Stegrud & Widding 5

ENERGIPOLITIK. Jessica Stegrud (SD) var Europaparlamentariker och är nu riksdagsledamot Sverigedemokrat. Stegrud har genomfört universitetsutbildning till ekonom och varit controller på Sydkraft mellan 2001 och 2019. En controllers främsta arbetsuppgift är att analysera verksamheten från olika perspektiv för att kunna ta fram strategier för hur företaget eller organisationen bäst ska leda sin verksamhet.

Elsa Widding är en välmeriterad civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola med tidigare ledande befattningar i stora skandinaviska energiföretag såsom Vattenfall, Statkraft och Fortum. Sverigedemokraterna har utsett Elsa Widding till särskild utredare för att analysera vilka politiska insatser som är mest effektiva för att skapa ett långsiktigt, konkurrenskraftigt och tillförlitligt system för energiförsörjning. 

Jessica Stegrud & Elsa Widding, Sverigedemokraterna

Här svarar Stegrud och Widding på olika frågor.

Om Jessica Stegrud på bloggen…

Om Elsa Widding på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Stegrud & Widding 5

 1. All elproduktion och distribution ska vara statligt ägd och kontrollerad, anser jag. Alldeles för viktigt för ”marknadens” lekstuga.

  27
  • Idén är inte fel det lämpliga är ju att med fri el så ökar ju produktionen . Om det inte kostar att krodusera med el ! Sen efter det så tar man kostnaden som skatt tx moms ju mer sopor som säljs ju större inkomst både för staten och företag ..
   Problemet med det är att få måste man sätta stopp på bidrags cirkusen . Förutom jihadister och dyligt så finansiera sjukvården beroende på sina köer inte vad som produsera innom vård svänge ? Det går liksom inte att ha en stor finasigerin av folk som inte tillför något ..
   Det vore intressant att få reda på hur man tänkte när man stängde ned energiförsörjning i Sverige och skulle då ersätta den skenande enegikostnade med någon form av produktionen nedläggning. Och spela in Putin i den europeiska spelplanens

   3
   1
 2. Klart det går att återstarta Ringhals 1&2. Byggnaderna finns ju, elanslutningar finns, ställverk, transformatorer och kylvatten finns. Turbiner och generatorer likaså. Även om det behöver skaffas viss ny klassad utrustning är det inte olösbart. Det finns mycket kompetent underhållsfolk, även internationellt, som med vettig planering kan, på betydligt kortare tid än att bygga helt nytt, få igång dessa verk. Det gäller ju nu att få snabb tillgång till elkraft. Det som saknas är den politiska viljan att ändra lagarna som står i vägen för återstart. Det är illavarslande att Widding och Stegrud tycks fallit in i kören som enbart lyssnar till den av sossarna tillsatta ledningen av Vattenfalls åsikter om återstart. Bjud in internationella experter på atomkraft och underhåll och få en oberoende bedömning av möjligheten för en återstart

  40
  2
  • Är du säker på det kan det inte vara så att man använt Ringhals dom reservdelar lager ? Det är ju då att just nu så väntar man på att strålningen i härden skall gå ned så man kan skrota den . Så den har man inte rört men många komponenter på andra sidan värmeväxlaren kan ju återanvändas.
   Det kanske är lämpligare att börja med utan brytning i Ranstad och anrikning . Så man inte saknar bränslet det är ju vädigt bra att vara självförsörjande på energi särskilt något som innehåller så mycket energi som Iran
   Bästa alternativet är troligen suu bygga om Ringhals till en bred och produsera plutonium ! Då är det möjligt att ta ut ytterligare 98% av energin av det som påstås vara avfall det gäller ju att ta vara på neutronerna det är det som är viktigt innom kärnkraften!? Trots att alla är rädda för dom. Och deras besvärligt egenskaperna

 3. För första gången har vi folk i riksdagen som vet vad dom pratar om när det gäller tex. kärnkraft. 👍👍👍👍

  50
  1
 4. Låt marknadskrafterna styra. De stora bolagen kan säkert göra det effektivt. Det fodras dock bra regler och stabila långsiktiga regler.

  6
  29

Kommentera