I det fallet borde han åtminstone lämna in sitt macho-kort… sissy-Putin.

   1
   39
   • Åhhh säg mig, hur tänkte du att Putin skulle kunna fortsätta kunna kriga. När väst har knockat honom?
    Fritt citat ur ’Djungelboken’

    18
    8
   • Granne, du måste vara en krigshetsare från öster om östra sidan. Be din mästare dra åt helvete!

    22
    5
   • Hubertus
    Jag tror inte att jag är ryssarna skulle uppskattar mina “goda” råd. Ändå sedan krigets början har jag varmt vällkomnat den optimala lösningen på kriget; som är att dom ryska liberaler skulle genast börja assasinera hela den ryska politiska krigsledningen.

    Som sagt det finns olika lösningar för kriget och för att uppnå freden. Jag verkligen befarar att vi hamnar i kärnlösningen… den är inte bra.

    2
    11
 3. Som sagt, det är farligt att vara objuden i ett annat land. I det första fallet kanske ordspråket som man bäddar får man ligga passa in. Vissa ryska soldater har säkert tvingats in i detta krig och dem, som individer, kan jag ha viss medkänsla med. Men Putin och hans soldater är fienden och dem ska Ukraina bekämpa i syfte att försvara sig. Det finns bara en kriminell angripare i detta krig. Jag hoppas de ryska mödrarna sätter press på sin despot. För övrigt anser jag att Ukraina bekämpar kombattanter medan Ryssland terroriserar ett helt land. Hörde jag Haag ?

  41
  10

Kommentera