Svenskt bistånd till grupper som försökt ”bota” homosexuella

BISTÅND & SKATTER. Sveriges biståndsbudget innebär i rena pengar 57,4 miljarder kronor för 2022, och alltså cirka fem miljarder mer än biståndsbudgeten 2021 (52,2 miljarder). Den nya regeringen har beslutat att skära ned en hel till olika FN-organisationer och koppla biståndet till Svensk industri, dessutom ska biståndspengarna tas till Ukraina och ukrainare.

Biståndsorganisationerna som lever gott på skattepengarna protesterar och menar att biståndet behövs i fattiga länder. Varför fattiga afrikanska länder fortfarande är fattiga trots 60 års bistånd med tusentals miljarder får vi aldrig veta.

Nu visar Dagens Nyheter (bakom betalvägg) att flera miljoner i skattepengar som skulle stärka HBTQ-rättigheter har gått till organisationer som försöker ”bota” homosexuella.

-Pettersson säger att den nya regeringen har att göra med att reda ut vad våra skattepengar går till. Jag tror att biståndet går att minska med massor och ändå göra mer nytta än nu. Sedan kan man undra varför inte Sidas generaldirektör, socialdemokraten Carin Jämtin inte får stå till svars för korruption och slöseri.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Svenskt bistånd till grupper som försökt ”bota” homosexuella

 1. Det är inte bara mindre bistånd som ska skärpas, utan även mindre mengar till sådana
  med minimalt förstånd, Alice Bah Kunke är ett lysande exempel på att Sossarna lägger
  mindre vikt vid vad dom kan men större vikt vid att dom är Sossar med Partibok??

  16
  2
 2. Metoden att “bota” homosexuella i vissa länder inskränker sig till att antingen hänga upp dem i lyktstolpar (om sådana finns) eller genomföra en flygtur från taket av en högre byggnad.

  Jag ser ingen anledning till att personer av annan sexuell läggning än heterosexualitet inte skulle tillåtas att bli lika olyckliga som heterosexuella så länge de inte skadar andra som exempelvis pedofiler.

  När det gäller slöseriet med skattemedel bör Sverige se över avgifter till diverse internationella organisationer typ FN och EU. Avgifterna till dessa samt det inrikes utrikes biståndet ska räknas av innan någon annan form av bistånd genomförs. Med tanke på det ohemula inrikes utrikes biståndet uppgick till 125 miljarder 2014 enligt Jan Tullberg så har det varit slut i den kassan i årtionden.

  Med ett BNI på 5 666,5 mdkr 2021 skulle 0,7% procentmålet ligga på 39,7 mdkr. Det vill säga att biståndet har ett underskott på hundratals miljarder kronor per år. 0,7% procentmålet ligger också klart under EU-avgiften vilken kan betraktas som ett bistånd till Bryssel och sydligare medlemsländer.

  Det är dags för Sverige att se om vårt eget hus.

  31
 3. Stoppa allt bistånd. Vi har gett för mycket redan och nu behöver vi pengarna själva. Den som inte håller med kan ju skicka egna pengar…..

  41
  1
 4. Om svenska pengar går till grupper som försöker omvända barn och vuxna till att bli homosexuella varför kan inte även svenska pengar gå till grupper som försöker omvända homosexuella till att bli heterosexuella? Låter rättvist i mina öron.

  30
  7

Kommentera