Gasterminal ersätter rysk gas

FINLAND. Det statliga företager Gasgrid Finland har hyrt ett fartyg för att ta emot flytande fossilgas (LNG).

Finland hyr LNG-fartyget Exemplar tillsammans med Estland för att ersätta gasimporten från Ryssland. Enligt Gasgrid kommer fartyget att kunna tas i bruk 2023. Bilden är Excelerate energy-bolagets arkivbild från Panama. Bolaget äger fartyget Exemplar. Bild: Excelerate Energy

Fartyget, som ligger vid Ingå utanför Helsingfors, kommer omvandla LNG till gas som matas in i det finska distributionsnätet.

Finland kommer permanent att fasa ut sitt beroende av rysk gas och kommer att avsevärt förbättra samhällets försörjningstrygghet, säger Olli Sipilä, vd för statliga Gasgrid Finland.

Ryssland stoppade gasleveranserna till Finland i maj. Anledningen var att Finland vägrat betala i rubel efter Rysslands invasion av Ukraina. Fram tills dess importerades nästan all gas från Ryssland.

Terminalen väntas vara i drift i mitten av januari 2023.

Svenska Yle

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Gasterminal ersätter rysk gas

 1. Ja det bästa med Finland är att man bygger ut kärnkraften och den överproduktion man få går på nätterna . Den används för att tillverka vägas !
  Om man sen känner för det kan man kravla kol och väte dom kolväte som behövs!?

  • Det viktigaste för finlansdel är att i detta krig stödja ukrana!
   Detta äm man vill ha igen den mark man förlorade under ww2 ? Det är ju lämpligt att när man styckar Ryssland se till att deras förmåga att attakera grannarna upphör ! Detta genom att se till att Ryssland bara har tio miljoner undersåtar

 2. Ja Finland har lärt vad de i varje fall….. inte skall satsa på….
  https://www.krone.at/2892111
  Nästan dagligen publiceras numera bilder på Klimat-extremisternas lösning av EL-krisen.
  Bilden i länken är från s:a Tyskland,och visar delar av vinsten med dessa Möllor.

  11
  2

Kommentera